U bent hier

Marktstudie ‘E-commerce in Nederland’

Het comfort van leveringen aan huis, het uitgebreide aanbod dat de klok rond beschikbaar is, … Consumenten shoppen steeds vaker online. Ook in Nederland, in 2021 de 17e grootste markt voor e-commerce ter wereld met een netto-omzet van 20,5 miljard euro voor de online verkoop van fysieke goederen. De totale waarde van de e-commercemarkt voor 2021 inclusief diensten bedroeg 30,6 miljard euro.

Nederland heeft een welvarende, open economie en zijn bloeiende e-commercemarkt biedt opportuniteiten voor Vlaamse webshops die hun business willen uitbreiden. De gemeenschappelijke taal en geografische nabijheid zijn niet de enige troeven. Van de ruim 17,5 miljoen inwoners geeft 80% aan dat ze online shoppen. Ruim de helft daarvan doet dat buiten de Nederlandse landsgrenzen. Daarom lichten we in deze marktstudie toe hoe de Nederlandse markt voor e-commerce aan het evolueren is, wat consumenten verwachten, welke spelers aanwezig zijn op de markt en met welke zaken u maar beter rekening houdt wanneer u uw online verkoop uitbreidt naar Nederland.

Deze marktstudie biedt een eerste inzicht in een aantal essentiële zaken om de e-commercemarkt in Nederland te betreden. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan zeker niet om ons kantoor in Den Haag te contacteren.

15 juli 2022

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Den Haag

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in