U bent hier

Marktstudie ‘E-commerce in Argentinië’

Net als in veel andere landen heeft de e-commerce business in Argentinië een enorme boost gekregen door de coronacrisis. In 2020 nam de omzet er toe met 124%, het aantal producten dat via e-commerce wordt aangeboden, steeg met 72% en er kwamen 1,2 miljoen nieuwe online kopers bij. Om u een overzicht te geven van wat er in dit segment aan het gebeuren is, stelde het FIT-kantoor in Buenos Aires een sectorrapport op, gebaseerd op de bevindingen van een studie die CACE, de Cámara Argentina de Comercio Electrónico, jaarlijks realiseert over de online business in Argentinië.

De studie van CACE is gebaseerd op online enquêtes afgenomen bij inwoners en bedrijven verspreid over het ganse land en licht onder meer volgende aspecten toe: wat drijft de Argentijnse online consumenten, wat is hun profiel, wat en hoe kopen ze aan, hoe en welk soort informatie zoekt men online, voor welk type levering kiest men.

In het rapport wordt verwezen naar één van de sterkhouders binnen het e-commerce segment in Argentinië: Mercado Libre, het enige Argentijnse bedrijf dat is opgenomen in de Time Magazine Top 100 van meest invloedrijke bedrijven ter wereld. Mercado Libre is het grootste e-commerceplatform in Latijns-Amerika met een marktwaarde van meer dan USD 60 miljard en is marktleider in Brazilië, Mexico en Argentinië.

13 januari 2022

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Buenos Aires

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in