U bent hier

Marktstudie ‘De watersector in Zuid-Afrika ’

Door de aanhoudende droogte kwam de omgeving in en rond Kaapstad bijna zonder water te staan. Er is dan ook sprake van een extreem watertekort in de regio. In 2017 werd de provincie Westkaap zelfs tot rampgebied verklaard. Volgens de stad Kaapstad zou de watervoorziening van de metropoolgemeente leeg lopen tegen maart 2018. De zogenoemde ‘Day Zero’ is nu uitgesteld tot 2019.

Om de waterschaarste tegen te gaan zijn er nu beperkingen op het verbruik van water van kracht in de metropoolgemeente Stad Kaapstad

Voor Vlaamse bedrijven die actief zijn binnen de watersector biedt de situatie verschillende opportuniteiten. Er is onder andere de mogelijkheid om samenwerkingen aan te gaan met Zuid-Afrikaanse bedrijven.

Water Institute of South Africa (WISA) Conference & Exhibition

Mevrouw Vanisha Gounden, medewerkster op het kantoor van Flanders Investment & Trade in Johannesburg, woonde de WISA-conferentie en expo in Kaapstad bij. Hier werden de uitdagingen in de watersector besproken en samenwerkingen tussen bedrijven en instanties gepromoot om onder andere oplossingen te vinden voor het aanhoudend probleem. Een verslag van de conferentie kan u vinden in de studie.

Andere interessante onderwerpen die in de studie aan bod komen zijn:

  • Waterbeperkingen
  • Projecten voor watertoename
  • Financiering van waterprojecten
  • Opportuniteiten en uitdagingen
  • Zuivering van afvalwater
  • Verslag WISA-conferentie en expo
19 september 2018

Bijkomende informatie

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in