U bent hier

Marktstudie ‘De vierde industriële revolutie in Zuid-Korea’

In 2017 was Zuid-Korea 's werelds 12de grootste economie. Deze Aziatische tijger was de 6de grootste exporteur in de wereld en de 9de grootste importeur van goederen.

Toch sputtert de Koreaanse economie. Door haar exportgerichtheid is ze gevoelig aan de situatie van haar handelspartners. En laten nu net China en de US de grootste handelspartners zijn van het land. De dreigende handelsoorlog tussen deze machtsblokken, hangt als een donkere onweerswolk boven het Zuid-Koreaanse schiereiland. Bovendien heeft Korea een van de laagste scores voor productiviteit tegenover andere OECD-landen. En, sinds 2017, is meer dan 14% van de Zuid-Koreaanse bevolking ouder dan 64 jaar. Dat maakt van Zuid-Korea officieel een grijze bevolking.

Maar in het voetbalgekke Korea geldt ook de aan Cruijff toegeschreven waarheid: 'elk nadeel heb zijn voordeel': een vergrijzende samenleving is sterk verbonden met de drang naar nieuwe technologieën om de productiviteit, de krimpende beroepsbevolking en de sociale behoeften te ondersteunen.

En dat is wat de huidige regering plant te doen. Zuid-Korea is van plan om in de komende vijf jaar een totaal van 9 biljoen KRW (≈ 7 miljard EUR) te investeren in 13 belangrijke sectoren. Deze investeringen zijn erop gericht om verschillende onderdelen van de vierde industriële revolutie te implementeren. Elke geselecteerde sector zal een aangepaste strategie krijgen. De strategieën omvatten de ondersteuning voor vroege commercialisatie en voor de ontwikkeling van originele technologie.

De studie in bijlage bekijkt enkele van deze sectoren, en de plannen, van dichterbij.

20 november 2018

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Seoel

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in