U bent hier

Marktstudie ‘De technische textielmarkt in de VS’

Technisch textiel biedt een antwoord op hedendaagse maatschappelijke en industriële uitdagingen. Men kan technisch textiel trachten te definiëren als textielproducten die een ondersteunende en beschermende rol hebben eerder dan dat ze een esthetische meerwaarde bieden. Vandaag de dag is technisch textiel uitgegroeid tot de grootste speler binnen de textielmarkt. Door de toenemende innovatie en veranderende markt, blijft de vraag stelselmatig stijgen. Technisch textiel kan ondergebracht worden in twaalf verschillende sectoren: AgroTech, BuildTech, ClothTech, GeoTech, HomeTech, InduTech, Medtech, MobilTech, OekoTech, PackTech, ProTech en SportTech. Ook op basis van het type textiel kan een onderverdeling gemaakt worden: zo zijn er de geweven, niet-geweven, gebreide en gevlochten stoffen. Geografisch gewijs wordt de markt onderverdeeld in Noord-Amerika, Europa, Azië en de Pacifische eilanden en LAMEA (Latijns-Amerika, Midden-Oosten en Afrika). Deze marktstudie zal zicht toespitsen op de Amerikaanse markt.   

In 2017 was de VS de leidinggevende markt met betrekking tot technisch textiel. Deze positie werd ondersteund door een stijgende marktpenetratie van de producten, toenemende consumptie van technische textielproducten en het feit dat veel economieën voldoen aan hun vraag door deze te importeren vanuit de VS. Echter dreigt zij deze positie te moeten afstaan aan de Aziatische spelers die aan een sneller tempo groeien. Desalniettemin blijven de vooruitzichten voor de Amerikaanse markt ook gunstig. Het vervolg van deze marktstudie zal hier een breder licht op werpen.

Wenst u na het lezen hiervan ook een uitgebreide lijst van invoerders, dan kan u hiervoor terecht bij ons kantoor in Atlanta.

23 januari 2019

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in