U bent hier

Marktstudie ‘De meubel- en interieursector in Duitsland’

Wonen en inrichten is de laatste jaren gevarieerder, internationaler en vooral globaal belangrijker geworden. Goede meubelontwerpers hebben tegenwoordig overal ter wereld succes. Volgens het motto design goes global veranderen vraag en aanbod wereldwijd. Het internationale handelsvolume voor meubels is de voorbije jaren dan ook verdubbeld tot grote tevredenheid van de internationale klanten en de internationale meubelindustrie.

Deze studie onderzoekt de Duitse meubel- en interieursector (incl. interieurtextiel). Ze richt zich tot Vlaamse bedrijven die weinig of geen ervaring op de Duitse markt hebben, maar die in de nabije toekomst wel exportplannen hebben. Dit vergt echter een grondige voorbereiding. De studie geeft onder andere een antwoord op vaak gestelde vragen zoals: hoe ziet de actuele marktsituatie in Duitsland eruit? Hoe is de Duitse distributie gestructureerd? Wat zijn de actuele trends in de meubelindustrie?

Het belangrijkste deel van de studie omvat een uitgebreide adressenlijst van potentiële afnemers voor Belgische meubels. Zo kunnen binnenhuisarchitecten, binnenhuisinrichters en designwinkels in het hoge segment een interessant aanspreekpunt zijn. Daarnaast zijn adressen van meubelzaken in het middensegment alsook een aantal discount meubelwinkels opgenomen.

Ten slotte worden de belangrijkste beurzen, alsook de meest interessante tijdschriften in Duitsland, belicht.

23 juni 2014

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in