U bent hier

Marktstudie ‘De markt voor tv-streamingdiensten in de Verenigde Staten’

De televisiewereld zit sinds enkele jaren in een stroomversnelling, aangedreven door technologische vooruitgang en door nieuwe verwachtingen van de consument. De strijd om de kijker woedt in alle hevigheid. En die strijd is vooral – en al langer – te zien in de VS, waar de jongste twaalf maanden allerhande nieuwe initiatieven en allianties zijn gestart, zowel van al lang bestaande en befaamde mediagroepen als van nieuwkomers, om de concurrentie aan te gaan met de al langer streamende spelers als Netflix, Amazon Prime en Hulu.

In deze marktstudie schetsen we een beeld van die snel veranderende markt in de VS – waar het bij momenten moeilijk is om door het bos de bomen nog te zien en te weten wat er aan hun takken hangt. We brengen de evoluties en nieuwe initiatieven in het tv-landschap in kaart, met name alles wat er inzake ‘streaming’ aan het gebeuren is, en wat misschien of wellicht ook een impact zal hebben op de ontwikkelingen in Vlaanderen en elders in de wereld.

Onze studie is uiteraard bedoeld om Vlaamse bedrijven te informeren:

  • In de eerste plaats alle bedrijven die van ver of dichtbij toeleveren aan de tv-markt, en die een betere voeling willen krijgen met de markt in de VS, met het oog op het ontdekken van nieuwe zakelijke kansen.
  • Maar wie “tv” of “video” zegt, zegt ook “advertenties”. En de verschuivingen in het kijklandschap zullen onvermijdelijk ook verschuivingen meebrengen in de reclamebestedingen en in de wijze waarop bedrijven hun doelgroepen kunnen bereiken.
  • Voor de audiovisuele sector in Vlaanderen schuilt er exportpotentieel in de vraag om content, om programma’s, series, films om al die kanalen en platforms te vullen. In de VS weet men dat België goede regisseurs, cinematografen en acteurs heeft. 
29 september 2020

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Los Angeles

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in