U bent hier

Marktstudie ‘De Italiaanse optiekindustrie ’

Dankzij de sterke internationale oriëntatie kon de Italiaanse optieksector ook tijdens de coronajaren goed standhouden. Italië staat vooral sterk inzake zonnebrillen, monturen en lenzen. In Italië zelf kwam de verkoop van zonnebrillen tijdelijk onder druk te liggen in de pandemieperiode, waardoor ooglenzen de belangrijkste subcategorie werden in de omzetcijfers van de verkooppunten. De pandemie veranderde wel het consumptiepatroon van de lokale kopers en dit is goed nieuws voor het hogere segment van de sector want de klant van nu zet sterker in op premiumkwaliteit.

In de paper krijgt u verder een kort overzicht van de Italiaanse export en de evolutie daarvan. U vindt ook een opsomming van de grootste marktspelers en we gaan kort in op dé hoogmis van de sector, MIDO in Milaan. 

Indien u meer informatie en contactgegevens over deze sector wil ontvangen of een toekomstige deelname aan MIDO wil bespreken, kan u met de collega's in Milaan contact opnemen:

Flanders Investment and Trade Milano
Via Fiori Oscuri 11 - 20121 Milano
T. +39 02 29 00 70 80
milan@fitagency.com 

6 maart 2023

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Milaan

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in