U bent hier

Marktstudie ‘De groene waterstofenergie in Frankrijk - nationale strategie naar 2030’

In juli 2020 heeft de Europese Commissie een waterstofstrategie voor een klimaatneutraal Europa voorgesteld. Deze strategie heeft tot doel de ontwikkeling van groene waterstof te versnellen en dient ervoor te zorgen dat waterstof een hoeksteen vormt voor een klimaatneutraal energiesysteem tegen 2050.

Vele landen investeren nu aanzienlijk in deze bloeiende markt, te beginnen met Frankrijk die in het kader van zijn ‘Herstelplan Frankrijk’ maar liefst 7 miljard euro vrijmaakte voor de periode 2020 – 2030, waaronder 3,5 miljard euro toegewezen voor de periode 2020-2023. In september 2022 stelde de regering Borne een nieuw waterstofplan voor met de lancering van 10 programma’s rond groene waterstof.

Koolstofarme/groene waterstof vertegenwoordigt dus een markt met een groot potentieel waarop Frankrijk zich vandaag positioneert door middel van een sterke nationale strategie en aanzienlijke investeringen. 
 

20 december 2022

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Lyon

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in