U bent hier

Marktstudie ‘De gamesector in Duitsland’

De Duitse gamingmarkt, de grootste in Europa,  groeide met 32% van 6,5 miljard euro in 2019 tot 8,5 miljard euro in 2020. Belangrijke politici spreken steeds vaker over de gamesector en het potentiële belang ervan voor de Duitse economie en zowel op het niveau van de federale staat als in de meeste deelstaten kan de sector vandaag rekenen op (financiële) ondersteuning. 

Deze paper biedt u een inzicht in hoe de sector in elkaar zit en belicht de belangrijkste tendenzen en ontwikkelingen. De Duitse ontwikkelaars hebben slechts een marktaandeel van 5% in eigen land (zelfs minder dan 3% in het steeds belangrijke mobiele appsegment). Duitse gamestudio's zijn sterk internationaal gericht en de bedrijven zijn vaak kmo die moeite hebben om op te boksen tegen multinationals met grote ontwikkelings- en marketingbudgetten. Het aanwezige economische potentieel wordt dus zeker nog niet volledig waargemaakt. 

In de paper vindt u ook een overzicht van de belangrijkste federaties, agentschappen, instituten, events en awards. Tot slot vindt u info over de belangrijkste ontwikkelaars en publishers en voor wie op zoek zou zijn naar een job in de sector, vermelden we twee interessante zoekkanalen. 

22 december 2021

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in