U bent hier

Marktstudie ‘De energiesector in Ivoorkust’

Volgens het ministerie van Energie investeerde het land van 2011 tot 2017 meer dan 10 miljard euro in de energiesector. Het land exporteert al elektriciteit naar Ghana, Burkina Faso, Mali, Togo, Benin en Liberia.

Ondanks de groei van de energiesector blijft de balans tussen vraag en aanbod fragiel. De stijgende externe vraag leidt tot een toename van het elektriciteitsverbruik en de overheid startte in 2011 met een plan om de capaciteit tegen 2020 te verdubbelen. Het doel is om de hernieuwbare, voornamelijk hydraulische, energie te ontwikkelen om het aandeel van warmte (gas of olie op dit moment en misschien steenkool in de toekomst) te verminderen, dat nog steeds overheersend is (meer dan 80%).

Als gevolg van de doelstellingen van COP21, richt het land zich op een reductie van 28% van zijn broeikasgasemissies tegen 2030. Een vooruitzicht waarvoor de autoriteiten hadden gepland om de "energiemix" te wijzigen naar hernieuwbare energiebronnen. De bouw van nieuwe hydraulische dammen is gepland en de wil om hernieuwbare energie te ontwikkelen is aanwezig, waardoor het land zijn verplichtingen zou kunnen nakomen.

De totale geïnstalleerde capaciteit van Ivoorkust is 1.975 MW, voornamelijk geleverd door vier thermische centrales en, in mindere mate, door zes waterkrachtcentrales.

Meer informatie vindt u in de studie hieronder.

25 juli 2018

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in