U bent hier

Marktstudie ‘De energiemarkt in Griekenland’

Dat de energiesector belangrijk is voor Griekenland, is ook te zien aan de werkgelegenheidscijfers en de bruto toegevoegde waarde. Energie draagt hier meer toe bij in vergelijking met andere Europese landen. Het land biedt veel mogelijkheden voor hernieuwbare energie zoals wind-, zonne-, geothermische energie, deze energievormen zijn in elk land niet even interessant door de klimaatomstandigheden maar Griekenland biedt hiervoor zeker kansen. Er zijn namelijk ongeveer 250 dagen zon per jaar en de windkracht is sterk genoeg om bijvoorbeeld windmolenparken te plaatsen.

Het is echter zo dat er nog enorm veel productiepotentieel onbenut blijft, waardoor er nog tal van kansen zijn voor hernieuwbare energiespelers. Daarnaast bieden de grootschalige infrastructuurprojecten (die in de komende jaren geïmplementeerd zullen worden) veel potentieel voor bedrijven en het land in zijn geheel. Vlaamse bedrijven kunnen in de Griekse energiemarkt opereren in de vorm van partnerschappen, als aandeelhouders, subcontractors, projectfinanciers of experten.

8 oktober 2019

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in