U bent hier

Marktstudie ‘De Duitse meubelhandel’

Met een omzet van ongeveer 24 miljard euro is de Duitse meubelbranche de grootste in Europa. Duitsland is een netto-importeur van meubelen. Opvallend zijn de zeer grote, zogenaamde 'meubelhuizen' in Duitsland. Door de aankoopvolumes van meubelen en woonaccessoires te bundelen, trekken de inkooporganisaties veel macht naar zich toe. Een aantal marktspelers in de Duitse meubelhandel onderscheidt zich door designmerken en -producten aan te bieden.

Het rapport richt zich naar Vlaamse meubelfabrikanten en bij uitbreiding naar bedrijven actief in de woonbranche, die nog weinig of geen ervaring op de Duitse markt hebben, maar wel overwegen naar de Duitsland te exporteren. Hiervoor is een grondige voorbereiding en marktinzicht nodig. Dit rapport kan u daarbij helpen met informatie. Vlaamse bedrijven kunnen met gerichte vragen over de Duitse markt beroep doen op de individuele dienstverlening van Flanders Investment & Trade (voor contactgegevens, zie https://www.flandersinvestmentandtrade.com/export/contact).

9 december 2019

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in