U bent hier

Marktstudie ‘De bouwsector in Portugal’

Wereldwijd heeft de bouwsector een grote invloed op de nationale economieën. Dit geldt ook voor Portugal. Vandaag is de bouwsector een van de belangrijkste sectoren in Portugal. Bovendien creëert de sector veel jobs en draagt zo bij tot de ontwikkeling van de economie.

De invloed van de pandemie op deze sector heeft in de constructiesector geen al te grote gevolgen gehad. Enerzijds omdat de eerste golf in Portugal beperkt was en anderzijds omdat het werk in deze sector deels kon blijven doorgaan met het behouden van fysieke afstand. De bouwsector was waarschijnlijk de sector die de grootste weerstand toonde tijdens de pandemie. Beleggers behielden een hoog niveau van vertrouwen, aannemers pasten zich aan en kopers en exploitanten bleven geïnteresseerd. Kort samengevat: de sector lag nooit stil. 

Deze studie biedt u:

  • algemene informatie over Portugal, samen met algemene economische indicatoren en relevante demografische gegevens
  • informatie over het belang van deze specifieke sector voor het land en de evolutie die deze de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt
  • vooruitzichten en kansen in deze sector zoals infrastructuur- en energieprojecten.
6 juni 2022

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in