U bent hier

Marktstudie ‘De bouwsector in Denemarken’

Deze marktstudie zoomt in op de Deense bouwsector. We stelden voor u een profiel op waarin we aandacht besteden aan de recente ontwikkelingen in de sector. Zo kende de woningmarkt - mede onder impuls van de coronacrisis - in 2020-21 een sterke groei. Ook bestaande woningen worden volop gerenoveerd om ze energiezuiniger te maken. Dit alles zorgt er zelfs voor dat lokale bouwbedrijven handen te kort komen om de vele klussen uit te voeren. Wat op zijn beurt weer een impact heeft op de lonen in de sector die in Denemarken ook voordien al boven het EU-gemiddelde uitstaken. Ook bouwmarkten en DIY-zaken deden het voorbije jaar goede zaken. 

De coronacrisis én de Brexit laten wel hun invloed gelden op nieuwe industriële bouwprojecten. Hier is weldegelijk een vertraging van de activiteit op te merken. Vandaag wordt ook Denemarken geconfronteerd met een tekort aan bepaalde bouwmaterialen en uitrustingen. Vooral hout, ijzer, staal en plastic zijn moeilijker te vinden. 

Zoals in de andere Noordse landen zijn duurzaamheid en klimaateisen in Denemarken geen loze begrippen. De regelgeving waaraan bouwbedrijven moeten voldoen, wordt stapsgewijs aangescherpt.

U vindt in deze studie verder handige overzichten van de belangrijkste infrastructuurprojecten en de toppers onder de aannemersbedrijven, ingenieursbureaus, architecten en gespecialiseerde retailers. We lichten eveneens een tipje van de sluier op over de verplichtingen van buitenlandse bedrijven die in Denemarken werken willen uitvoeren. 

Afsluiten doen we met een oplijsting van lokale beurzen en conferenties en we zetten ook de belangrijkste sectororganisaties en vakbladen voor u op een rijtje. 

8 november 2021

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Kopenhagen

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in