U bent hier

Marktstudie ‘De biersector in Canada’

Elk jaar draagt de brouwerij-industrie 14 miljard Canadese dollar bij tot de economie van Canada. Volgens de statistieken van Canada heeft bier drie keer zoveel impact op de economie als sterke dranken en wijnen.

De Canadese markt is niet de gemakkelijkste om alcoholische dranken naar uit te voeren, maar deze markt is zeker niet afgesloten en blijft belangrijk. Deze studie geeft je een overzicht en helpt je om tussen (de wetgeving van) de verschillende provincies te navigeren die individueel dienen benaderd te worden. Wanneer men de juiste kanalen volgt, geduld heeft en een goede commerciële - en vertrouwensrelatie opbouwt (meestal met de een lokale agent) kunnen mooie verkoopcijfers worden gerealiseerd. De invoerstatistieken van de afgelopen jaren bewijzen dit. Vooral speciaalbieren (en alcoholvrije bieren) worden populairder in Canada en net hierin zijn de Belgische bieren goed vertegenwoordigd. Daarnaast geniet het Belgisch bier én onze know-how een goede naam en faam in Canada ! Dit zorgt dan ook voor stijgende 'bier-exportcijfers' naar Canada.

Interesse om Canada commercieel verder te ontdekken na het lezen van deze studie? Contacteer het FIT-kantoor in Montreal om een overzicht te krijgen van invoerders en agenten in Canada.

2 december 2022

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in