U bent hier

Marktstudie ‘Data Protection in the Smart City of Lisbon ’

Een smart city (slimme stad) is een stad waarbij informatietechnologie en het Internet of Things (internet der dingen) gebruikt worden om de stad te beheren en te besturen. Hierbij gaat het zowel om de administratie als om de voorzieningen zoals o.a. het transportsysteem en de nutsvoorzieningen. Doel van een slimme stad is de levenskwaliteit te verhogen door de stad efficiënter te organiseren en de afstand tussen de inwoners en het bestuur te verkleinen. Alle onderdelen van de stad zijn verbonden via een netwerk van sensoren, internet en hoogstaande technologische apparaten met als motor het internet der dingen.

Het tot stand brengen van deze technische transformatie in Lissabon is het onderwerp van deze studie en bestaat uit 4 grote delen: het concept van een Smart City in Lissabon, data in Smart Cities, veldonderzoek naar gegevensbescherming in Lissabon en de aanbevelingen voor Lissabon inzake gegevensbescherming.

Het doel van dit onderzoeksrapport is om er achter te komen wat Lissabon beter kan doen met betrekking tot gegevensbescherming, om ervoor te zorgen dat het zijn toekomst als Smart City ondersteunt.

8 juni 2021

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in