U bent hier

Marktstudie ‘Cosmetics and Beauty Products in Mexico’

Mexico heeft de op één na grootste cosmetica- en parfumeriesector van Latijns-Amerika (na Brazilië) en is de derde grootste producent van dit soort producten ter wereld (na de VS en Brazilië). In 2020 importeerde Mexico voor ruim 1,73 miljard dollar en exporteerde het voor ongeveer 3,39 miljard dollar.

De Personal Care Sector heeft een groot groeipotentieel, zij het met een trage ontwikkeling. Europese producten worden als prestigieus of ‘premium’ beschouwd. Hoewel ze qua prijs niet kunnen concurreren met de lokaal geproduceerde producten, worden ze gewaardeerd om hun merkimago, kwaliteit en middelhoge prijs. De belangrijkste Mexicaanse importproducten uit deze sector zijn schoonheidsproducten, make-up en huidverzorging, gevolgd door scheerapparaten en parfums. De categorie die de laatste tijd het meest groeide, betrof producten voor baby's en kinderen, gevolgd door zonneproducten die aangekocht kunnen worden via het retailkanaal.

23 maart 2022

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in