U bent hier

Marktstudie ‘Clothing and textile sector in Finland’

De studie Clothing and textile sector in Finland geeft een overzicht op de Finse Kleding- en textielsector, gaande van cijfergegevens, tewerkstelling, in- en uitvoer van kleding en textiel, de productie, vakverenigingen en beurzen tot contactgegevens van distributeurs en producenten.

Sinds de laatste decennia heeft de sector in Finland zware klappen te verwerken gekregen. De productielijnen verhuisden naar de Baltische Staten of nog verder, naar het Verre Oosten.

Echter, de kledingwinkelketens kennen een bloei. Ondanks de economische crisis kopen de mensen nog steeds kleding, waardoor er steeds nieuwe winkelketens op de markt bijkomen. Veel van deze kleding winkelketens zijn Scandinavisch. Daarnaast wordt nog een groot deel van de kleding gekocht in hypermarkten en warenhuizen en komen er steeds meer online verkooppunten bij.

3 augustus 2017

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Helsinki

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in