U bent hier

Marktstudie ‘Brexit: wat zijn de gevolgen voor de handel met UK?’

Groot-Brittannië blijft voorlopig nog altijd een EU-lidstaat en er komen niet van de ene dag op de andere tarifaire en non-tarifaire handelsbarrières tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Toch zal ook de Vlaamse exporteconomie niet gespaard blijven van de effecten van het 'leave'-verdict van de Britten. FIT maakte een analyse van de economische belangen van onze handel en de effecten wanneer het VK uit de EU treedt.

Deze nieuwe FIT-studie bestaat uit twee delen:

  • een indicatie van de economische belangen van de huidige EU-handelspartners — en Vlaanderen in het bijzonder — die de exit van Groot-Brittannië in het gedrang zou kunnen brengen. Dit gebeurt aan de hand van veelzeggende grafieken en tabellen.
  • het belang van het Verenigd Koninkrijk als exportmarkt voor onze exportproducten. We gaan dieper in op de eventuele tarieven / heffingen waaraan de diverse Vlaamse exportproducten zouden kunnen worden blootgesteld in onze handelsrelaties, wanneer handelspartner Groot-Brittannië niet langer deel uitmaakt van de Europese Unie (WTO-scenario).
16 december 2016

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in