U bent hier

Marktstudie ‘Beer Market in China’

Sinds 2002 is China de grootste biermarkt ter wereld. De bierindustrie groeit er snel en is goed voor 12 procent van de wereldwijde verkoop.

De laatste jaren hecht men in China veel belang aan de kwaliteit en aan het ambachtelijk karakter van de bieren. Bierliefhebbers in het hele land tonen belangstelling voor nieuwe trends zoals premium en ambachtelijke producten, wat uitstekende mogelijkheden biedt voor buitenlandse investeerders. Vlaamse brouwers die geïnteresseerd zijn in het betreden van de markt kunnen op de nieuwe trends inspelen.

De afgelopen jaren hebben we in heel China een ongekende groei van kleine brouwerijen gezien. Bronnen in de sector schatten dat de verkoop van ambachtelijk bier de komende decennia exponentieel zal groeien, wat wijst op een verandering in de voorkeur van de consument voor nieuwe smaken en variëteiten. Dankzij de Millenials en de toename in rijkdom stijgt de consumptie van “crafted beers”, maar ook de verwachtingen van de consument inzake kwaliteit liggen een stuk hoger. Opnieuw biedt dit kansen voor de Vlaamse brouwerijen die hun bieren willen exporteren naar China.

Deze marktstudie geeft een klare kijk op de boeiende biermarkt in China en bevat onder andere

  • Overzicht en toegang tot de markt
  • SWOT-analyse voor Belgische bieren op de Chinese markt
  • Marktstrategie
  • Praktische informatie
  • Overzicht van relevante handelsbeurzen, zowel lokaal als internationaal
9 februari 2023

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in