U bent hier

Marktstudie ‘Afvalbeheer in Zuid-Afrika’

Zuid-Afrika's belofte inzake duurzame ontwikkeling heeft een aantal gevolgen voor het afvalbeheer. Er wordt aandacht besteed aan het gebruik van grondstoffen, product design, het efficiënt gebruik van hulpbronnen, afvalpreventie en/of -minimalisering. De economische ontwikkeling, de groeiende bevolking en de toenemende verstedelijking in Zuid-Afrika hebben geleid tot een enorme afvalproductie. De uitvoering van een effectief afvalbeleid is dan ook een grote uitdaging.

Momenteel bestaat de afvalindustrie in Zuid-Afrika voornamelijk uit het verzamelen en storten van afval, waarvan er slechts 10% wordt gerecycleerd. Lokale overheden (gemeenten) worden inzake afvalbeleid verplicht om uit te kijken naar innovatieve en alternatieve financieringsmogelijkheden. Dit geldt ook voor partnerschappen met de particuliere sector. Terzelfder tijd spelen de provinciale en nationale overheden een rol bij de uitvoering van uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (EPR).

Deze studie geeft een gedetailleerd inzicht in de gemeentelijke afvalverwerkingsindustrie van Zuid-Afrika en de huidige tekortkomingen op dit vlak. 

6 februari 2017

Interesse in meer?

Wil u, na het lezen van deze studie, de markt diepgaander verkennen?

Neem contact op met ons kantoor in Johannesburg

Blijf op de hoogte

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kan u zelf kiezen over welke landen en sectoren u informatie wil ontvangen.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in