U bent hier

Nieuws

De horecabeurs IGEHO, vond dit jaar van 18 tot 22 november plaats in Bazel in combinatie met LEFA, een beurs over de voedselverwerkende industrie. Wilt u weten wat er allemaal in het dubbelluik IGEHO-LEFA te zien was? Lees dan het beursverslag. 

Op 25 en 26 oktober 2023 vond de beurs Pumps & Valves plaats in Zürich, in combinatie met AQUA Suisse, een beurs over water management. Wilt u weten waarop de focus van deze tweejaarlijkse vakbeurs lag? Lees dan het beursverslag.

Van 12 tot 13 september 2023 vond de beurs MedTech Expo in combinatie met de kleinere beurs Additive Manufacturing, plaats in Luzern. Wilt u weten waarop de focus van deze tweejaarlijkse vakbeurs lag? Lees dan het beursverslag.

De vakbeurs Vitafoods Europe 2023 vond dit jaar plaats van 9 tot 11 mei in Genève. Nieuwsgierig naar wat de beurs te bieden had? Lees dan het bijhorende beursverslag.

Swiss Biotech Day 2023 vond plaats op 24 en 25 april 2023 in Bazel. Deze editie was een jubileumuitgave want Swiss Biotech Association, de federatie en de organisator van hét netwerkevent van Life Sciences in Zwitserland, bestaat 25 jaar. Er waren Vlaamse biotechbedrijven aanwezig, waarvan sommigen met een eigen stand. Wil u weten wat Swiss Biotech Day 2023 te bieden had? Lees dan het bijhorende verslag.

De beurs Giardina vond plaats van 15 tot 19 maart plaats in Zurich. Het is een van Europa's toonaangevende publieksbeurzen voor al wat met tuininrichting te maken heeft, van creatieve oplossingen tot toekomstige trends in tuinontwerp. Kortom 30.000 m² pure inspiratie voor tuin, terras en balkon.

Empack 2023, een vakbeurs over verpakking gecombineerd met een luik over Logistics & Automation, vond plaats in Zürich op 25 en 26 januari 2023. Wilt u weten wat de hoofdthema’s waren van deze interessante beurs? Lees dan het bijhorende verslag.

De OESO stelde in haar recente ‘Economic Outlook’ (2022/11) de economische vooruitzichten voor alle landen bij naar onder, ook voor Zwitserland. Wilt u weten wat de economische vooruitzichten voor Zwitserland zijn in 2023-2024 volgens de OESO? Lees dan het verslag.

De beurs Hausbau & Energie vond plaats van 10 tot 13 november 2022 in Bern. Het is een vrij kleine beurs, waarbij de focus lag op bouw & bouwmaterialen enerzijds en energie & verwarming anderzijds. Wilt u weten of deze beurs de moeite waard is om te bezoeken of om er eventueel indirect (via een Zwitserse partner) aanwezig te zijn? Lees dan het beursverslag.

ILMAC is een Zwitserse vakbeurs voor proces- en laboratoriumtechnologie die alternerend plaatsvindt in Bazel en Lausanne. De 2022-editie vond plaats op 28 en 29 september in Lausanne, het Franssprekende deel van Zwitserland. Wilt u weten op welke subsectoren de focus lag? Lees dan het korte beursverslag hieronder.

Van 9 tot 10 mei 2022 vond er opnieuw, na 3 jaar, een Belgium@CERN-missie plaats bij CERN in Genève. Wilt u weten wat uw kmo moet doen om in aanmerking te komen om zaken te doen met CERN? Wilt u meer weten over zaken doen met CERN in het algemeen? Lees dan het bijhorende verslag.

De tweejaarlijkse beurs Swissbau Compact 2022 die plaatsvond op 3-6 mei 2022 in Bazel, profileerde zich nu als een netwerkplatform in 3 formaten: de beurs 'Swissbau Compact', Swissbau Focus (met focus op duurzaamheid) en Swissbau Innnovation Lab (in het teken van de digitalisering). Wilt u weten wat Swissbau Compact 2022 te bieden had, lees dan het bijhorende beursverslag.

De OESO, die elk anderhalf jaar een Economic Survey over alle landen maakt, publiceerde op 20/01/2022 haar meest recente Economic Survey over Zwitserland. Wilt u weten hoe de OESO de sterkte van de Zwitserse economie en de uitdagingen inschat? Lees dan het bijhorende verslag. 

De Zwitserse Federale Regering besliste op 26/05/2021 om de kaderovereenkomst, die in 2018 werd onderhandeld met de EU, niet te ratificeren. Wil u weten wat dat betekent voor de economische samenwerking tussen de EU en Zwitserland? Lees dan het bijhorende verslag.