U bent hier

Exporteren naar Zwitserland

CORONAVIRUS

Op 16/02/2022 besloot de Zwitserse Federale Regering om alle coronamaatregelen te schrappen per 17/02/2022, met uitzondering van twee regels: 1) de verplichting om mondmaskers te dragen op het openbare vervoer en in gezondheidsinstellingen; 2) de plicht om in quarantaine te gaan na een coronabesmetting. Beide regels blijven geldig tot einde maart 2022.
De thuiswerkverplichting werd al een week eerder afgeschaft en afgezwakt tot een aanbeveling. Met een incidentie van 3.000 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen, blijft het aantal besmettingen op een hoog niveau in Zwitserland, maar de situatie in de hospitalen en de ic-afdelingen blijft goed onder controle.
OPGELET! Personen die uit België inreizen en die gevaccineerd of genezen zijn moeten vanaf 22/01/2022 geen negatieve PCR-test (of antigentest) meer kunnen voorleggen. Personen die niet gevaccineerd of niet genezen zijn moeten dat wel, maar moeten geen tweede test meer laten afnemen tussen de 4de en 7de dag na inreizen in Zwitserland. Wie Zwitserland inreist moest ook een Einreiseformulier (PLF) invullen. Vanaf zaterdag 22/01/2022 is dat enkel nog verplicht voor wie inreist per vliegtuig of per bus (dus niet meer voor wie met de wagen komt).

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zwitserland

Blijf op de hoogte over alles in Zwitserland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Dit jaar tekent Flanders Investment & Trade opnieuw present op Vitafoods Europe, de belangrijkste beurs wereldwijd die zich toespitst op gezonde en functionele voeding, waaronder zowel voedingsingrediënten en -supplementen, nutriënten als parafarmaceutica vallen.

Actie is volzet. Meld u aan voor de wachtlijst.

Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Zwitserland
Wanneer
Van dinsdag 9 mei 2023 tot donderdag 11 mei 2023
Waar
Genève, Zwitserland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Life Sciences is een belangrijke en omvangrijke sector in Zwitserland. Naast de farmaceutische industrie, waarvoor Zwitserland bekend is, zijn er nog andere nichesectoren. Wilt u graag weten welke de belangrijkste nichesegmenten en spelers zijn en waar er opportuniteiten liggen voor Vlaanderen? Lees dan deze nieuwe marktstudie, die een algemeen overzicht van de Zwitserse Life Sciences sector geeft. 

De Zwitserse sector van binnen- en buitenhuisinrichting heeft zich de laatste jaren sterk moeten aanpassen aan snelle en diepgaande ontwikkelingen. Hoe de sector geëvolueerd is, leest u in de studie van ons kantoor in Zürich. 

Nieuws

De OESO stelde in haar recente ‘Economic Outlook’ (2022/11) de economische vooruitzichten voor alle landen bij naar onder, ook voor Zwitserland. Wilt u weten wat de economische vooruitzichten voor Zwitserland zijn in 2023-2024 volgens de OESO? Lees dan het verslag.

De beurs Hausbau & Energie vond plaats van 10 tot 13 november 2022 in Bern. Het is een vrij kleine beurs, waarbij de focus lag op bouw & bouwmaterialen enerzijds en energie & verwarming anderzijds. Wilt u weten of deze beurs de moeite waard is om te bezoeken of om er eventueel indirect (via een Zwitserse partner) aanwezig te zijn? Lees dan het beursverslag.