U bent hier

Exporteren naar Zwitserland

CORONAVIRUS

Op 16/02/2022 besloot de Zwitserse Federale Regering om alle coronamaatregelen te schrappen per 17/02/2022, met uitzondering van twee regels: 1) de verplichting om mondmaskers te dragen op het openbare vervoer en in gezondheidsinstellingen; 2) de plicht om in quarantaine te gaan na een coronabesmetting. Beide regels blijven geldig tot einde maart 2022.
De thuiswerkverplichting werd al een week eerder afgeschaft en afgezwakt tot een aanbeveling. Met een incidentie van 3.000 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen, blijft het aantal besmettingen op een hoog niveau in Zwitserland, maar de situatie in de hospitalen en de ic-afdelingen blijft goed onder controle.
OPGELET! Personen die uit België inreizen en die gevaccineerd of genezen zijn moeten vanaf 22/01/2022 geen negatieve PCR-test (of antigentest) meer kunnen voorleggen. Personen die niet gevaccineerd of niet genezen zijn moeten dat wel, maar moeten geen tweede test meer laten afnemen tussen de 4de en 7de dag na inreizen in Zwitserland. Wie Zwitserland inreist moest ook een Einreiseformulier (PLF) invullen. Vanaf zaterdag 22/01/2022 is dat enkel nog verplicht voor wie inreist per vliegtuig of per bus (dus niet meer voor wie met de wagen komt).

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zwitserland

Blijf op de hoogte over alles in Zwitserland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De Zwitserse sector van binnen- en buitenhuisinrichting heeft zich de laatste jaren sterk moeten aanpassen aan snelle en diepgaande ontwikkelingen. Hoe de sector geëvolueerd is, leest u in de studie van ons kantoor in Zürich. 

Veel Vlaamse bedrijven ontdekken het potentieel van de Zwitserse markt voor de uitvoer van hun producten en diensten. Wat dat laatste betreft, geldt er bij het uitvoeren van werken in Zwitserland een vrij complexe regelgeving. Deze studie geeft u een overzicht van de reglementering hieromtrent.

Nieuws

De vakbeurs voor voedingsingrediënten en supplementen 'Vitafoods Europe 2022' ging van 10 tot 12 mei door op Palexpo in Genève. Wilt u weten wat de beurs te bieden had? Heeft u interesse om deel te nemen aan de FIT-groepsstand op de editie 2023? Lees dan het bijhorende beursverslag.

Van 9 tot 10 mei 2022 vond er opnieuw, na 3 jaar, een Belgium@CERN-missie plaats bij CERN in Genève. Wilt u weten wat uw kmo moet doen om in aanmerking te komen om zaken te doen met CERN? Wilt u meer weten over zaken doen met CERN in het algemeen? Lees dan het bijhorende verslag.