U bent hier

Exporteren naar Zwitserland

CORONAVIRUS

COVID-19 houdt lelijk huis in Zwitserland. Midden januari 2021 telde het land ca. 500 besmettingen per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen. Sinds het begin van de uitbraak telt het land ca. 500.000 besmettingen en 8.000 doden. Het Zwitserse Ministerie van Gezondheid (BAG) voerde al op 6 juli 2020 een quarantaineplicht in voor inreizenden uit landen die op de rode lijst staan, maar België verdween gelukkig van die 'rode lijst' per 23/11/2020. Sinds de toename van het aantal besmettingen (midden oktober), verstrengt de Bundesrat (federale overheid) regelmatig de coronamaatregelen. Zo werd op 13/01/2021 besloten om de sluiting van restaurants en vrijetijdscentra te verlengen tot einde februari 2021. Bovendien geldt vanaf 18/01/2021 de verplichting tot thuiswerk voor wie kan en moeten handelszaken, die geen voedingsmiddelen aanbieden, ook dicht. Net zoals in het voorjaar van 2020, gaat Zwitserland dus opnieuw in lockdown. Meer info over de laatste maatregelen vindt u hier: Bundesamt für Gesundheit BAG News

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zwitserland

Blijf op de hoogte over alles in Zwitserland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

De annulatie van de vakbeurs ISM in Keulen heeft een grote impact op onze Vlaamse zoetwarenbedrijven. Om de sector een duwtje in de rug te geven lanceert FIT nu een aantal alternatieve acties. Specifiek voor de Duitstalige markt zal in het voorjaar van 2021 een gerichte mailing worden gestuurd naar de belangrijkste aankopers in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ( DACH regio ) , waarvoor de deelnemende bedrijven vooraf ook een aantal productstalen kunnen aanleveren. Bij concrete interesse vanwege de aankopers kunnen eventueel (digitale) B2B worden georganiseerd, met de hulp van de lokale FIT kantoren. Deze actie, die openstaat voor alle zoetwarenbedrijven (wel enkel droge voeding) met interesse voor de Duitstalige markt, zal worden gelanceerd in januari 2021 , de mailingcampagne in de betrokken landen wordt gepland in maart 2021. Deelname zal mogelijk zijn mits betaling van een kleine fee. Verdere informatie, o.a. i.v.m. het aanleveren van productstalen (enkel droge voeding), volgt zodra beschikbaar.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk
Wanneer
Van maandag 15 maart 2021 tot donderdag 15 april 2021
Waar
Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Update 19/11/2020 : vanwege Covid-19 wijzigen volgend jaar zowel de data als het format van de vakbeurs Vitafoods Europe. Er wordt gekozen voor een hybride event, met een fysieke beurs 5-7 oktober 2021 en (parallel) een virtuele editie 4-8 oktober 2021. Voor verdere toelichting kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke van FIT. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Vitafoods Europe is de belangsrijkste beurs wereldwijd die zich toespitst op gezonde en functionele voeding, waaronder zowel voedingsingrediënten en -supplementen, nutriënten als para-pharmaceutica vallen.
Doelsector
Gezondheid en farma, en voeding en dranken
Doelmarkt
Zwitserland
Wanneer
Van dinsdag 5 oktober 2021 tot donderdag 7 oktober 2021
Waar
Genève, Zwitserland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Veel Vlaamse bedrijven ontdekken het potentieel van de Zwitserse markt voor de uitvoer van hun producten en diensten. Wat dat laatste betreft, geldt er bij het uitvoeren van werken in Zwitserland een vrij complexe regelgeving. Deze studie geeft u een overzicht van de reglementering hieromtrent.

Innovatie is een van de motoren die de Zwitserse economie gezond en competitief houdt. Het land creëert hiervoor een breed draagvlak en zet in op ondernemingen, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, maar evenzeer op de overheid (zowel federaal, kantonnaal als gemeentelijk). Dergelijke investering legt het land geen windeieren, wat ook blijkt uit rankings over innovatie waar Zwitserland telkens bovenaan de lijst staat.

Nieuws

COVID-19 houdt ook lelijk huis in Zwitserland, dat midden januari 2021 ca. 500 besmettingen per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen telt. Sinds het begin van de uitbraak telt het land ca. 500.000 besmettingen en 8.000 doden. Het Zwitserse Ministerie van Gezondheid (BAG) voerde al op 6 juli 2020 een quarantaineplicht in voor inreizenden uit landen op de rode lijst, maar België verdween gelukkig van die 'rode lijst' per 23/11/2020. Maar sinds midden oktober 2020 nemen de besmettingen in Zwitserland terug toe. De Bundesrat (de Federale Overheid) verstrengt daarom regelmatig de coronamaatregelen. Zo werd op 13/01/2021 besloten om de sluiting van restaurants en vrije tijdscentra te verlengen tot einde februari 2021. Bovendien geldt vanaf 18/01/2021 de verplichting om thuis te werken en moeten handelszaken, die geen voedingsmiddelen aanbieden, ook dicht. Net zoals in het voorjaar van 2020, gaat Zwitserland dus opnieuw in lockdown. Meer info over de laatste maatregelen vindt u hier: Bundesamt für Gesundheit BAG News