U bent hier

Exporteren naar Zwitserland

CORONAVIRUS

COVID-19 houdt lelijk huis in Zwitserland dat per 24/06/2021 ca. 702.400 besmette personen en meer dan 10.000 doden telt. Het Zwitserse Ministerie van Gezondheid (BAG) voerde op 6/07/2020 een plicht tot quarantaine in voor inreizenden uit landen met een hoog risico. België werd op 10/03 terug op lijst van ‘risicolanden’ gezet: personen die uit België inreizen moeten vanaf 22/03/2021 verplicht 10 dagen in quarantaine bij aankomst in Zwitserland, zelfs met negatieve PCR-test (die verplicht is) en moeten zich aanmelden bij de lokale autoriteiten op kantonniveau. Meer info over het inreizen vindt u hier. Bij de versoepelingen die werden beslist op 26/05/2021, wordt echter een uitzondering gemaakt voor Belgen die inreizen per 31/05/2021 en die kunnen bewijzen dat ze volledig ingeënt zijn met een vaccin erkend door EMA of Zwitserland: zij moeten niet meer verplicht in quarantaine en hoeven geen negatieve PCR-test meer voor te leggen. Verdere versoepelingen gaan in per 26/06/2021, zie verder onder de rubriek 'Nieuws' voor meer details. Meer info vindt u hier.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zwitserland

Blijf op de hoogte over alles in Zwitserland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Update 19/11/2020 : vanwege Covid-19 wijzigen volgend jaar zowel de data als het format van de vakbeurs Vitafoods Europe. Er wordt gekozen voor een hybride event, met een fysieke beurs 5-7 oktober 2021 en (parallel) een virtuele editie 4-8 oktober 2021. Voor verdere toelichting kunt u terecht bij de projectverantwoordelijke van FIT. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Vitafoods Europe is de belangsrijkste beurs wereldwijd die zich toespitst op gezonde en functionele voeding, waaronder zowel voedingsingrediënten en -supplementen, nutriënten als para-pharmaceutica vallen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Gezondheid en farma, en voeding en dranken
Doelmarkt
Zwitserland
Wanneer
Van dinsdag 5 oktober 2021 tot donderdag 7 oktober 2021
Waar
Genève, Zwitserland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten in Zuid-Europa.
Doelmarkt
Griekenland, Portugal, Spanje, Zwitserland...
Wanneer
Van maandag 11 oktober 2021 tot vrijdag 3 december 2021
Waar
Online, Frankrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Veel Vlaamse bedrijven ontdekken het potentieel van de Zwitserse markt voor de uitvoer van hun producten en diensten. Wat dat laatste betreft, geldt er bij het uitvoeren van werken in Zwitserland een vrij complexe regelgeving. Deze studie geeft u een overzicht van de reglementering hieromtrent.

Innovatie is een van de motoren die de Zwitserse economie gezond en competitief houdt. Het land creëert hiervoor een breed draagvlak en zet in op ondernemingen, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, maar evenzeer op de overheid (zowel federaal, kantonnaal als gemeentelijk). Dergelijke investering legt het land geen windeieren, wat ook blijkt uit rankings over innovatie waar Zwitserland telkens bovenaan de lijst staat.

Nieuws

COVID-19 houdt lelijk huis in Zwitserland dat per 24/06/2021 ca. 702.400 besmette personen en meer dan 10.000 doden telt. Het Zwitserse Ministerie van Gezondheid (BAG) voerde al op 6/07/2020 een plicht tot quarantaine in voor inreizenden uit landen met een hoog risico. België werd in maart terug op de lijst van ‘risicolanden’ gezet: personen die uit België inreizen moeten vanaf 22/03/2021 verplicht 10 dagen in quarantaine bij aankomst in Zwitserland, zelfs met negatieve PCR-test (die verplicht is) en moeten zich aanmelden bij de lokale autoriteiten op kantonniveau. Maar bij de versoepelingen die werden beslist op 26/05/2021, wordt een uitzondering gemaakt voor Belgen die inreizen per 31/05/2021 en die kunnen bewijzen dat ze volledig ingeënt zijn met een vaccin erkend door EMA of Zwitserland: zij moeten niet meer verplicht in quarantaine en hoeven geen negatieve PCR-test meer voor te leggen. 

Voor meer info verwijzen we naar het nieuwsbericht en voor het actuele nieuws verwijzen we naar: Bundesamt für Gesundheit BAG News

De Zwitserse Federale Regering besliste op 26/05/2021 om de kaderovereenkomst, die in 2018 werd onderhandeld met de EU, niet te ratificeren. Wil u weten wat dat betekent voor de economische samenwerking tussen de EU en Zwitserland? Lees dan het bijhorende verslag.