U bent hier

Marktstudies

Het ethos in de Scandinavische schoonheidsroutines is eenvoud, bruikbaarheid en functie. Het minimaliseren van schoonheidsroutines en andere aspecten van het leven, rekening houdend met duurzaamheid en de ecologische voetafdruk, is iets wat steeds meer consumenten willen doen, en de Scandinavische filosofie ondersteunt dat.

Wie de Zweedse modemarkt wil betreden, doet er goed aan zich op voorhand te verdiepen in de talloze Zweedse modemerken. Zo komt u te weten waar Zweedse aankopers naar op zoek zijn. De Zweedse merken zijn terug te vinden in bijna 40 landen, soms in beperkte volumes. Deze studie helpt u alvast op weg. 

In deze korte paper wordt het onderwerp voedingssupplementen en andere gezondheidsproducten in Zweden behandeld. Er wordt ingegaan op het gebruik ervan, de regelgeving en de grote spelers op de Zweedse markt. Voedingssupplementen bevatten alles wat extra voedingswaarde biedt, zoals vitamines, mineralen en verschillende soorten zuren. 

Zweden heeft een lange geschiedenis in textiel. Vanwege de grote concurrentie van nationale en internationale merken, is segmentatie essentieel wanneer u zich voorbereidt op de Zweedse markt. Lees er alles over in deze studie van ons kantoor in Stockholm.

In deze paper vindt u informatie over de Zweedse DIY-sector, ontdekt u wie de 13 grootste spelers zijn en welke vakbeurzen u er kan bezoeken.

De Zweedse horecamarkt verschuift almaar meer naar het premiumsegment. Nieuwe diensten worden geïntroduceerd en er wordt meer en meer belang gehecht aan de kwaliteit en herkomst van producten. Deze transformatie van de markt is een gevolg van de goed presterende economie. Bijgevoegde paper geeft een kort overzicht van de markt, de transformatie ervan en enkele nuttige contactpersonen om producten in deze sector te exporteren naar Zweden.

Koffie is in Zweden erg populair, onder meer door de wereldberoemde 'fika'. Dankzij deze mooie traditie is er in bijna elke straat wel een koffiebar te vinden. Deze studie geeft een introductie tot de verschillende types koffie die de Zweden verkiezen en hoe de markt het best betreden kan worden.

De Zweedse markt voor voeding is net zoals in andere landen een erg belangrijk gegeven. 12% van het Zweedse inkomen van gezinnen werd in 2014 aan voeding en dranken gespendeerd. De belangrijkste producten hierbij waren vleesproducten (16%), zuivelproducten en vetten (18%), groenten en fruit (15%) en brood en graanproducten (14%). Verder is er een stijgend belang voor organische voeding en dranken, wat kansen geeft aan Vlaamse exporteurs van organische producten.

Deze studie schetst kort een globaal beeld van de verschillende marktsegmenten en hoe u deze voedingsmarkt kan betreden.

Zweden staat bekend voor zijn nieuwsgierigheid naar nieuwe smaken en de Zweden houden ervan om nieuwe dingen uit te proberen. Hierdoor biedt het land de perfecte kansen voor Vlaamse brouwerijen. Om te slagen op de nieuwe markt is het belangrijk om te leren hoe de markt werkt en wat de consumenten van het product verwachten. Deze studie is hiertoe een eerste introductie.