U bent hier

Exporteren naar Zuid-Korea

CORONAVIRUS

UPDATE 06/10/2020

Zuid-Korea heeft mede dankzij het uitgebreid testen en social awareness campagnes, de uitbraak van het coronavirus COVID-19 grotendeels onder controle. Na de opstoot in mei en augustus werden in de hoofdstedelijke regio (met de steden Seoel en Incheon en de provincie Gyeonggi - goed voor ongeveer de helft van de Koreaanse bevolking) beslist om terug te keren naar de strengere normen van voorheen: alle openbare plaatsen, waaronder discotheken en clubs, religieuze instellingen, musea, theaters en parken werden gesloten. Ondertussen werden scholen en musea gedeeltelijk heropend.
Daarnaast wordt er nog steeds hard getracht om geïmporteerde gevallen zo goed als uit te sluiten. Hiervoor geldt een verplichte quarantaine van 14 dagen na aankomst in Korea. Om niet-essentiële reizen te ontmoedigen werd de visumplicht ingevoerd voor alle buitenlanders.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en in het dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zuid-Korea

Blijf op de hoogte over alles in Zuid-Korea

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De Food and Beverage Market Entry Handbook: South Korea is een naslagwerk gepubliceerd door de Europese Unie, en is bedoeld voor producenten van agro. voeding en dranken die plannen om, of bezig zijn met het betreden van de Zuid-Koreaanse markt. Dit uitgebreide handboek biedt u een stapsgewijze handleiding voor het betreden van markt in Zuid-Korea.

E-commerce is een snel groeiende sector in Zuid-Korea. Deze marktstudie beschrijft van waaruit de E-commerce zijn opkomst maakt in Zuid-Korea en de invloed hiervan op de traditionele markt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.

Het aantal bevestigde patiënten besmet met het coronavirus bedroeg op 5 oktober 24.164 . Sinds de uitbraak op 20 januari vielen er al 422 doden te betreuren en werden 21.886 patiënten genezen verklaard. Zuid-Korea ving de eerste golf goed op. Maar het blijft geconfronteerd met nieuwe clusteruitbraken, ondanks een bevolking die de maatregelen over het algemeen goed opvolgt.