U bent hier

Exporteren naar Zuid-Korea

CORONAVIRUS

UPDATE 31/08/2021

Zuid-Korea heeft mede dankzij het uitgebreid testen en social awareness campagnes, de uitbraak van het coronavirus COVID-19 grotendeels onder controle. Dit vooral door strenge 'social distancing measures' waar vooral openbare plaatsen, waaronder discotheken en clubs, religieuze instellingen, musea, theaters en parken worden geviseerd. In het hele land geld sinds juli 2021 een verbod op samenkomsten van meer dan 4 personen, en in Seoul Metropolitan area is dit zelfs bepertk tot 2 personen vanaf 18u. De meeste winkels en restaurants zijn wel open.

Sinds juli 2021 is ook de Delta variant in Korea doorgebroken en wordt het steeds moeilijker om het virus onder controle te houden. De overheid rekent op de vaccinatiecampagne om tegen november 2021 minstens 70% van de bevolking volledig te vaccineren. Daarnaast wordt er nog steeds hard getracht om geïmporteerde gevallen zo goed als uit te sluiten. Hiervoor geldt een verplichte quarantaine van 14 dagen na aankomst in Korea en een verplichte 'negatieve' Covid-19 test voor afreis naar Korea.

Positief is wel dat vanaf 1 september 2021 de visumplicht voor korte reizen (<90 dagen) terug is afgeschaft. Voor een werk- of familiebezoek naar Korea hoeft dus niet langer een visum aan te vragen. Opgelet: Belgen zullen vanaf 1 september 2021 een elektronisch autorisatieverzoek (K-ETA) moeten indienen om naar Korea te reizen. Autorisatieverzoeken moeten worden gedaan op de site https://www.k-eta.go.kr/portal/apply/index.do, die ook verklarende mededelingen in het Engels en Koreaans bevat.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en in het dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zuid-Korea

Blijf op de hoogte over alles in Zuid-Korea

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten uit Oost-Azië.
Doelmarkt
China, Zuid-Korea, Japan, Taiwan...
Wanneer
Van maandag 18 oktober 2021 tot vrijdag 29 oktober 2021
Waar
Online, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Ontdek de laatste ontwikkelingen en opportuniteiten op de Koreaanse offshore wind markt tijdens het webinar ‘Offshore wind developments in Korea: in-depth perspectives’. Daarnaast wordt ook dieper ingegaan op de uitdagingen van de Koreaanse offshore markt en mogelijke belemmeringen tot markttoegang voor buitenlandse bedrijven. Het webinar richt zich dan ook specifiek tot bedrijven in de offshore industrie.
Doelsector
Energie en milieu
Doelmarkt
Zuid-Korea
Wanneer
Dinsdag 9 november 2021
Waar
Online, Zuid-Korea
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Food and Beverage Market Entry Handbook: South Korea is een naslagwerk gepubliceerd door de Europese Unie, en is bedoeld voor producenten van agro. voeding en dranken die plannen om, of bezig zijn met het betreden van de Zuid-Koreaanse markt. Dit uitgebreide handboek biedt u een stapsgewijze handleiding voor het betreden van markt in Zuid-Korea.

E-commerce is een snel groeiende sector in Zuid-Korea. Deze marktstudie beschrijft van waaruit de E-commerce zijn opkomst maakt in Zuid-Korea en de invloed hiervan op de traditionele markt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Vanaf 1 september 2021 is de visumplicht voor korte reizen (<90 dagen) terug afgeschaft. Voor een werk- of familiebezoek naar Korea hoeft dus niet langer een visum aangevraagd te worden.
Dit betekent echter niet dat er geen administratieve verplichtingen meer zijn, noch dat de quarantaineverplichtingen vervallen. Hieronder leest u er meer over.

Het aantal bevestigde patiënten besmet met het coronavirus bedroeg op 5 januari 64.979. Sinds de uitbraak op 20 januari 2020 vielen er al 1.007 doden te betreuren en werden 46.172 patiënten genezen verklaard. Zuid-Korea ving de eerste golf goed op. Maar het blijft geconfronteerd met nieuwe clusteruitbraken, ondanks een bevolking die de maatregelen over het algemeen goed opvolgt.