U bent hier

Exporteren naar Zuid-Korea

CORONAVIRUS

UPDATE 01/04/2022

Zuid-Korea heeft mede dankzij het uitgebreid testen en ‘social awareness’ campagnes, de uitbraak van COVID-19 grotendeels onder controle. Dit vooral door strenge 'social distancing measures' waar vooral openbare plaatsen - waaronder discotheken en clubs, religieuze instellingen, musea, theaters en parken - worden geviseerd. De meeste winkels en restaurants zijn echter wel open en onder strikte voorwaarden zijn events tot 200 personen mogelijk.

Sinds november 2021 is ongeveer 85% van de bevolking volledig gevaccineerd, waardoor de besmettingen en overlijdens grotendeels onder controle bleven. Vanaf 1 April kunnen volledig gevaccineerde reizigers terug zonder quarantaine naar Korea reizen. Iedere reiziger moet wel een verplichte negatieve COVID-19-test vóór afreis kunnen voorleggen en wordt bij aankomst in Korea opnieuw getest. Voor niet gevaccineerde internationale reizigers geld een verplichte quarantaine van 7 dagen bij aankomst in Zuid-Korea. Raadpleeg de website van de Koreaanse ambassade voor de laatste visa-informatie.

Positief is ook dat vanaf 1 september 2021 de visumplicht voor korte reizen (<90 dagen) terug is afgeschaft. Voor een werk- of familiebezoek naar Korea hoeft u dus niet langer een visum aan te vragen. Opgelet: Belgen zullen vanaf 1 september 2021 een elektronisch autorisatieverzoek (K-ETA) moeten indienen om naar Korea te reizen via de K-ETA website.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en in het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zuid-Korea

Blijf op de hoogte over alles in Zuid-Korea

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Stel nu uw producten voor aan aankopers in Zuid-Korea tijdens deze hybride food fair in Seoel.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Zuid-Korea
Wanneer
Dinsdag 18 oktober 2022
Waar
Zuid-Korea
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

In 2020 importeerde Zuid-Korea voor 27 miljard dollar aan voeding. De Verenigde Staten zijn de belangrijkste exporteur van voeding naar Zuid-Korea, daarnaast hebben de EU27 + het Verenigd Koninkrijk en China een belangrijk marktaandeel. Hoe u als Vlaams bedrijf de markt het best benadert, welke kansen er zijn en aan welke reglementering u moet voldoen, leest u in deze studie van ons FIT-kantoor in Seoel.

De Food and Beverage Market Entry Handbook: South Korea is een naslagwerk gepubliceerd door de Europese Unie, en is bedoeld voor producenten van agro. voeding en dranken die plannen om, of bezig zijn met het betreden van de Zuid-Koreaanse markt. Dit uitgebreide handboek biedt u een stapsgewijze handleiding voor het betreden van markt in Zuid-Korea.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De EU-delegaties in Japan, Taiwan en Zuid-Korea organiseren een conferentie over offshore windenergie. Deze hybride conferentie biedt de mogelijkheid om inzicht te verwerven in de 3 markten. Er wordt gediscussieerd over gemeenschappelijke uitdagingen en kansen voor offshore windprojecten in Oost-Azië. De regelgeving en het vergunningsproces komen uitgebreid ter sprake. Houdt men rekening met de visserij? Welke milieuoverwegingen spelen mee? Hoe kan men de lokale industrie bevorderen? Op al deze punten wordt dieper ingegaan.

Zuid-Korea ving de eerste golf goed op door middel van sterke maatregelen op vlak van 'social distancing'.  In oktober werd de doelstelling bereikt om 85% van de bevolking volledig te vaccineren. Ondanks een bevolking die de maatregelen over het algemeen goed opvolgt, werd Korea na voorzichtige versoepelingen in november terug geconfronteerd met nieuwe uitbraken.

Positief om te noteren is, dat vanaf 1 april 2021 de quarantaineplicht voor volledig gevaccineerde reizigers wordt afgeschaft.