U bent hier

Exporteren naar Zuid-Korea

CORONAVIRUS

UPDATE 04/06/2020

Zuid-Korea heeft mede dankzij het uitgebreid testen en social awareness campagnes de uitbraak van het coronavirus COVID-19 grotendeels onder controle.
Begin mei werden in het binnenland de regels ietwat losser. Na enkele nieuwe clusteruitbraken ging einde mei het aantal dagelijkse nieuwe gevallen opnieuw de hoogte in. Daardoor zag de overheid zich genoodzaakt om de exit strategie gedeeltelijk terug te draaien. Daarnaast wordt er nog steeds hard getracht om geïmporteerde gevallen zo goed als uit te sluiten. Hiervoor geldt een verplichte quarantaine van 14 dagen na aankomst in Korea. Om niet-essentiële reizen te ontmoedigen werd de visumplicht ingevoerd voor alle buitenlanders.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en in het dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zuid-Korea

Blijf op de hoogte over alles in Zuid-Korea

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

E-commerce is een snel groeiende sector in Zuid-Korea. Deze marktstudie beschrijft van waaruit de E-commerce zijn opkomst maakt in Zuid-Korea en de invloed hiervan op de traditionele markt.

Korea is een hoogontwikkeld land met een exportgerichte economie. Met het oog op de toekomst, en om in te spelen op de vierde industriële revolutie, verschuift de focus nu van een exportgericht groeimodel naar opkomende technologieën. De komende jaren zal de Koreaanse overheid heel wat investeren in R&D en innovatie.

Deze studie geeft een overzicht van enkele nieuwe economische groeimotoren voor Zuid-Korea.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Ook Zuid-Korea is getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Koreaanse overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Korea.