U bent hier

Exporteren naar Zuid-Korea

CORONAVIRUS

UPDATE 16/12/2021

Zuid-Korea heeft mede dankzij het uitgebreid testen en ‘social awareness’ campagnes, de uitbraak van COVID-19 grotendeels onder controle. Dit vooral door strenge 'social distancing measures' waar vooral openbare plaatsen, waaronder discotheken en clubs, religieuze instellingen, musea, theaters en parken worden geviseerd. In het hele land geldt sinds december 2021 een verbod op samenkomsten van meer dan 8 personen en in Seoul Metropolitan area is dit zelfs beperkt tot 6 personen vanaf 18u. De meeste winkels en restaurants zijn wel open.

Sinds november is ongeveer 85% van de bevolking volledig gevaccineerd en is gestart met booster shots tegen de omikronvariant. Daarnaast wordt er nog steeds hard geprobeerd om geïmporteerde gevallen zo goed als uit te sluiten. Hiervoor geldt sinds november een verplichte quarantaine van 10 dagen na aankomst in Zuid-Korea en een verplichte negatieve COVID-19-test voor afreis. Noteer dat sinds 3 december alle vrijstellingen voor gevaccineerde reizigers zijn opgeheven om de verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan. Raadpleeg de website van de Koreaanse ambassade voor de laatste visa-informatie.

Positief is wel dat vanaf 1 september 2021 de visumplicht voor korte reizen (<90 dagen) terug is afgeschaft. Voor een werk- of familiebezoek naar Korea hoeft u dus niet langer een visum aan te vragen. Opgelet: Belgen zullen vanaf 1 september 2021 een elektronisch autorisatieverzoek (K-ETA) moeten indienen om naar Korea te reizen via de K-ETA website.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en in het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zuid-Korea

Blijf op de hoogte over alles in Zuid-Korea

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Is Zuid-Korea nog een nieuwe markt voor u? Ontdek er de mogelijkheden voor uw bedrijf! Een grondige voorbereiding alvorens deze markten te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren Flanders Investment & Trade en VOKA West-Vlaanderen het begeleidingstraject 'Start2Export2 Korea'. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelmarkt
Zuid-Korea
Wanneer
Van zondag 8 mei 2022 tot donderdag 12 mei 2022
Datum onder voorbehoud!
Waar
Seoul, Zuid-Korea
Organisatie
Flanders Investment & Trade
In 2022 zal ons kantoor in Seoul een Hybrid Food Fair organiseren. Tijdens dit event worden uw producten voorgesteld aan Koreaanse aankopers.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Zuid-Korea
Wanneer
Dinsdag 20 september 2022
Datum onder voorbehoud!
Waar
Zuid-Korea
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

In 2020 importeerde Zuid-Korea voor 27 miljard dollar aan voeding. De Verenigde Staten zijn de belangrijkste exporteur van voeding naar Zuid-Korea, daarnaast hebben de EU27 + het Verenigd Koninkrijk en China een belangrijk marktaandeel. Hoe u als Vlaams bedrijf de markt het best benadert, welke kansen er zijn en aan welke reglementering u moet voldoen, leest u in deze studie van ons FIT-kantoor in Seoel.

De Food and Beverage Market Entry Handbook: South Korea is een naslagwerk gepubliceerd door de Europese Unie, en is bedoeld voor producenten van agro. voeding en dranken die plannen om, of bezig zijn met het betreden van de Zuid-Koreaanse markt. Dit uitgebreide handboek biedt u een stapsgewijze handleiding voor het betreden van markt in Zuid-Korea.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Vanaf 1 september 2021 is de visumplicht voor korte reizen (<90 dagen) terug afgeschaft. Voor een werk- of familiebezoek naar Korea hoeft dus niet langer een visum aangevraagd te worden.
Dit betekent echter niet dat er geen administratieve verplichtingen meer zijn, noch dat de quarantaineverplichtingen vervallen. Hieronder leest u er meer over.

Zuid-Korea ving de eerste golf goed op door middel van sterke maatregelen op vlak van 'social distancing'.  In oktober werd de doelstelling bereikt om 80% van de bevolking volledig te vaccineren. Ondanks een bevolking die de maatregelen over het algemeen goed opvolgt, wordt Korea na voorzichtige versoepelingen in november terug geconfronteerd met nieuwe uitbraken.