U bent hier

Exporteren naar Zuid-Korea

CORONAVIRUS

UPDATE 05/01/2021

Zuid-Korea heeft mede dankzij het uitgebreid testen en social awareness campagnes, de uitbraak van het coronavirus COVID-19 grotendeels onder controle. Na de opstoot in mei en augustus werd in de hoofdstedelijke regios (met de steden Seoel en Incheon en de provincie Gyeonggi - goed voor ongeveer de helft van de Koreaanse bevolking) beslist om terug te keren naar de strengere normen van voorheen: alle openbare plaatsen, waaronder discotheken en clubs, religieuze instellingen, musea, theaters en parken werden gesloten. Desondanks is met de ingang van de winter het aantal besmettingen opnieuw gestegen en zijn de regels verder verstrengd met als belangrijkste een verbod op samenkomsten van meer dan 4 personen. De meeste winkels en restaurants zijn wel open gebleven.
Daarnaast wordt er nog steeds hard getracht om geïmporteerde gevallen zo goed als uit te sluiten. Hiervoor geldt een verplichte quarantaine van 14 dagen na aankomst in Korea. De visumplicht voor niet-essentiële reizen werd terug afgeschaft (aangezien de quarantaine al bijzonder ontradend werkt).

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en in het dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Zuid-Korea

Blijf op de hoogte over alles in Zuid-Korea

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten uit Oost-Azië.
Doelmarkt
China, Zuid-Korea, Japan, Taiwan...
Wanneer
Van maandag 18 oktober 2021 tot vrijdag 29 oktober 2021
Waar
Online, China
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Food and Beverage Market Entry Handbook: South Korea is een naslagwerk gepubliceerd door de Europese Unie, en is bedoeld voor producenten van agro. voeding en dranken die plannen om, of bezig zijn met het betreden van de Zuid-Koreaanse markt. Dit uitgebreide handboek biedt u een stapsgewijze handleiding voor het betreden van markt in Zuid-Korea.

E-commerce is een snel groeiende sector in Zuid-Korea. Deze marktstudie beschrijft van waaruit de E-commerce zijn opkomst maakt in Zuid-Korea en de invloed hiervan op de traditionele markt.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws