U bent hier

Wet- en regelgeving

Invoerrechten en -documenten

Tot de Brexit effectief een feit is, blijft het Verenigd Koninkrijk een EU-lidstaat en is de Europese wetgeving van kracht.

Producteisen

Sanitaire en fytosanitaire belemmeringen

Groot-Brittannië kent een lange traditie van gezondheids- en veiligheidsregelgeving, die teruggaat tot de negentiende eeuw. Het huidige systeem is voortgevloeid uit de Health and Safety at Work Act van 1974. Aan de wetgeving ligt een eenvoudig en duurzaam beginsel ten grondslag: wie risico’s veroorzaakt, is ook het best in staat om ze onder controle te houden. Het systeem heeft de tand des tijds doorstaan. Groot-Brittannië is nu één van de best scorende landen ter wereld op het gebied van veiligheid en gezondheid. De Health & Safety Executive (HSE) is een onafhankelijke, nationale regulator op gebied van veiligheid en welzijn op het werk.

Ter info: alle Britse wetgeving is te raadplegen via www.legislation.gov.uk.

Meer weten

Normen en certificering

Er bestaan uiteenlopende interpretaties van EU-normen en andere technische voorschriften. Informeer u dus best over Britse normen bij Flanders Investment & Trade, het Bureau voor Normalisatie, Britse relevante vakverenigingen of de British Standards Institution (http://www.bsigroup.com/en-GB).

Handelsbelemmeringen

Binnen de interne EU-markt mogen er in principe geen handelsbelemmerende maatregelen bestaan. Vindt u dat de overheid van een andere EU-lidstaat tegen dat principe zondigt? Worden de interne marktregels verkeerd toegepast? Dan kan u terecht bij het Enterprise Europe Network. Dit netwerk geeft advies bij klachten van bedrijven tegen andere bedrijven of tegen overheidsadministraties.

Specifieke vragen over reglementering?

Contacteer onze specialisten via reglementering@fitagency.be.

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigd Koninkrijk