U bent hier

Exporteren naar Vietnam

CORONAVIRUS

UPDATE 23/09/2020

Vietnam heeft de tweede COVID-19 golf die van start ging op zaterdag 25 juli, onder controle weten te krijgen. Ondertussen gaat het land alweer een 20-tal dagen zonder lokale besmettingen. Op 23 september 2020 zijn er in totaal 1068 besmettingen geregistreerd in Vietnam, waarvan 980 reeds genezen verklaard zijn. 35 personen zijn ondertussen overleden aan COVID-19-gerelateerde verwikkelingen, allen tijdens de tweede golf. Na China was Vietnam één van de eerste landen waar het coronavirus COVID-19 werd waargenomen eind januari 2020. De Vietnamese overheid heeft erg snel beperkende maatregelen genomen om de verspreiding in te dijken. Deze maatregelen kunnen snel wijzigen en hebben een impact op economische activiteiten en op zakenreizen naar Vietnam.
De facto blijft een inreisverbod in Vietnam voor de meeste internationale reizigers voor onbepaalde tijd geldig.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Vietnam

Blijf op de hoogte over alles in Vietnam

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Vietnam is één van de grootste en snelst groeiende exportmarkten voor bier in Azië. In dit marktrapport, gerealiseerd door het FIT-kantoor in Hanoi, verneemt u meer informatie over de structuur van de Vietnamese biermarkt, recente trends, een overzicht van de belangrijkste spelers en praktische informatie over hoe deze markt te betreden.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.

Vietnam was één van de eerste landen dat getroffen werd door het coronavirus. De Vietnamese overheid heeft erg snel beperkende maatregelen genomen om de verspreiding in te dijken. Desondanks beleefde het land tussen 25 juli en begin september 2020 een tweede golf. Op 23 september is de laatste lokale besmetting alweer een 20-tal dagen geleden. Het totaal aantal bevestigde besmettingen staat op 1068, waarvan 980 personen al genezen verklaard zijn. Er zijn tot nu toe 35 personen overleden ten gevolge van COVID-19, allen tijdens de tweede golf.