U bent hier

Exporteren naar Vietnam

CORONAVIRUS

UPDATE 31/5/2021

Vietnam beleeft sinds 27 april 2021 een vierde COVID-golf. Deze is ernstiger en omvangrijker dan de vorige, beperkte, uitbraken die het land gekend heeft. Op 31 mei 2021 zijn er in totaal 7168 besmettingen geregistreerd in Vietnam, waarvan 2950 reeds genezen verklaard zijn. 47 personen zijn ondertussen overleden aan COVID-19-gerelateerde verwikkelingen. Na China was Vietnam één van de eerste landen waar het coronavirus COVID-19 werd waargenomen eind januari 2020. De Vietnamese overheid heeft erg snel beperkende maatregelen genomen om de verspreiding in te dijken. Deze maatregelen kunnen snel wijzigen en hebben een impact op economische activiteiten en op zakenreizen naar Vietnam.
De facto blijft een inreisverbod in Vietnam voor de meeste internationale reizigers voor onbepaalde tijd geldig.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Vietnam

Blijf op de hoogte over alles in Vietnam

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Vietnam is één van de grootste en snelst groeiende exportmarkten voor bier in Azië. In dit marktrapport, gerealiseerd door het FIT-kantoor in Hanoi, verneemt u meer informatie over de structuur van de Vietnamese biermarkt, recente trends, een overzicht van de belangrijkste spelers en praktische informatie over hoe deze markt te betreden.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Saladplate is een belangrijk online platform en groothandelmarkt waarop producenten van voedsel, dranken en horecaproducten kunnen verkopen aan importeurs, distributeurs en agenten op de lokale markt in verscheidene Aziatische landen.

Het platform werd in 2020 opgericht door Informa markets, de grootste organisator van handelsbeurzen in Azië. Informa heeft een database met meer dan 400.000 aankopers.

In de maand november van dit jaar organiseert Saladplate een hybride evenement waarbij chocolade uit verscheidene landen zal worden voorgesteld aan aankopers uit verschillende landen in Azië.

Saladplate heeft België uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement, een uitnodiging waarop we graag ingaan.

We roepen Vlaamse chocoladefabrikanten en -exporteurs met interesse in Azië (vooral Greater China en Zuidoost Azië) bij deze dan ook op om zich kandidaat te stellen voor deelname aan het evenement. 

Nieuws

Vietnam was één van de eerste landen dat getroffen werd door het coronavirus. De Vietnamese overheid heeft erg snel beperkende maatregelen genomen om de verspreiding in te dijken. Desondanks beleeft het land sinds 27 april 2021 een vierde COVID-golf, die ernstiger is dan de vorige, beperkte, uitbraken. Momenteel zijn er aanzienlijke uitbraken in verschillende provincies in Vietnam, met name in de noordelijke provincies Bac Giang en Bac Ninh, alsook in hoofdstad Hanoi en grootste stad Ho Chi Minh City. Ook in heel wat andere steden en provincies zijn er groeiende uitbraken. Onlangs verkondigde de Vietnamese overheid bovendien dat er een nieuwe 'strain' ontdekt zou zijn in het land, die een uiterst besmettelijke combinatie zou zijn van de Indiase en Britse variant. Het totaal aantal bevestigde besmettingen staat op 31 mei 2021 op 7168, waarvan 2950 personen al genezen verklaard zijn. Er zijn tot nu toe 47 personen overleden ten gevolge van COVID-19.