U bent hier

Exporteren naar Vietnam

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Vietnam

Blijf op de hoogte over alles in Vietnam

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Vietnam heeft één van de snelst groeiende farmaceutische markten in Azië. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is de vergrijzing van een aanzienlijk deel van de bevolking. Kom alles te weten over de gezondheidssector in Vietnam in de bijgevoegde studie, opgemaakt door onze collega's in Hanoi. 

Vietnam is met 39% één van de landen met de hoogste verhouding tussen overheidsinvesteringen en BBP ter wereld. Sinds 1 augustus 2020 is het handelsakkoord tussen de EU en Vietnam van kracht. Dit akkoord zal de handel tussen de EU en Vietnam makkelijker en voordeliger maken, zo werd afgesproken om 99% van de onderlinge invoerrechten binnen 10 jaar af te schaffen. Dit biedt dan ook talrijke kansen voor het bedrijfsleven in Vlaanderen maar roept tegelijk vragen op: hoe worden de tenders verspreid? Op welke manier dient men een bod in? Wat zijn de vormvereisten en voorwaarden om te kunnen meedingen? Dit en nog veel meer leest u in deze marktstudie.  

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Recent werden meerdere Vlaamse exporteurs benaderd door een Vietnamees bedrijf dat zich als leidinggevend b2b-platform uitgeeft en interesse toont om hen te vertegenwoordigen op de Vietnamese markt. Vaak betreft dit bedrijven die deelnamen aan internationale beurzen maar nog niet noodzakelijk interesse hebben getoond voor de Vietnamese markt. Het bedrijf in kwestie creëert hoge verwachtingen die ze niet kunnen inlossen en rekent hiervoor aanzienlijke kosten aan.