U bent hier

Exporteren naar Vietnam

CORONAVIRUS

UPDATE 14/1/2022

Vietnam beleeft sinds 27 april 2021 een vierde COVID-golf. Deze is ernstiger en omvangrijker dan de vorige uitbraken die het land gekend heeft. Op 14 januari 2022 zijn er in totaal bijna 2 miljoen besmettingen geregistreerd in Vietnam, waarvan meer dan 1,6 miljoen reeds genezen verklaard zijn. 35000 personen zijn ondertussen overleden aan COVID-19-gerelateerde verwikkelingen.
Na China was Vietnam één van de eerste landen waar SARS-CoV-2 werd waargenomen eind januari 2020. De Vietnamese overheid heeft erg snel beperkende maatregelen genomen om de verspreiding in te dijken. Deze maatregelen kunnen snel wijzigen en hebben een impact op economische activiteiten en op zakenreizen naar Vietnam.
De facto blijft een inreisverbod in Vietnam voor de meeste internationale reizigers voor onbepaalde tijd geldig.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Vietnam

Blijf op de hoogte over alles in Vietnam

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Vietnam is één van de grootste en snelst groeiende exportmarkten voor bier in Azië. In dit marktrapport, gerealiseerd door het FIT-kantoor in Hanoi, verneemt u meer informatie over de structuur van de Vietnamese biermarkt, recente trends, een overzicht van de belangrijkste spelers en praktische informatie over hoe deze markt te betreden.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Saladplate is een belangrijk online platform en groothandelmarkt waarop producenten van voedsel, dranken en horecaproducten kunnen verkopen aan importeurs, distributeurs en agenten op de lokale markt in verscheidene Aziatische landen.

Het platform werd in 2020 opgericht door Informa markets, de grootste organisator van handelsbeurzen in Azië. Informa heeft een database met meer dan 400.000 aankopers.

In de maand november van dit jaar organiseert Saladplate een hybride evenement waarbij chocolade uit verscheidene landen zal worden voorgesteld aan aankopers uit verschillende landen in Azië.

Saladplate heeft België uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement, een uitnodiging waarop we graag ingaan.

We roepen Vlaamse chocoladefabrikanten en -exporteurs met interesse in Azië (vooral Greater China en Zuidoost Azië) bij deze dan ook op om zich kandidaat te stellen voor deelname aan het evenement. 

Nieuws

Vietnam was één van de eerste landen dat getroffen werd door het coronavirus. De Vietnamese overheid heeft erg snel beperkende maatregelen genomen om de verspreiding in te dijken. Desondanks beleeft het land sinds 27 april 2021 een vierde COVID-golf, die ernstiger is dan de vorige uitbraken. In de zomer en herfst van 2021 vormde Ho Chi Minh City en een aantal aangrenzende provincies in het zuiden van het land de hotspot. In de winter is het aantal besmettingen in de hoofdstad Hanoi snel opgelopen. Ook in zowat alle andere steden en provincies zijn er uitbraken. Het totaal aantal bevestigde besmettingen staat op 14 januari 2022 op bijna 2 miljoen, waarvan meer dan 1,6 miljoen personen al genezen verklaard zijn. Er zijn tot nu toe ongeveer 35000 personen overleden ten gevolge van COVID-19.