U bent hier

Exporteren naar Vietnam

CORONAVIRUS

UPDATE 17/08/2020

Vietnam beleeft sinds zaterdag 25 juli een tweede COVID-19 golf. Na 99 dagen zonder 'community transmission', werd op die dag een eerste besmetting vastgesteld bij een lokale persoon in de centraal-Vietnamese stad Da Nang. Ondertussen is Da Nang en de naburige provincie Quang Nam het centrum van de tweede golf in Vietnam geworden, met een aantal bijkomende besmettingen in andere steden en provincies, allen gerelateerd aan de besmettingen in Da Nang. Op 17 augustus 2020 zijn er in totaal 964 besmettingen geregistreerd in Vietnam, waarvan 456 reeds genezen verklaard zijn. 24 personen zijn ondertussen overleden aan COVID-19-gerelateerde verwikkelingen, allen tijdens de tweede golf. Na China was Vietnam één van de eerste landen waar het coronavirus COVID-19 werd waargenomen eind januari 2020. De Vietnamese overheid heeft erg snel beperkende maatregelen genomen om de verspreiding in te dijken. Deze maatregelen kunnen snel wijzigen en hebben een impact op economische activiteiten en op zakenreizen naar Vietnam.
De facto blijft het volledig inreisverbod in Vietnam voor onbepaalde tijd geldig.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Vietnam

Blijf op de hoogte over alles in Vietnam

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Vietnam is één van de grootste en snelst groeiende exportmarkten voor bier in Azië. In dit marktrapport, gerealiseerd door het FIT-kantoor in Hanoi, verneemt u meer informatie over de structuur van de Vietnamese biermarkt, recente trends, een overzicht van de belangrijkste spelers en praktische informatie over hoe deze markt te betreden.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Vietnam was één van de eerste landen dat getroffen werd door het coronavirus. De Vietnamese overheid heeft erg snel beperkende maatregelen genomen om de verspreiding in te dijken. Desondanks beleeft het land op dit moment een tweede golf. Op 17 augustus staat het totaal aantal bevestigde besmettingen op 964, waarvan 456 personen al genezen verklaard zijn. Er zijn tot nu toe 24 personen overleden ten gevolge van COVID-19, allen tijdens de tweede golf. De Vietnamese overheid probeert de hernieuwde uitbraak onder controle te brengen en heeft daartoe een aantal bijkomende maatregelen genomen.