U bent hier

Nieuws

https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/draft_eu-uk_trade_and_cooperation_agreement.pdfHet is zover. Na 9 maanden onderhandelingen hebben de EU en het VK op de valreep op 24 december een akkoord bereikt over hun toekomstige relatie. Het “handels- en samenwerkingsakkoord” bestaat uit verschillende luiken. We lichten enkele elementen toe die voor uw bedrijf van belang kunnen zijn.

Het Verenigd Koninkrijk is ook in de greep van de COVID-19 uitbraak.

De inreismaatregelen zijn veranderd: personen die na zaterdag 8 augustus 04:00 BST (lokale tijd in het VK) vanuit België in de VK aankomen, moeten bij aankomst verplicht 14 dagen in zelfisolatie. Alle reizigers die het VK binnenkomen moeten bovendien hun reisinformatie en contactgegevens meedelen. Op het niet-naleven van de regels staat een boete gaande van 100 tot 1000 pond. Deze regels kunnen verschillend zijn voor Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Hou er eveneens rekening mee dat voor specifieke zones in het VK een apart reisadvies kan gelden vanwege de Belgische overheid.

Aangezien de situatie snel kan evolueren wordt aangeraden om de instructies van de lokale autoriteiten heel nauw op te volgen.

Op 31/1/2020, middernacht, stappen de Britten uit de EU. Daarmee wordt de brexit, bijna vier jaar na het referendum, een feit. Wat brengt de toekomst?

Welke trends zullen het voedingslandschap in het Verenigd Koninkrijk veranderen in 2020? Food Matters Live verzamelde enkele inzichten uit de voedingsindustrie om daarop een antwoord te formuleren. Een kort overzicht, van vleesalternatieven tot minder alcohol.

Network Rail, eigenaar en infrastructuurbeheerder van het grootste deel van het spoorwegnetwerk in het VK, sloot recentelijk 82 contracten met een totaalwaarde van £640 miljoen (€746.91 miljoen) af voor Design Services in het Verenigd Koninkrijk. Het design services framework (DSF) bestaat uit vier multisectorale ‘frameworks’ (raamcontracten) en 78 sectorale ‘frameworks’. Het vervangt het voormalige ‘multi-functional design framework’.  

Pagina's