U bent hier

Marktstudies

Ontdek in deze marktstudie de uitdagingen en opportuniteiten in de bouwsector in het Verenigd Koninkrijk. U kan hier meer lezen over transport, digitale connectiviteit en energie-, water- en afvalvoorzieningen. We geven u ook een overzicht van interessante vakverenigingen en vakbeurzen.

Wanneer het om technologie gaat, blijft het Verenigd Koninkrijk de Europese pionier in het aantrekken van investeringen, talent en in het faciliteren van groei. In 2016 slaagde het Verenigd Koninkrijk erin om maar liefst 6,8 miljard pond aan durfkapitaal- en private equity investeringen aan te trekken – een cijfer dat 50% hoger ligt dan eender welk ander Europees land.

Wat zijn de mogelijke gevolgen voor onze handel met het Verenigd Koninkrijk? FIT maakte een analyse van de economische belangen van onze handel en de effecten wanneer het VK uit de EU treedt. We bekijken ook aan welke tarieven en heffingen de Vlaamse bedrijven kunnen worden blootgesteld, post-Brexit.

"Belgian food" heeft in het Verenigd Koninkrijk een vrij goede reputatie. Verwerkte voedingswaren van hoge kwaliteit liggen goed in de markt. Het Britse retaillandschap is dan ook een boeiende en uitdagende markt met heel wat opportuniteiten voor Vlaamse drank- en voedingsproducenten, ook post-Brexit.

Wist u dat het Verenigd Koninkrijk de tweede grootste markt ter wereld is voor datacenters? Voor Vlaamse bedrijven die toeleveren (fysiek plaatsen en/of leveren van apparatuur en beheren van besturingssystemen) aan datacenters is het Verenigd Koninkrijk dan ook een boeiende en uitdagende markt.