U bent hier

Verenigd Koninkrijk in cijfers

CORONAVIRUS

UPDATE 30/06/2021
De regelgeving voor reizigers die toekomen in het VK is afhankelijk van de kleurcodes van de landen waarin de reiziger zich de voorbije 14 dagen bevond. België staat op dit ogenblik op de oranje lijst en dus moeten Belgische reizigers een negatieve test, afgenomen 72u vóór vertrek, kunnen voorleggen en zijn ze verplicht bij aankomst 10 dagen in quarantaine te gaan.
Op het PLF (vanaf 48u voor vertrek) moet een bewijs van aankoop van COVID-19 testen voor dag 2 en 8 ingevuld worden. De prijs voor deze testen varieert tussen de £80 en £390. U kunt de door de overheid goedgekeurde testaanbieders hier terugvinden. Aanvullend kunt u opteren voor test-to-release, waarbij u een derde test aankoopt voor dag 5 en, indien negatief, men vervroegd quarantaine mag verlaten. Uitzonderingen hieromtrent kunt u hier terugvinden.
Het VK maakt geen uitzonderingen op bovenstaande regels voor reizigers die minder dan 48u in het land zullen verblijven.
Wegens een sterke toename van besmettingen door de Delta-variant in het VK wordt reizen naar of komen van het VK voor België verboden. Belgen of mensen die hun hoofdverblijfplaats in België hebben, mogen het land wel nog binnen mits het invullen van een PLF, 10 dagen quarantaine en testen op dag 1 en 7. Indien hun hoofdverblijfplaats niet in België is, is ook een negatieve CPR-test vereist. Bovenstaande maatregelen gelden ook als men al volledig gevaccineerd is.

Klik hier voor meer informatie over Engeland of op één van de respectieve landen voor meer informatie over Schotland, Noord-Ierland of Wales.
Ten slotte kunt u meer informatie terugvinden op de FIT website, waar u toegang heeft tot de dossiers Coronavirus en Brexit.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht. Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kunt u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
De informatie op deze landenpagina werd met de grootste zorg samengesteld maar houdt nog geen rekening met de gevolgen van de coronacrisis.
Officiële naam
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
Hoofdstad
Londen
Oppervlakte
244.100 km² (= 8,0 x België)
Aantal inwoners
66,4 miljoen
Staatshoofd
Koningin Elizabeth II
Regeringsleider
Premier Boris Johnson
Taal
Engels
Munt
Pond Sterling Wisselkoers
Belangrijke steden
Londen (8,6 miljoen inwoners), Birmingham (1,1 miljoen), Leeds (789.194), Glasgow (626.410), Sheffield (582.506), Manchester (547.627), Bradford (537.173), Edinburgh (518.500), Liverpool (494.816), Bristol (463.405)
Het VK bestaat uit
Engeland (130.400 km²), Schotland (78.800 km²), Wales (20.800 km²), Noord-Ierland (14.100 km²)

Economische informatie

Bruto Binnenlands Product (BBP)
2.831 miljard USD (533 miljard USD in België)
BBP/Capita
42.354 USD (46.414 USD in België)

Economische vooruitzichten

Na de economische recessie in 2008 kwam de Britse economie terug op gang. Ondanks de brexitperikelen bleef de Britse economie sterk presteren, maar in het tweede kwartaal van 2019 kwam hier echter plots verandering in met een krimp van 0,2% (i.t.t. een 0,5% groei in dezelfde periode in 2018). Na de verkiezingsuitslag in december 2019 en het afwenden van een “cliff-edge Brexit” (Brexit zonder terugtrekkingsakkoord), heeft het economisch optimisme begin 2020 in het Verenigd Koninkrijk snel plaats moeten maken voor minder rooskleurige economische vooruitzichten door de COVID-19 pandemie en de beperkingen die hiermee gepaard gingen. De impact van deze pandemie heeft verschillende sectoren zwaar getroffen, enerzijds dienstensectoren die fysieke interacties vereisen, zoals de horecasector, en anderzijds sectoren onderworpen aan strenge overheidsbeperkingen, zoals de luchtvaart (passagiersvervoer). Desalniettemin is de impact minder sterk voelbaar in de dienstensector waar fysieke interactie minder noodzakelijk is en waar telewerk mogelijk is, bijvoorbeeld in de informatie- en communicatiesector. Verder resulteerde de pandemie ook in een daling van het aantal transacties op de Britse vastgoedmarkt, werd een groot aantal werknemers in tijdelijke werkloosheid geplaatst, enz. Een amalgaam van maatregelen werd aangenomen om de negatieve impact van de COVID-19 pandemie zoveel mogelijk in de kiem te smoren. Zo heeft de Britse overheid economische ondersteuningsmaatregelen aangenomen voor bedrijven en huishoudens ter waarde van 5,5% van het bbp. Desalniettemin heeft de COVID-19 pandemie een serieuze impact gehad op de Britse economie (in het tweede kwartaal in 2020 was er een scherpe daling van 20,4% van het bbp t.o.v. het eerste kwartaal in 2020).

De coronacrisis heeft in 2020 een bres in de overheidsfinanciën van vele Europese landen geslagen, maar het Verenigd Koninkrijk is bij de koplopers met een sterke uitgavenstijging van bijna 20 procent. De minister van Financiën Rishi Sunak kondigde dan ook dat met een overheidsschuld die bijna 100% van het bbp betreft, de regering de overheidsfinanciën op het gepaste moment weer op orde zal moeten brengen. In 2021 verwacht OECD echter een groei die kan oplopen tot 7,2% en 5.5% in 2022 na een aanzienlijke daling van 9,8% in 2020. Volgens de Bank of England zou het Verenigd Koninkrijk tegen eind 2021 een herstel kennen op het niveau van vóór de COVID-19 pandemie. Deze prognose gaat ervan uit dat het vaccinatieschema het beoogde resultaat bereikt ondanks de opkomst van virusvarianten en dat de beperkende coronamaatregelen worden opgeheven. Hoewel een no-deal Brexit werd vermeden (zie infra), zal het handelsovereenkomst tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk door de verschillende niet-tarifaire handelsbelemmeringen ongetwijfeld een economische weerslag hebben voor zowel het Verenigd Koninkrijk als voor verschillende Europese lidstaten, zoals België die nauw handel drijven met het Verenigd Koninkrijk. Bovendien werden de volgende 2 fases van het Border Operating Model voor het implementeren van de aanvullende douanevereisten uitgesteld tot 1 oktober 2021 en 1 januari 2022. De volle impact daarvan is dan ook nog af te wachten. 

Politieke situatie

Op 23 juni 2016 besloot de Britse bevolking - door middel van een referendum - dat het VK de EU als lidstaat diende te verlaten. De onderhandelingen rond het vertrekakkoord verliepen behoorlijk stroef en legden een enorme verdeeldheid binnen de Britse politiek bloot. Met de hete adem van de deadline van 31 oktober 2019 in zijn nek, kon premier Johnson een vertrekakkoord met de EU sluiten. Hij kon dit echter niet tijdig door het lagerhuis loodsen en zag zich gedwongen opnieuw uitstel te vragen. Aangezien Johnson vastbesloten was om Brexit te verwezenlijken, vroeg hij groen licht aan het parlement voor het uitschrijven van nieuwe verkiezingen omdat hij hoopte zijn Conservatieve Partij bij de verkiezingen van 12 december naar een meerderheid te kunnen leiden. Die vervroegde verkiezingen resulteerden in een duidelijke overwinning van de Britse Conservatie partij van Boris Johnson.

In januari 2020 werd het vertrekakkoord goedgekeurd door het lager- en hogerhuis. Kort erna gaven het Europees Parlement en de Europese Raad groen licht voor het vertrekakkoord en verliet het Verenigd Koninkrijk op 31 januari 2020 officieel de Europese Unie. Een overgangsperiode tot 31 december 2020 werd vanaf dat ogenblik van kracht waarbinnen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zich voornamen te onderhandelen over een handelsakkoord.

Alhoewel de onderhandelingen bijzonder moeizaam verliepen, werd een handelsakkoord bereikt op 24 december 2020. Het akkoord bevat duidelijke afspraken tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie onder meer op het gebied van:

  • Handel in diensten en goederen
  • Gelijk speelveld
  • Visserij
  • Luchtvaart en wegtransport
  • Sociale zekerheid
  • VK-deelname aan EU-programma’s
  • Interne veiligheid

Een gedetailleerd overzicht van de juridische implicaties van het akkoord kan gevonden worden in het onderdeel “wet- en regelgeving”. Daarnaast lijkt Brexit ook het debat rond de onafhankelijkheid van Gibraltar en Schotland aan te wakkeren. Zo heeft Spanje een akkoord bereikt met het Verenigd Koninkrijk om het vrij verkeer van personen te garanderen van en naar Gibraltar vanaf 1 januari 2021. Gibraltar zal deel vormen van de Schengenzone om een harde grens te vermijden. Daarnaast heeft Nicola Sturgeon, eerste minister van Schotland, meerdere malen op Twitter de indruk gegeven voorstander te zijn van een onafhankelijk Schotland dat lid is van de Europese Unie (“Scotland will be back soon, Europe. Keep the light on.”, dd. 31 december 2020 – “As independent Ireland takes up her seat on the UN Security Council today, not (yet) independent Scotland is taken out of the EU against our will. Time to put ourselves in the driving seat of our own future, Scotland”, dd. 1 januari 2021). Brexit zal daarom mogelijks, ondanks het handelsakkoord, diepe economische en politieke sporen achterlaten.

Meer weten

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigd Koninkrijk