U bent hier

Exporteren naar Verenigd Koninkrijk

CORONAVIRUS

UPDATE 10/08/2020

Het Verenigd Koninkrijk is in de greep van de COVID-19 uitbraak. Sociaal contact, activiteiten buitenshuis en reizen van en naar het werk zijn geslonken tot een minimum. De voorzorgsmaatregelen kwamen pas langzaam op gang. Pas op 19 maart werd de lockdown in het Verenigd Koninkrijk realiteit. Het aantal besmettingen en overlijdens kan via een live tracker geraadpleegd worden.

De minister van Buitenlandse Zaken kondigde aan dat de quarantainemaatregelen vanaf 10 juli voor reizigers die aankomen in het VK vanuit bepaalde landen opgeheven werd. België bevindt zich niet langer op deze lijst van uitzonderingen. Reizigers die na zaterdag 8 augustus 04:00 BST (lokale tijd in het VK) aankomen vanuit België, moeten bij aankomst in het VK verplicht 14 dagen in zelfisolatie. Voor meer informatie hieromtrent kunt u op de website van de Britse overheid terecht.

Alle reizigers die het land binnenkomen moeten bovendien hun reisinformatie en contactgegevens meedelen. Op het niet-naleven van de regels staat een boete gaande van 100 tot 1000 pond. De richtlijnen voor passagiers die het VK binnenkomen of terugkeren, zijn beschikbaar op Gov.uk. Let wel deze regels kunnen verschillend zijn voor Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland en hou er eveneens rekening mee dat voor specifieke zones in het VK een apart reisadvies kan gelden vanwege de Belgische overheid.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus. Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

BREXIT

De Britse regering deelde op 29 maart 2017 formeel mee aan de Europese Commissie dat het Verenigd Koninkrijk zich wil terugtrekken uit de Europese Unie. We houden de vinger aan de pols en adviseren welke de maatregelen onze Vlaamse bedrijven kunnen nemen. Lees meer in het Dossier "Brexit".
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigd Koninkrijk

Blijf op de hoogte over alles in Verenigd Koninkrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Waar moet u als voedingsbedrijf op letten wanneer u handelt met het VK vanaf 1 januari 2021? De uitkomst van de onderhandelingen tussen de EU en het VK staat nog niet vast, maar vanaf 1 januari 2021 moeten bedrijven sowieso rekening houden met douaneformaliteiten en voedselveiligheidscontroles.
Doelsector
Logistiek en transport, en voeding en dranken
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Donderdag 1 oktober 2020
Waar
Online, we bezorgen u een link na inschrijving
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Fevia Vlaanderen, Algemene Administratie Douane en Accijnzen, Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen en Enterprise Europe Network Vlaanderen.
De brexit nadert met rasse schreden. De uitkomst van de onderhandelingen tussen de EU en het VK staat nog niet vast, maar vanaf 1 januari 2021 moeten bedrijven sowieso rekening houden met douaneformaliteiten en voedselveiligheidscontroles. Op 21 september om 14 uur organiseert FIT samen met de haven van Antwerpen en Zeebrugge en het Departement Buitenlandse Zaken een webinar om de "sense of urgency" voor de bedrijven te benadrukken.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Maandag 21 september 2020
Waar
Online, we bezorgen u een link na inschrijving
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Departement Buitenlandse Zaken, Port of Antwerp, Haven van Zeebrugge en Enterprise Europe Network Vlaanderen.

Marktstudies

Ontdek in deze marktstudie de uitdagingen en opportuniteiten in de bouwsector in het Verenigd Koninkrijk. U kan hier meer lezen over transport, digitale connectiviteit en energie-, water- en afvalvoorzieningen. We geven u ook een overzicht van interessante vakverenigingen en vakbeurzen.

Nieuws

Het Verenigd Koninkrijk is ook in de greep van de COVID-19 uitbraak.

De inreismaatregelen zijn veranderd: personen die na zaterdag 8 augustus 04:00 BST (lokale tijd in het VK) vanuit België in de VK aankomen, moeten bij aankomst verplicht 14 dagen in zelfisolatie. Alle reizigers die het VK binnenkomen moeten bovendien hun reisinformatie en contactgegevens meedelen. Op het niet-naleven van de regels staat een boete gaande van 100 tot 1000 pond. Deze regels kunnen verschillend zijn voor Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Hou er eveneens rekening mee dat voor specifieke zones in het VK een apart reisadvies kan gelden vanwege de Belgische overheid.

Aangezien de situatie snel kan evolueren wordt aangeraden om de instructies van de lokale autoriteiten heel nauw op te volgen.