U bent hier

Exporteren naar Verenigd Koninkrijk

CORONAVIRUS

UPDATE 09/06/2020

Het Verenigd Koninkrijk is in de greep van de COVID-19 uitbraak. Sociaal contact, activiteiten buitenshuis en reizen van en naar het werk zijn geslonken tot een absoluut minimum. De voorzorgsmaatregelen kwamen pas langzaam op gang. Pas op 19 maart werd de lockdown in het Verenigd Koninkrijk realiteit. Het aantal besmettingen en overlijdens kan via een live tracker geraadpleegd worden.

Op 22 mei kondigde de minister van Binnenlandse Zaken nieuwe maatregelen voor de volksgezondheid aan die op 8 juni in werking traden voor alle personen die aankomen in het VK. Deze maatregelen omvatten 14 dagen zelfisolatie voor iedereen die het VK binnenkomt, met een aantal uitzonderingen. Bovendien moet elke binnenkomer bij de douanediensten een adres opgeven waar hij/zij zijn isolatie zal uitzitten. Op het niet-naleven van de regels staat een boete van 1000 pond. Nieuwe richtlijnen voor passagiers die het VK binnenkomen of terugkeren, zijn beschikbaar op Gov.uk.

Scheepsbemanning, wegvervoer en vrachtwagenchauffeurs staan op de korte lijst van uitzonderingen, samen met medisch personeel dat reist om te helpen in de strijd tegen COVID-19 en seizoensarbeiders die zich moeten isoleren op het terrein waar ze werken. Hier vindt u de volledige lijst met uitzonderingen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus. Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

BREXIT

De Britse regering deelde op 29 maart 2017 formeel mee aan de Europese Commissie dat het Verenigd Koninkrijk zich wil terugtrekken uit de Europese Unie. We houden de vinger aan de pols en zullen, wanneer dit mogelijk en opportuun is, nagaan welke de maatregelen zijn die Vlaamse bedrijven kunnen nemen in de toekomst. Lees meer in het Dossier "Brexit"
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigd Koninkrijk

Blijf op de hoogte over alles in Verenigd Koninkrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Wie goederen verhandelt tussen het VK en de EU, zal vanaf 1 januari 2021 – daags na de brexit-overgangsperiode – nieuwe douaneformaliteiten moeten doorlopen. Dat is een vertragende factor om rekening mee te houden. Gelukkig kan uw bedrijf tijd én geld besparen met de juiste douanevergunningen.
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Donderdag 16 juli 2020
Waar
Online, we bezorgen u een link na inschrijving
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met FOD Financiën, Adm. Douane en Accijnzen, Unizo en het Enterprise Europe Network.
BelgoFurn-Vlaanderen, de exportcel van de Vlaamse meubelindustrie zal aankopers uitnodigen naar de Internationale Meubelbeurs van Brussel.
Doelsector
Meubel
Doelmarkt
Frankrijk, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk...
Wanneer
Van zondag 1 november 2020 tot maandag 30 november 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Ontdek in deze marktstudie de uitdagingen en opportuniteiten in de bouwsector in het Verenigd Koninkrijk. U kan hier meer lezen over transport, digitale connectiviteit en energie-, water- en afvalvoorzieningen. We geven u ook een overzicht van interessante vakverenigingen en vakbeurzen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Het Verenigd Koninkrijk is in de greep van de COVID-19 uitbraak. Sociaal contact, activiteiten buitenshuis en reizen van en naar het werk werden geslonken tot een absoluut minimum. De voorzorgsmaatregelen kwamen pas langzaam op gang. Pas op 19 maart werd de lockdown in het Verenigd Koninkrijk realiteit.