U bent hier

Exporteren naar Verenigd Koninkrijk

CORONAVIRUS

UPDATE 19/11/2020

Het Verenigd Koninkrijk is in de greep van de COVID-19 uitbraak. Het aantal besmettingen en overlijdens kan via een live tracker geraadpleegd worden. In het Verenigd Koninkrijk wordt er sinds mei gebruik gemaakt van een ‘R’ (reproduction) nummer. In november was de R nationaal 1.0-1.2, wat inhoudt dat elke 10 geïnfecteerde mensen gemiddeld 10 tot 12 andere mensen besmet. Voor regionale R nummers kan men op de website van de Britse overheid terecht.

Door een hoge toename aan dagelijkse besmettingen en doden in september en oktober, ging Engeland opnieuw in lockdown op 5 november 2020. Deze lockdown, ook wel lockdown 2 genoemd, zou vier weken duren en eindigen op 2 december 2020. Hierbij mag men enkel het huis verlaten om boodschappen te doen, naar school te gaan, te sporten of om te gaan werken, indien dit niet van thuis uit kan. In Wales werd er tussen 23 oktober en 9 november een ‘firebreak’ (zelfde principe als een lockdown) ingelast om terug controle te krijgen over de verspreiding van besmettingen. In Schotland wordt gebruik gemaakt van verschillende ‘levels’ (0 – 4) per regio. Deze worden wekelijks herzien en hebben per level verschillende restricties. In Noord-Ierland mogen twee huishoudens van maximaal 10 personen een bubbel vormen en gingen pubs en niet-essentiële winkels terug open vanaf 20 november maar zou de regelgeving opnieuw verstrengen naar eind november toe.

Op 8 augustus werd België van de lijst met ‘airbridges’ verwijderd waardoor men bij aankomst in het Engeland verplicht 14 dagen in zelfisolatie moet. Meer informatie hieromtrent kunt u op de website van de Britse overheid vinden. Door de huidige lockdown in Engeland zijn er beperkte redenen waarvoor reizen is toegestaan. Deze kunt u hierterugvinden. Deze regelgeving verschilt voor Wales, Schotlanden Noord-Ierland.

Alle reizigers die het land binnenkomen moeten bovendien hun reisinformatie en contactgegevens meedelen. Op het niet-naleven van de regels staat een boete gaande van 100 tot 1000 pond. De richtlijnen voor passagiers die het VK binnenkomen of terugkeren, zijn beschikbaar op Gov.uk. Let wel deze regels kunnen verschillend zijn voor Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland en hou er eveneens rekening mee dat voor specifieke zones in het VK een apart reisadvies kan gelden vanwege de Belgische overheid.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus. Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigd Koninkrijk

Blijf op de hoogte over alles in Verenigd Koninkrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Vanwege Covid-19 wordt de Meubelbeurs te Brussel omgezet in een digitaal formaat. De beurs zal ook later doorgaan dan gebruikelijk, van 7 tot 9 december 2020. Er wordt dit keer , omwille van reisrestricties, geen internationale uitnodigingscampagne georganiseerd.
Doelsector
Meubel
Doelmarkt
Frankrijk, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk...
Wanneer
Van maandag 7 december 2020 tot woensdag 9 december 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Brussel
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Ontdek de mogelijkheden voor start-ups en scale-ups op Unbound in Londen. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelsector
ICT
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Van donderdag 1 juli 2021 tot vrijdag 30 juli 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
London, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Ontdek in deze marktstudie de uitdagingen en opportuniteiten in de bouwsector in het Verenigd Koninkrijk. U kan hier meer lezen over transport, digitale connectiviteit en energie-, water- en afvalvoorzieningen. We geven u ook een overzicht van interessante vakverenigingen en vakbeurzen.

Nieuws

Om u goed voor te bereiden over wat de brexit voor uw transport naar het VK betekent, kan u op 3 december 2020 een webinar volgen over de formaliteiten, logistieke procedures en controles waarmee u rekening moet houden in onze Belgische zeehavens om een vlotte doorstroming van uw goederen van en naar het VK vanaf 1 januari 2021 te garanderen.