U bent hier

Exporteren naar Verenigd Koninkrijk

Export naar de UK: big business as unusual

Zakendoen met en in het VK loont de moeite. Zo staat de Britse markt al jaren geboekstaafd als een top 5-bestemming voor Vlaamse goederen én diensten. Al komen er heel wat formaliteiten kijken bij een oversteek over het Kanaal. Hoe leidt u uw export buiten de EU – naar ‘een derde land’ als het VK – in goede banen?

Ontdek het op onze nieuwe website.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigd Koninkrijk

Blijf op de hoogte over alles in Verenigd Koninkrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Na een korte afwezigheid tekent Flanders Investment & Trade, in nauwe samenwerking met Agoria FLAG/BSDI, vanaf 2024 opnieuw present op de Farnborough International Airshow (22-26/07/2024). Na Le Bourget (Parijs) de belangrijkste internationale vakbeurs voor de lucht- en ruimtevaartindustrie , met focus op de Angelsaksische markt en ook aandacht voor defensie . De volgende editie van de Farnborough Airshow zal doorgaan van 22 tot 26 juli 2024 in Farnborough (bij Londen), Hampshire, Verenigd Koninkrijk.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Lucht- en ruimtevaart
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Van maandag 22 juli 2024 tot vrijdag 26 juli 2024
Waar
Farnborough, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Offshore Northern Seas (ONS) in Stavanger is het flagship event voor de energiesector in Noord-Europa, waaraan meer dan 100 landen deelnemen en waar +65.000 bezoekers verwacht worden. ONS brengt high-profile decisionmakers samen met global influencers die nauw betrokken zijn bij het globale vraagstuk rond hernieuwbare energie met bijzondere focus op offshore toepassingen. De ONS-beurs is een geweldige gelegenheid voor bedrijven om hun producten en diensten te presenteren, nieuwe klanten te ontmoeten en bestaande relaties te versterken. Het is een must-attend evenement voor iedereen die actief is in de offshore-energiesector.
Doelsector
Chemie en kunststoffen, en energie
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden...
Wanneer
Van maandag 26 augustus 2024 tot donderdag 29 augustus 2024
Waar
Stavanger, Noorwegen
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het noorden van Engeland heeft van oudsher sterke handelsbetrekkingen met de EU gehad, vooral op het gebied van eten en drinken, textiel en zware industrie. De brexit bracht veranderingen in de handelsregels, tarieven en douaneprocedures, die voor onzekerheden en ontwrichtingen bij bedrijven hebben gezorgd. Bedrijven in Noord-Engeland hebben nu vooral behoefte aan investeringen, financiële stabiliteit, geschoolde arbeidskrachten, goedkopere grondstoffen, goedkopere energie en een onderbreking van de onrust.

Nieuws

Sinds de Brexit is het logistieke proces om handel te drijven met de UK complexer geworden. Voor de grenscontroles zijn allerlei documenten, gegevens en certificaten vereist. Het project Gateway²Britain zorgt voor efficiëntie door digitalisering via een datadeelplatform waarin alle data en handelsdocumenten beschikbaar zijn voor stakeholders. Daarnaast zorgt het project ook voor fysieke servicepunten die kmo’s administratief ontzorgen.