U bent hier

Exporteren naar Verenigd Koninkrijk

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigd Koninkrijk

Blijf op de hoogte over alles in Verenigd Koninkrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade, AWEX en HUB slaan opnieuw de handen in elkaar voor een Belgian Games booth op Gamescom te Keulen van 21 tot 25 augustus 2024 . Dit doen wij opnieuw in nauwe samenwerking met Flega, die onze Vlaamse gamesector vertegenwoordigt. Gamescom is ’ s werelds grootste beurs voor computer en videogames . Kortom dé ontmoetingsplaats voor alle gameliefhebbers. De Belgian Games Booth bevindt zich in de Business Area (21-23/08) en is B2B only. Reserveer nu je plaats en plan je meetings met publishers, pers en investors en fellow devs via het MeetToMatch platform.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Media en communicatie
Doelmarkt
Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten
Wanneer
Van woensdag 21 augustus 2024 tot zondag 25 augustus 2024
Waar
Köln, Duitsland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Na een korte afwezigheid tekent Flanders Investment & Trade, in nauwe samenwerking met Agoria FLAG/BSDI, vanaf 2024 opnieuw present op de Farnborough International Airshow (22-26/07/2024). Na Le Bourget (Parijs) de belangrijkste internationale vakbeurs voor de lucht- en ruimtevaartindustrie , met focus op de Angelsaksische markt en ook aandacht voor defensie . De volgende editie van de Farnborough Airshow zal doorgaan van 22 tot 26 juli 2024 in Farnborough (bij Londen), Hampshire, Verenigd Koninkrijk.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Lucht- en ruimtevaart
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Van maandag 22 juli 2024 tot vrijdag 26 juli 2024
Waar
Farnborough, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Het noorden van Engeland heeft van oudsher sterke handelsbetrekkingen met de EU gehad, vooral op het gebied van eten en drinken, textiel en zware industrie. De brexit bracht veranderingen in de handelsregels, tarieven en douaneprocedures, die voor onzekerheden en ontwrichtingen bij bedrijven hebben gezorgd. Bedrijven in Noord-Engeland hebben nu vooral behoefte aan investeringen, financiële stabiliteit, geschoolde arbeidskrachten, goedkopere grondstoffen, goedkopere energie en een onderbreking van de onrust.

Nieuws

Vanaf 30 april 2024 mogen bedrijven zich voor bepaalde soorten exportgoederen verwachten aan extra controles aan de grens tussen het VK en de EU. Dan gaat immers de volgende fase in van het Britse Border Target Operating Model. Naast mogelijke wachttijden en kosten, zetten deze extra grenscontroles ook een ander aandachtspunt op de kaart: het belang van de juiste certificaten om plantaardige en dierlijke producten over het Kanaal te brengen.   

Op dinsdag 30 april 2024 start het VK – in het kader van het Border Target Operating Model – met extra grenscontroles op specifieke goederen die het Kanaal oversteken. Naast mogelijk oplopende wachttijden brengen deze checks ook extra kosten met zich mee. Nog niet alle details zijn nu al uitgeklaard door de Britse overheid. Hieronder een overzicht van wat we wél al weten.