U bent hier

Exporteren naar Verenigd Koninkrijk

CORONAVIRUS

UPDATE 09/03/2021
Op 6 januari 2021 is Engeland in een derde nationale lockdowngegaan. Deze duurde aanvankelijk tot en met 15 februari 2021 met een verlenging tot 29 maart 2021. De verplichtingen die gepaard gaan met het afreizen van België naar het Verenigd Koninkrijk, zoals het invullen van een verplicht formulier met contactgegevens (Passenger Locator Form), het verplicht voorleggen van een negatieve COVID-19 test en verplichte quarantaine, kan u hier terugvinden op de website van de FOD Buitenlandse Zaken. Daarnaast geldt vanaf 15 februari 2021 een verplichte quarantaine in het quarantainehotel voor internationale reizigers die komen uit landen die op de Britse reisverbodlijst staan. Tenslotte ben je verplicht om een 'travel test package' (t.w.v. £210) te bestellen bij het afreizen naar het Verenigd Koninkrijk om je op dag 2 en dag 8 te testen op COVID-19. Klik op de respectieve landen voor meer informatie over Schotland, Noord-Ierland of Wales.

Op deze website van de Britse overheid kan u zich inschrijven om op de hoogte te blijven wanneer de Britse overheid aanpassingen maakt in verband met internationaal reizen.

Ten slotte kunt u meer informatie terugvinden op de FIT website, waar u toegang heeft tot de dossiers Coronavirus en Brexit.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht. Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kunt u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigd Koninkrijk

Blijf op de hoogte over alles in Verenigd Koninkrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19. Dit jaar tekent Flanders Investment & Trade opnieuw present op de Speciality & Fine Food Fair, de belangrijkste delicatessenbeurs voor de Britse markt. Speciality & Fine Food Fair vindt plaats van 6 tot 7 september 2021 in Olympia, Londen. De beurs biedt een uitstekende gelegenheid om uw delicatessen voor te stellen aan een professioneel publiek, om te netwerken en om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Bovendien krijgt de Specialty & Fine Food Fair dit jaar voor Vlaamse exporteurs een bijzonder elan, want de beurs vindt plaats op hetzelfde moment als de Belgische Economische Missie naar het Verenigd Koninkrijk onder leiding van H.K.H. Prinses Astrid en een ‘UK4Explorers’-missie i.s.m. UNIZO.

Actie is volzet. Meld u aan voor de wachtlijst.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Van maandag 6 september 2021 tot dinsdag 7 september 2021
Waar
London, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Vanaf 1 januari 2022 is de nieuwe Britse UKCA-markering verplicht voor bepaalde producten die in het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Wales en Schotland) op de markt worden gebracht. Voert u producten met CE-markering uit naar het VK? Dan zal u in de meeste gevallen verplicht zijn om UKCA-markering aan te brengen vanaf volgend jaar. Dit webinar geeft u een beter inzicht in de verplichtingen voor UKCA-markering.
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Donderdag 20 mei 2021
Waar
Online
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Ontdek in deze marktstudie de uitdagingen en opportuniteiten in de bouwsector in het Verenigd Koninkrijk. U kan hier meer lezen over transport, digitale connectiviteit en energie-, water- en afvalvoorzieningen. We geven u ook een overzicht van interessante vakverenigingen en vakbeurzen.

Nieuws