U bent hier

Exporteren naar Verenigd Koninkrijk

CORONAVIRUS

UPDATE 30/06/2021
De regelgeving voor reizigers die toekomen in het VK is afhankelijk van de kleurcodes van de landen waarin de reiziger zich de voorbije 14 dagen bevond. België staat op dit ogenblik op de oranje lijst en dus moeten Belgische reizigers een negatieve test, afgenomen 72u vóór vertrek, kunnen voorleggen en zijn ze verplicht bij aankomst 10 dagen in quarantaine te gaan.
Op het PLF (vanaf 48u voor vertrek) moet een bewijs van aankoop van COVID-19 testen voor dag 2 en 8 ingevuld worden. De prijs voor deze testen varieert tussen de £80 en £390. U kunt de door de overheid goedgekeurde testaanbieders hier terugvinden. Aanvullend kunt u opteren voor test-to-release, waarbij u een derde test aankoopt voor dag 5 en, indien negatief, men vervroegd quarantaine mag verlaten. Uitzonderingen hieromtrent kunt u hier terugvinden.
Het VK maakt geen uitzonderingen op bovenstaande regels voor reizigers die minder dan 48u in het land zullen verblijven.
Wegens een sterke toename van besmettingen door de Delta-variant in het VK wordt reizen naar of komen van het VK voor België verboden. Belgen of mensen die hun hoofdverblijfplaats in België hebben, mogen het land wel nog binnen mits het invullen van een PLF, 10 dagen quarantaine en testen op dag 1 en 7. Indien hun hoofdverblijfplaats niet in België is, is ook een negatieve CPR-test vereist. Bovenstaande maatregelen gelden ook als men al volledig gevaccineerd is.

Klik hier voor meer informatie over Engeland of op één van de respectieve landen voor meer informatie over Schotland, Noord-Ierland of Wales.
Ten slotte kunt u meer informatie terugvinden op de FIT website, waar u toegang heeft tot de dossiers Coronavirus en Brexit.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht. Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kunt u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Verenigd Koninkrijk

Blijf op de hoogte over alles in Verenigd Koninkrijk

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19. Dit jaar tekent Flanders Investment & Trade opnieuw present op de Speciality & Fine Food Fair, de belangrijkste delicatessenbeurs voor de Britse markt. Speciality & Fine Food Fair vindt plaats van 6 tot 7 september 2021 in Olympia, Londen. De beurs biedt een uitstekende gelegenheid om uw delicatessen voor te stellen aan een professioneel publiek, om te netwerken en om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Bovendien krijgt de Specialty & Fine Food Fair dit jaar voor Vlaamse exporteurs een bijzonder elan, want de beurs vindt plaats op hetzelfde moment als de Belgische Economische Missie naar het Verenigd Koninkrijk onder leiding van H.K.H. Prinses Astrid en een ‘UK4Explorers’-missie i.s.m. UNIZO.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Van maandag 6 september 2021 tot dinsdag 7 september 2021
Waar
London, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
In het kader van het Samenwerkingsakkoord tussen de federale overheid en de gewesten wordt een gezamenlijke economische missie naar het Verenigd Koninkrijk georganiseerd onder het voorzitterschap van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid, van 5 tot 8 september 2021. Deze missie wordt georganiseerd door het Agentschap voor Buitenlandse Handel in nauwe samenwerking met de gewestelijke instellingen voor buitenlandse handel (Flanders Investment & Trade, hub.brussels en l’Agence wallonne à l’Exportation et aux Investissements étrangers) en de FOD Buitenlandse Zaken.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk
Wanneer
Van zondag 5 september 2021 tot woensdag 8 september 2021
Waar
Londen, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Ontdek in deze marktstudie de uitdagingen en opportuniteiten in de bouwsector in het Verenigd Koninkrijk. U kan hier meer lezen over transport, digitale connectiviteit en energie-, water- en afvalvoorzieningen. We geven u ook een overzicht van interessante vakverenigingen en vakbeurzen.

Nieuws

Het Verenigd Koninkrijk komt met vertraging uit zijn derde lockdown en kampt al opnieuw met sterke stijgingen van dagelijke besmettingen door de deltavariant.

Op 26 juni 2021 werd hierdoor besloten reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar België voor alle niet-EU reizigers te verbieden en werd het VK op de lijst van de 'heel hoog risicolanden' geplaatst. Deze inreisverbodslijst kunt u hier terugvinden. Er werd wel een uitzonderingen gemaakt voor personen met de Belgische nationaliteit of met België als hoofdverblijfplaats. Deze kunnen, mits quarantaine en testen, het land nog terug binnen vanuit het VK. België staat voor het Verenigd Koninkrijk op de oranje lijst, wat betekent dat men bij aankomst in het VK vanuit België, 10 dagen in quarantaine moet en vooraf betalende testen moet inboeken die gelinkt zijn aan het PLF (Passagier Lokalisatie Formulier).

Op het niet-naleven van de regels staan boetes die kunnen oplopen tot 10.000 pond.

Ondanks de stijgende cijfers heeft de Britse overheid alsnog de beslissing genomen om de laatste fase van versoepelingen ('Step 4 of the roadmap') uit te voeren vanaf 19 juli in Engeland. De COVID-beperkingen die voorheen van toepassing waren zijn ongedaan gemaakt (m.a.w. is het dragen van een mondmasker niet meer verplicht, zijn nachtclubs opnieuw open, etc.). De Britse overheid adviseert wel nog om een mondmasker te dragen op drukke plekken waar het moeilijk is om afstand te houden zoals op het openbaar vervoer.