U bent hier

Marktstudies

E-commerce floreert ook in Tsjechië en is er niet meer weg te denken uit de detailhandel. Bent u op zoek naar up-to-date info over de e-commercemarkt in Tsjechië en zaken waarmee u rekening moet houden om deze succesvol te betreden? Dan is deze studie van ons kantoor in Praag warm aanbevolen literatuur. 

Deze studie geeft een overzicht van de Tsjechische retailsector, zowel food als non-food. De laatste jaren is deze markt enorm veranderd: nieuwe trends namen hun intrede en shoppingcentra krijgen nieuwe concepten. Ook het koopgedrag van de Tsjechische consument is gewijzigd, de Tsjechen geven de voorkeur aan een snelle en gemakkelijke manier van winkelen. Het feit dat de koopkracht van de gemiddelde Tsjechische inwoner ten opzichte van vorig jaar gestegen is, vertaalt zich ook in hun belangstelling voor biovoeding, veganistische en vegetarische producten, kant-en-klare producten. Interesse? Lees dan zeker verder.

Tsjechië is met het grootste aantal e-shops in Europa een 'e-commerce grootmacht' geworden. De meest verkochte artikelen via e-commerce in Tsjechië zijn elektronica gevolgd door kleding en mode, tuin- en huishoudelijke producten, en de laatste tijd is het ook voeding en dranken. E-commerce heeft een groot groeipotentieel. Wilt u meer weten over e-commerce in Tsjechië? Lees dan deze beknopte marktstudie.

Bent u geïnteresseerd in de meest recente ontwikkelingen op de Tsjechische bouwmarkt? Lees dan de geüpdatet studie die FIT Praag maakte over de Tsjechische bouwsector.

De bierindustrie heeft een lange geschiedenis in Tsjechië. Door de jaren heen groeide deze sector snel en werd heel belangrijk voor de economie van het land. In deze studie verneemt u meer over de biermarkt in Tsjechië.

Deze Engelstalige studie geeft een overzicht van de biotechnologie in Tsjechië, brengt alle belangrijke spelers in kaart en zoemt ook in op BIOCEV, een samenwerkingsproject van zes Tsjechische instituten.

De aandacht van de Tsjechen gaat steeds vaker uit naar gezonde biovoeding. Dankzij de goede economische ontwikkelingen hebben ze ook meer en meer de mogelijkheid om dergelijke - duurdere - producten aan te kopen. Alhoewel de meeste bioproducten worden ingevoerd, groeit ook de biolandbouw in Tsjechië.