U bent hier

Exporteren naar Thailand

CORONAVIRUS

UPDATE 11/01/2021

Voor het grootste deel van 2020 bleef Thailand gespaard van een grootschalige covid-19-uitbraak. Helemaal op het einde van het jaar kwam hier verandering in na een uitbraak op een vis- en zeevruchtenmarkt in een provincie in de buurt van Bangkok. Na maanden zonder lokale besmettingen, dikt de teller begin januari dagelijks met 2 à 300 nieuwe besmettingen aan. Al voor deze nieuwe golf was Thailand het land dat in heel de regio het zwaarst economisch getroffen werd door de corona-crisis (onder meer omdat Thailand het nu zonder de jaarlijkse 40 miljoen buitenlandse toeristen moet doen). Een potentiële nieuwe lockdown zal de negatieve impact op de economie alleen maar versterken.
In de praktijk is het voor zakenreizigers nog altijd onmogelijk (of onhaalbaar) om naar Thailand te reizen. Zakenreizigers vallen niet onder één van de categorieën die het land binnen mogen. Bovendien is de procedure zwaar en moeten alle reizigers die Thailand binnen komen een verplichte hotelquarantaine van 15 dagen doorlopen. U kunt het meest recente reisadvies voor Thailand nalezen op de website van FOD Buitenlandse Zaken of van de Thaise Ambassade in Brussel.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Thailand

Blijf op de hoogte over alles in Thailand

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

VIV Asia is het grootste en ook het meest complete Feed to Food evenement in Azië. Ook in 2021 organiseert Flanders Investment & Trade een groepsstand op VIV Asia, maar op de nieuwe locatie IMPACT te Bangkok. Ook de data wijzigen : omwille van Covid-19 wordt de beurs verdaagd van 10-13 maart 2021 naar 22-24 september 2021. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Agro-industrie en dieren
Doelmarkt
Thailand
Wanneer
Van woensdag 22 september 2021 tot vrijdag 24 september 2021
Waar
Bangkok, Thailand
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Food and Beverage Market Entry Handbook: Thailand, is een naslagwerk gepubliceerd door de Europese Unie, en is bedoeld voor producenten van agro. voeding en dranken die plannen om, of bezig zijn met het betreden van de Thaise markt. Dit uitgebreide handboek biedt u een stapsgewijze handleiding voor het betreden van markt in Thailand.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Thailand bleef in 2020 grotendeels gespaard van een echte corona-uitbraak. Gedurende de tweede jaarhelft kende het land -op een handvol uitzonderingen na- geen enkele lokale besmetting. Het lokale leven ging dan ook normaal zijn gang.

Eind december 2020 kwam hier echter verandering in. Een grootschalige virusuitbraak op een vis- en zeevruchtenmarkt in de provincie Samut Sakhon (aangrenzend aan Bangkok), was het startpunt van een tweede golf (of in realiteit eigenlijk de eerste echte golf). Op 11 januari telde Thailand officieel 10300 personen met het Covid-19 virus. Er vielen tot op heden 67 dodelijke slachtoffers te betreuren. Dagelijks worden momenteel 2 à 300 nieuwe besmettingen opgetekend, en dit verspreid over nagenoeg het hele land. Bangkok zelf wordt bestempeld als een rode zone (de hoogste categorie op een totaal van 5 categorieën kleurenzones).