U bent hier

Exporteren naar Thailand

CORONAVIRUS

UPDATE 28/04/2021

Tot op heden bleef Thailand grotendeels gespaard van een grootschalige Covid-19-uitbraak. Er waren twee -naar internationale normen- kleine golven, maar sinds begin april 2021 wordt Thailand getroffen door een derde golf, die ernstiger is. De laatste week werden tussen de 2000 en 3000 nieuwe dagelijkse gevallen geteld. Bangkok is ditmaal ook het centrum van de uitbraak en voor de eerste keer lijkt iedereen ook mensen te kennen die positief zijn. In allerijl worden veldhospitalen ingericht, die na enkele dagen al volzet zijn en wordt er nu ook uitgeweken naar leegstaande hotels. Verontrustend is ook de zeer jonge gemiddelde leeftijd van de besmette personen (29 jaar). In totaal staat de teller in Thailand nu op ongeveer 62.000 gevallen en 178 overledenen. De derde golf is, op vlak van aantal besmettingen, na enkele weken al groter dan de eerste twee golven samen. Al voor deze nieuwe golf was Thailand het land dat in heel de regio het zwaarst economisch getroffen werd door de corona-crisis (onder meer omdat Thailand het nu zonder de jaarlijkse 40 miljoen buitenlandse toeristen moet doen). Een potentiële nieuwe lockdown zal de negatieve impact op de economie alleen maar versterken.
In de praktijk is het voor zakenreizigers nog altijd moeilijk (of onhaalbaar) om naar Thailand te reizen. Zakenreizigers vallen niet onder één van de categorieën die het land binnen mogen. Bovendien is de procedure zwaar en moeten alle reizigers die Thailand binnen komen een verplichte hotelquarantaine van 12 dagen doorlopen.

U kunt het meest recente reisadvies voor Thailand nalezen op de website van FOD Buitenlandse Zaken of van de Thaise Ambassade in Brussel.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Thailand

Blijf op de hoogte over alles in Thailand

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten uit Zuidoost-Azië & Oceanië.
Doelmarkt
India, Thailand, Vietnam, Indonesië...
Wanneer
Van maandag 4 oktober 2021 tot vrijdag 15 oktober 2021
Waar
Online, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Update 31/3/2021 : omwille van de coronacrisis werd beslist om VIV ASIA te verdagen naar 12-14 januari 2022. Verdere info volgt van zodra beschikbaar. VIV Asia is het grootste en ook het meest complete Feed to Food evenement in Azië.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Agro-industrie en dieren
Doelmarkt
Thailand
Wanneer
Van woensdag 12 januari 2022 tot vrijdag 14 januari 2022
Waar
Bangkok, Thailand
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Food and Beverage Market Entry Handbook: Thailand, is een naslagwerk gepubliceerd door de Europese Unie, en is bedoeld voor producenten van agro. voeding en dranken die plannen om, of bezig zijn met het betreden van de Thaise markt. Dit uitgebreide handboek biedt u een stapsgewijze handleiding voor het betreden van markt in Thailand.

Nieuws

Tot op heden bleef Thailand grotendeels gespaard van een grootschalige Covid-19-uitbraak. Er waren twee -naar internationale normen- kleine golven, maar sinds begin april 2021 wordt Thailand getroffen door een derde golf, die ernstiger is. De laatste week werden tussen de 2000 en 3000 nieuwe dagelijkse gevallen geteld. Bangkok is ditmaal ook het centrum van de uitbraak en voor de eerste keer lijkt iedereen ook mensen te kennen die positief zijn. In allerijl worden veldhospitalen ingericht, die na enkele dagen al volzet zijn en wordt er nu ook uitgeweken naar leegstaande hotels. Verontrustend is ook de zeer jonge gemiddelde leeftijd van de besmette personen (29 jaar). In totaal staat de teller in Thailand nu op ongeveer 62.000 gevallen en 178 overledenen. De derde golf is, op vlak van aantal besmettingen, na enkele weken al groter dan de eerste twee golven samen