U bent hier

Exporteren naar Thailand

CORONAVIRUS

UPDATE 27/07/2020

Thailand is voorlopig gespaard gebleven van een grootschalige covid-19-uitbraak. Eind juli telde het land al meer dan 50 dagen zonder lokale besmettingen. Aan de andere kant is Thailand wel het land dat in heel de regio het zwaarst economisch getroffen wordt door deze crisis; het feit dat Thailand de jaarlijkse 40 miljoen buitenlandse toeristen nu moet missen, is hier zeker niet vreemd aan. In de praktijk is het nog altijd zo goed als onmogelijk om naar Thailand te reizen. Sinds 1 juli zijn de regels hierrond wel wat versoepeld en zijn de grenzen open voor bepaalde categorieën van buitenlandse reizigers, mits toestemming van de Thaise ambassade: personen op uitnodiging van de overheid, ouders, echtgenoten en kinderen van een Thaise onderdaan, personen met een geldige werkvergunning en hun gezinsleden, personen met een geldige verblijfsvergunning, studenten aan erkende onderwijsinstellingen en hun ouders, personen die een medische behandeling ondergaan in Thailand en hun begeleiders, diplomaten en hun gezinsleden. De grenzen blijven gesloten voor toeristen en zakenreizigers. Er gelden bovendien nog steeds beperkingen op commerciële vluchten naar Thailand. Reizigers zijn aangewezen op Thaise repatriëringsvluchten. De reizigers worden onderworpen aan 14 dagen quarantaine op eigen kosten. U kunt het meest recente reisadvies voor Thailand hier nalezen.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Thailand

Blijf op de hoogte over alles in Thailand

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

VIV Asia is het grootste en ook het meest complete Feed to Food evenement in Azië. Ook in 2021 organiseert Flanders Investment & Trade een groepsstand op VIV Asia maar op de nieuwe locatie IMPACT te Bangkok. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Agro-industrie en dieren
Doelmarkt
Thailand
Wanneer
Van woensdag 10 maart 2021 tot vrijdag 12 maart 2021
Waar
Bangkok, Thailand
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Bent u op zoek naar opportuniteiten in de Thaise biermarkt? Kom alles te weten over de mogelijkheden in deze marktstudie gemaakt door onze collega's in Bangkok.

De voedselverwerkende industrie levert met 23% van het bbp een belangrijke bijdrage aan de economie van Thailand en heeft zich het afgelopen decennium dankzij technologische verbeteringen en het doorzettingsvermogen van de privésector zeer snel ontwikkeld. U leest hierover meer in de sectorstudie van ons kantoor in Bangkok.

Nieuws

Op 27 juli telde Thailand officieel 3291 personen met het Covid-19 virus. Er vielen tot op heden 58 dodelijke slachtoffers te betreuren. Sinds ongeveer 2 maand zijn er in Thailand geen lokale besmettingen meer. De weinige gevallen die nu nog worden genoteerd, zijn allemaal gerepatrieerde Thais (die nagenoeg onmogelijk mensen lokaal kunnen besmetten gezien zij 2 weken in staatsquarantaine moeten doorbrengen bij aankomst in Thailand).