U bent hier

Exporteren naar Thailand

CORONAVIRUS

UPDATE 28/04/2021

Tot op heden bleef Thailand grotendeels gespaard van een grootschalige Covid-19-uitbraak. Er waren twee -naar internationale normen- kleine golven, maar sinds begin april 2021 wordt Thailand getroffen door een derde golf, die ernstiger is. De laatste week werden tussen de 2000 en 3000 nieuwe dagelijkse gevallen geteld. Bangkok is ditmaal ook het centrum van de uitbraak en voor de eerste keer lijkt iedereen ook mensen te kennen die positief zijn. In allerijl worden veldhospitalen ingericht, die na enkele dagen al volzet zijn en wordt er nu ook uitgeweken naar leegstaande hotels. Verontrustend is ook de zeer jonge gemiddelde leeftijd van de besmette personen (29 jaar). In totaal staat de teller in Thailand nu op ongeveer 62.000 gevallen en 178 overledenen. De derde golf is, op vlak van aantal besmettingen, na enkele weken al groter dan de eerste twee golven samen. Al voor deze nieuwe golf was Thailand het land dat in heel de regio het zwaarst economisch getroffen werd door de corona-crisis (onder meer omdat Thailand het nu zonder de jaarlijkse 40 miljoen buitenlandse toeristen moet doen). Een potentiële nieuwe lockdown zal de negatieve impact op de economie alleen maar versterken.
In de praktijk is het voor zakenreizigers nog altijd moeilijk (of onhaalbaar) om naar Thailand te reizen. Zakenreizigers vallen niet onder één van de categorieën die het land binnen mogen. Bovendien is de procedure zwaar en moeten alle reizigers die Thailand binnen komen een verplichte hotelquarantaine van 12 dagen doorlopen.

U kunt het meest recente reisadvies voor Thailand nalezen op de website van FOD Buitenlandse Zaken of van de Thaise Ambassade in Brussel.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Thailand

Blijf op de hoogte over alles in Thailand

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De Food and Beverage Market Entry Handbook: Thailand, is een naslagwerk gepubliceerd door de Europese Unie, en is bedoeld voor producenten van agro. voeding en dranken die plannen om, of bezig zijn met het betreden van de Thaise markt. Dit uitgebreide handboek biedt u een stapsgewijze handleiding voor het betreden van markt in Thailand.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

EGAT de Electricity Generating Authority of Thailand heeft een tender uitgeschreven voor de bouw en oplevering van het Maehongson slim elektriciteitsnetwerk, bestaande uit een fotovoltaïsche installatie en batterij opslagsysteem.

Nieuws

Terwijl de rest van de wereld kreunde onder de corona-pandemie, bleef Thailand in 2020 op twee -naar internationale normen- kleine golven na grotendeels gespaard van een grootschalige Covid-19-uitbraak. Sinds begin april 2021 echter wordt Thailand hard getroffen door een derde golf, die veel ernstiger is en al na enkele weken groter was dan de twee vorige golven samen. Begin augustus worden dagelijks een 20.000-tal gevallen geregistreerd. Het werkelijke cijfer ligt zeker hoger omdat in totaal ook maar 50.000 testen per dag worden afgenomen en omdat mensen die via zelftesten vaststellen dat ze corona hebben, niet worden opgenomen in de cijfers. In totaal staat de teller in Thailand nu op ongeveer 900.000 gevallen en 7500 overledenen. Ondanks ingrijpende maatregelen van de overheid wordt op korte termijn weinig verbetering verwacht. Dit komt omdat de vaccinatiecampagne in Thailand ver achter loopt. Begin augustus was nog maar 6% van de bevolking volledig gevaccineerd.

De economische ravage is enorm omdat inkomend toerisme volledig is stilgevallen (in een normaal jaar krijgt Thailand 40 miljoen buitenlandse toeristen over de vloer). Deze inkomsten vallen weg, maar onrechtstreeks heeft dit ook effect op de binnenlandse vraag, omwille van het lager consumptiepatroon van de 1 op 6 Thais die werken in de toeristische sector en de sanitaire en economische onzekerheid die covid, en in het bijzonder de ernstige huidige derde golf, met zich meebrengt.