U bent hier

Exporteren naar Thailand

CORONAVIRUS

UPDATE 03/12/2021

Sinds begin april 2021 wordt het land hard getroffen door een derde golf, die veel ernstiger is en meer dan 20.000 gevallen per dag liet optekenen (op een totaal van ongeveer 50.000 afgenomen tests per dag). De top werd bereikt op 13 augustus. Ondertussen (29 november 2021) is de situatie terug aan de betere hand. In totaal staat de teller in Thailand nu op ongeveer 2,1 miljoen gevallen en 20.000 overledenen. Momenteel is 58% van de bevolking volledig gevaccineerd (in de meeste gevallen Sinovac, Sinopharm en lokaal geproduceerde AstraZeneca). Een update van de cijfers kan gecheckt worden op de website van het Thaise Department of Disease Control.

Sinds 1 november werden de regels voor reizigers die uit België komen danig versoepeld. Wie de laatste 3 weken in België verbleef en sinds ten minste 2 weken volledig gevaccineerd is, een negatieve PCR-test (maximaal 72 uur voor vertrek afgenomen) en een ziekteverzekering (minimale dekking 50.000 USD; niet enkel COVID-gerelateerd) kan voorleggen, kan voor een verblijf van maximaal 30 dagen zonder visum naar Thailand reizen. Er dient op voorhand 1 nacht quarantaine-hotel te worden geboekt, waar u verblijft in afwachting van het resultaat van uw COVID-test bij aankomst. Er moet ook op voorhand een Thailand Pass worden aangevraagd via deze link.
Opgelet: indien u bij aankomst in Thailand positief test, dan is een hospitalisatie op eigen kosten verplicht.
Omdat de situatie constant verandert, is het essentieel om de meest recente informatie i.v.m. de afreismogelijkheden voor reizigers uit België en de vereiste procedure te raadplegen op de website van de Thaise Ambassade in Brussel, waar u de enige correcte informatie vindt.

U kunt het meest recente reisadvies voor Thailand nalezen op de website van FOD Buitenlandse Zaken of van de Thaise Ambassade in Brussel.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Thailand

Blijf op de hoogte over alles in Thailand

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De Food and Beverage Market Entry Handbook: Thailand, is een naslagwerk gepubliceerd door de Europese Unie, en is bedoeld voor producenten van agro. voeding en dranken die plannen om, of bezig zijn met het betreden van de Thaise markt. Dit uitgebreide handboek biedt u een stapsgewijze handleiding voor het betreden van markt in Thailand.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Terwijl de rest van de wereld kreunde onder de corona-pandemie, bleef Thailand in 2020 op twee -naar internationale normen- kleine golven na grotendeels gespaard van een grootschalige COVID-19-uitbraak. Sinds begin april 2021 echter wordt het land hard getroffen door een derde golf, die veel ernstiger is en meer dan 20.000 gevallen per dag liet optekenen (op een totaal van ongeveer 50.000 afgenomen tests per dag). De top werd bereikt op 13 augustus. Ondertussen (29 november 2021) is de situatie terug aan de betere hand, met dagelijks nog ongeveer 5.000 positieve tests (nog steeds op een totaal van ongeveer 50.000 afgenomen tests). Het is moeilijk in te schatten wat de werkelijke cijfers zijn, maar de dalende trend lijkt zeker wel een feit.

In totaal staat de teller in Thailand nu op ongeveer 2,1 miljoen gevallen en 20.000 overledenen. Momenteel is 58% van de bevolking volledig gevaccineerd (in de meeste gevallen Sinovac, Sinopharm en lokaal geproduceerde AstraZeneca).

De economische ravage is enorm omdat het inkomend toerisme volledig is stilgevallen.