U bent hier

Exporteren naar Taiwan

CORONAVIRUS

UPDATE 28/09/2021

Sinds augustus is de pandemie in Taiwan sterk aan het afnemen met slechts enkele sporadische gevallen. De regels voor sociale evenementen, binnenlandse reizen en in de horeca worden dan ook versoepelt. Momenteel heeft 70% van de bevolking een eerste vaccinatieprik gekregen. De overheid blijft verder inzetten op het volgen van de preventie- en controlemaatregelen zoals dragen van mondmaskers, behouden van social distancing, registratie, ... . Voor reizen naar Taiwan blijven strikte toegangsbeperkingen van kracht. Buitenlanders dienen een geldig 'Alien Resident Certificate (ARC)' te hebben.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en in het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Taiwan

Blijf op de hoogte over alles in Taiwan

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Bio Asia Taiwan is een internationaal evenement met congressen, b2b's en exposties. Flanders Investment & Trade zal in 2022 deelnemen aan dit evenement en zo de Vlaamse biotech bedrijven promoten.
Doelmarkt
Taiwan
Wanneer
Van vrijdag 1 juli 2022 tot zondag 31 juli 2022
Datum onder voorbehoud!
Waar
Taipei, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Ontdek de synergieën op het gebied van e-voertuigen, nieuwe-generatie batterijtechnologieën, geavanceerde groene energie en autotechniek, tussen Taiwan en België tijdens de Belgium-Taiwan Joint Business Council.
Doelmarkt
Taiwan
Wanneer
Van zaterdag 1 oktober 2022 tot zondag 30 oktober 2022
Waar
België
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De biermarkt in Taiwan blijft een dynamische en groeiende markt voor bierexporteurs van over de hele wereld. Er is steeds meer vraag naar ambachtelijke en speciale bieren, een ideale markt dus voor Vlaamse bierbedrijven die hun export buiten de EU willen laten groeien.

De marktstudie “Taiwan Cycle Industry and Business Opportunities” is tot stand gekomen door middel van desk research, bezoeken ter plaatse én fietstochten van onze collega’s in Taipei. De studie biedt een overzicht van de Taiwanese fietsindustrie, statistieken over producties, externe handelsprestaties en belangrijke handelspartners. Ze behandelt de aspecten van de trends en innovaties in de sector, de Taiwanese fietscultuur, de groeiende binnenlandse markt en de opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Saladplate is een belangrijk online platform en groothandelmarkt waarop producenten van voedsel, dranken en horecaproducten kunnen verkopen aan importeurs, distributeurs en agenten op de lokale markt in verscheidene Aziatische landen.

Het platform werd in 2020 opgericht door Informa markets, de grootste organisator van handelsbeurzen in Azië. Informa heeft een database met meer dan 400.000 aankopers.

In de maand november van dit jaar organiseert Saladplate een hybride evenement waarbij chocolade uit verscheidene landen zal worden voorgesteld aan aankopers uit verschillende landen in Azië.

Saladplate heeft België uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement, een uitnodiging waarop we graag ingaan.

We roepen Vlaamse chocoladefabrikanten en -exporteurs met interesse in Azië (vooral Greater China en Zuidoost Azië) bij deze dan ook op om zich kandidaat te stellen voor deelname aan het evenement. 

Nieuws

Sinds augustus is de pandemie in Taiwan sterk aan het afnemen met slechts enkele sporadische gevallen. De regels voor sociale evenementen, binnenlandse reizen en in de horeca worden dan ook versoepeld. Momenteel heeft 70% van de bevolking een eerste vaccinatieprik gekregen. De overheid blijft verder inzetten op het volgen van de preventie- en controlemaatregelen zoals dragen van mondmaskers, behouden van social distancing, registratie, ... .

Voor reizen naar Taiwan blijven strikte toegangsbeperkingen van kracht. Buitenlanders dienen een geldig 'Alien Resident Certificate (ARC)' te hebben.

InnoVEX Startups Online 2021

FIT-Taipei and Awex-Taipei are organizing a Virtual Belgium Pavilion at the extended and expanded InnoVex Online 2021, a featured startups exhibition online throughout the whole year of 2021. Flemish startups are most welcome to boost visibility by joining the Belgium Pavilion during InnoVEX Online 2021 platform to create various opportunities by matched online meetings. The first FOUR early-bird startups from Flanders are offered free virtual booths at the Belgium Pavilion by the show organizer, Taipei Computer Association. Please contact Doris Wu at Flanders Investment & Trade-Taipei Office (taipei@fitagency.com) for pass code and procedure.