U bent hier

Exporteren naar Taiwan

CORONAVIRUS

UPDATE 09/07/2020

De Covid-19-pandemie heeft Taiwan de zeldzame kans geboden om wereldwijd erkenning en respect te krijgen voor zijn lovenswaardige prestaties. Taiwan blijft relatief veilig voor de Covid-19-pandemie en hoeft geen verdere lockdowns door te voeren. Scholen, kantoren, fabrieken, restaurants en de meeste amusementsfaciliteiten in Taiwan blijven open met regels voor sociale afstand. Internationale toeristen zijn weg, maar de lokale bevolking reist en winkelt. Dankzij o.a. de vroege grenscontroles, het beheer van de medische voorzieningen, een uitgebreide strategie voor het voorkomen van epidemieën en geïntegreerde medische ‘big data’, kon Taiwan de pandemie met succes bestrijden. Het succes is een combinatie van voortdurende inspanningen van de Taiwanese overheid, medische professionals, de particuliere sector en de samenleving als geheel.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en in het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Taiwan

Blijf op de hoogte over alles in Taiwan

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Bent u benieuwd welke opportuniteiten Taiwan en Hongkong u kunnen bieden? Hoe kunt u deze markten het beste benaderen? Een grondige voorbereiding alvorens deze markten te betreden, is zeker geen overbodige luxe. Daarom organiseren UNIZO Internationaal en Flanders Investment & Trade het begeleidingstraject 'Taiwan & Hongkong 4Explorers' .

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Taiwan en Hongkong
Wanneer
Van zaterdag 28 november 2020 tot zaterdag 5 december 2020
Datum onder voorbehoud!
Waar
Hongkong, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met UNIZO Internationaal.
Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Healthcare+ Expo Taiwan is het ideale platform voor Vlaamse bedrijven in de medische sector om contacten te leggen met wereldwijde professionals, Tech- en IT-giganten en strategische partners te vinden !

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Taiwan
Wanneer
Van donderdag 3 december 2020 tot zondag 6 december 2020
Waar
Taipei, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Taiwanese overheid wil tegen 2025 af van nucleaire energie, en tegelijkertijd een daling in de uitstoot van broeikasgassen van 20% verwezenlijken. Dit kan enkel door maximaal in te zetten op groene energie, en offshore wind speelt hierin een zeer belangrijke rol. In deze studie ontdekt u welke plannen de Taiwanese regering concreet heeft, en hoe u daar als Vlaams bedrijf kunt op inspelen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Taiwan heeft de Covid-19 pandemie heel effectief aangepakt, waardoor het land momenteel heel weinig besmettingen en overleden slachtoffers kent. Dit heeft Taiwan in staat gesteld lockdown situaties zoals elders te voorkomen. Ondertussen heeft de Taiwanese regering, om de zwaar getroffen industrieën en mensen te helpen, een omvangrijk hulppakket goedgekeurd. Grenzen zijn echter nog steeds gesloten voor buitenlanders zonder verblijfsvergunning, behalve voor essentiële zakelijke bezoeken of om humanitaire redenen.