U bent hier

Exporteren naar Taiwan

CORONAVIRUS

UPDATE 03/03/2022

Taiwan is erin geslaagd de plaatselijke COVID-besmettingspercentages laag te houden totdat een meerderheid van de bevolking is gevaccineerd. Op een bevolking van 23 miljoen mensen telde Taiwan tot eind februari 2022 in totaal 20.480 geregistreerde gevallen en 850 sterfgevallen. De volledige vaccinatiegraad van de hele bevolking is gestegen tot 80% en de boostervaccinatiegraad tot 35%.

De nadruk blijft liggen bij epidemiepreventie en bestrijdingsmaatregelen zoals het dragen van maskers, lokalisatie per mobiele telefoon en het bewaren van sociale afstand. De Taiwanese autoriteiten voeren een uiterst voorzichtig beleid om tegemoet te komen aan de roep tot geleidelijke openstelling van de grenzen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en in het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Taiwan

Blijf op de hoogte over alles in Taiwan

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

BIO Asia-Taiwan is één van de grootste en tevens één van de belangrijkste biotechbeurzen in Azië. De beurs is een populair platform voor de industrie om nieuwe producten en diensten op de Taiwanese en Aziatische markt te introduceren.
Doelsector
Biotechnologie en gezondheid en farma
Doelmarkt
Taiwan
Wanneer
Van woensdag 27 juli 2022 tot zondag 31 juli 2022
Waar
Taipei, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De biermarkt in Taiwan blijft een dynamische en groeiende markt voor bierexporteurs van over de hele wereld. Er is steeds meer vraag naar ambachtelijke en speciale bieren, een ideale markt dus voor Vlaamse bierbedrijven die hun export buiten de EU willen laten groeien.

De marktstudie “Taiwan Cycle Industry and Business Opportunities” is tot stand gekomen door middel van desk research, bezoeken ter plaatse én fietstochten van onze collega’s in Taipei. De studie biedt een overzicht van de Taiwanese fietsindustrie, statistieken over producties, externe handelsprestaties en belangrijke handelspartners. Ze behandelt de aspecten van de trends en innovaties in de sector, de Taiwanese fietscultuur, de groeiende binnenlandse markt en de opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De EU-delegaties in Japan, Taiwan en Zuid-Korea organiseren een conferentie over offshore windenergie. Deze hybride conferentie biedt de mogelijkheid om inzicht te verwerven in de 3 markten. Er wordt gediscussieerd over gemeenschappelijke uitdagingen en kansen voor offshore windprojecten in Oost-Azië. De regelgeving en het vergunningsproces komen uitgebreid ter sprake. Houdt men rekening met de visserij? Welke milieuoverwegingen spelen mee? Hoe kan men de lokale industrie bevorderen? Op al deze punten wordt dieper ingegaan.

Taiwan is erin geslaagd de plaatselijke COVID-besmettingspercentages laag te houden totdat een meerderheid van de bevolking is gevaccineerd. Op een bevolking van 23 miljoen mensen telde Taiwan tot eind februari 2022 in totaal 20 480 geregistreerde gevallen en 850 sterfgevallen. De volledige vaccinatiegraad van de hele bevolking is gestegen tot 80% en de boostervaccinatiegraad tot 35%.

De nadruk blijft liggen bij epidemiepreventie en bestrijdingsmaatregelen zoals het dragen van maskers, lokalisatie per mobiele telefoon en het bewaren van sociale afstand. De Taiwanese autoriteiten voeren een uiterst voorzichtig beleid om tegemoet te komen aan de roep tot geleidelijke openstelling van de grenzen.