U bent hier

Exporteren naar Taiwan

CORONAVIRUS

UPDATE 12/01/2021

De Covid-19-pandemie heeft Taiwan de zeldzame kans geboden om wereldwijd erkenning en respect te krijgen voor zijn lovenswaardige prestaties. Dankzij o.a. de vroege grenscontroles, het beheer van de medische voorzieningen, een uitgebreide strategie voor het voorkomen van epidemieën en geïntegreerde medische ‘big data’, kon Taiwan de pandemie met succes bestrijden. Het succes is een combinatie van voortdurende inspanningen van de Taiwanese overheid, medische professionals, de particuliere sector en de samenleving als geheel. Sinds eind vorig jaar zijn er echter wel een aantal nieuwe gevallen gemeld. Mede hierdoor en de opkomst van nieuwe varianten van het virus, heeft de Taiwanese regering de regels voor grenscontrole terug aangescherpt vanaf 1 januari 2021. Vanaf dan wordt aan alle buitenlandse bezoekers de toegang tot Taiwan ontzegd, met uitzondering van: houders van een verblijfsvergunning (ARC), diplomaten, zakenmensen met speciale inreisvergunningen en echtgenoten en kinderen van Taiwanese staatsburgers.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en in het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Taiwan

Blijf op de hoogte over alles in Taiwan

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Update: 31/05/2021: Taipei Food (fysieke beurs) wordt verplaatst van 23-26/06/2021 naar 6-9/10/2021. Ook het online platform zal verplaatst worden naar 6/10/2021 en zal gedurende 1 maand open staan. 17/5/2021 : Taipei Food zal tot nader order doorgaan in hybride vorm, met een fysieke beurs en daarnaast (kostenloos) een online platform. Taipei Food is één van de belangrijkste voedingsbeurzen in Azië. De beurs is een populair platform voor de industrie om nieuwe producten op de Taiwanese en Aziatische markt te introduceren. Tegelijkertijd vinden ook Foodtech & Bio/Pharmatech Taipei, Taipei Pack en Taiwan Horeca plaats.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Taiwan
Wanneer
Van woensdag 6 oktober 2021 tot zaterdag 9 oktober 2021
Waar
Taipei, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade
In het najaar trekt een delegatie van Vlaamse specialisten in off shore wind-technologie naar Taiwan. Ontdek er ook de mogelijkheden voor uw bedrijf en versterk onze cluster. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19.
Doelsector
Milieu
Doelmarkt
Taiwan
Wanneer
Van woensdag 1 september 2021 tot zaterdag 30 oktober 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Taipei or Kaohsiung, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De marktstudie “Taiwan Cycle Industry and Business Opportunities” is tot stand gekomen door middel van desk research, bezoeken ter plaatse én fietstochten van onze collega’s in Taipei. De studie biedt een overzicht van de Taiwanese fietsindustrie, statistieken over producties, externe handelsprestaties en belangrijke handelspartners. Ze behandelt de aspecten van de trends en innovaties in de sector, de Taiwanese fietscultuur, de groeiende binnenlandse markt en de opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven.

De Taiwanese overheid wil tegen 2025 af van nucleaire energie, en tegelijkertijd een daling in de uitstoot van broeikasgassen van 20% verwezenlijken. Dit kan enkel door maximaal in te zetten op groene energie, en offshore wind speelt hierin een zeer belangrijke rol. In deze studie ontdekt u welke plannen de Taiwanese regering concreet heeft, en hoe u daar als Vlaams bedrijf kunt op inspelen.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Het Taiwanese bedrijf 'Bel-Asia Corp.' is gespecialiseerd in het importeren van snacks en dranken voor zowel de regio Greater China als andere Aziatische landen. Bel-Asia Corp. is nu op zoek naar Belgische producenten van babyvoedingssupplementen, Bifidobacterium en Lactobacillus rhamnosus, voor hun private label-project in China.

Nieuws

De Taiwanese autoriteiten hebben onlangs de ontwerpverordening aangekondigd voor de derde ronde van offshore windveilingen in Taiwan. Van 2026 tot 2035 komt er jaarlijks 1,5 GW aan offshore windvermogen bij, in plaats van de eerder geplande 1 GW. Van 2026 tot 2031 zou Taiwan in totaal 9 GW offshore wind toevoegen en nog eens 6 GW van 2032 tot 2035. Bij de offshore windveilingen die tussen 2018 en 2020 werden gehouden (fase 1 en fase 2), heeft Taiwan projecten geselecteerd met een gecombineerde capaciteit van 5,5 GW, deze zouden tegen 2025 voltooid zijn.  
Met de inwerkingtreding van de nieuwe ontwerpverordening tot 15 GW (fase 3), bovenop de reeds toegekende 5,5 GW voor commerciële exploitatie tegen 2025, zal Taiwan in totaal 20,5 GW nieuwe capaciteit geïnstalleerd hebben tegen 2035.

Taiwan heeft de Covid-19 pandemie heel effectief aangepakt, waardoor het land momenteel heel weinig besmettingen en overleden slachtoffers kent. Dit heeft Taiwan in staat gesteld lockdown situaties zoals elders te voorkomen. Sinds eind vorig jaar zijn er echter wel een aantal nieuwe gevallen gemeld. Mede hierdoor en de opkomst van nieuwe varianten van het virus, heeft de Taiwanese regering de regels voor grenscontrole terug aangescherpt vanaf 1 januari 2021.