U bent hier

Exporteren naar Taiwan

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Taiwan

Blijf op de hoogte over alles in Taiwan

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

FIT zal met een ontmoetingsstand aanwezig zijn op InnoVEX in Taipei, het platform voor start-ups uit de hele wereld tijdens COMPUTEX 2024. Vlaamse start-ups, kmo’s en andere professionals kunnen aan dit event deelnemen via Flanders Investment & Trade en genieten tal van voordelen, zoals onder andere toegang tot COMPUTEX 2024, één van ‘s werelds top technologiebeurzen!

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Electronica, elektro en ict
Doelmarkt
Taiwan
Wanneer
Van dinsdag 4 juni 2024 tot vrijdag 7 juni 2024
Waar
Taipei Nangung Exhibition Hall, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Flanders Investment & Trade zal dit jaar opnieuw aanwezig zijn op BIO Asia-Taiwan in Taipei, één van de grootste biotech netwerking evenementen in Azië. Het event wordt georganiseerd door de Biotechnology Innovation Organization (BIO) en de Taiwan Bio Industry Organization (Taiwan BIO). De vakbeurs bestaat uit een conferentie (24 - 27 juli) met gerenommeerde sprekers, bedrijfspresentaties, een-op-eenpartnergesprekken, symposia, workshops en een internationale expo (25 - 28 juli).
Doelsector
Biotechnologie
Doelmarkt
Taiwan
Wanneer
Van donderdag 25 juli 2024 tot zondag 28 juli 2024
Waar
Taipei, Taiwan
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De snelgroeiende biermarkt in Taiwan biedt kansen voor Vlaamse bedrijven vanwege de groeiende vraag naar gevarieerde bierstijlen en de populariteit van geïmporteerde ambachtelijke bieren, ondanks uitdagingen zoals parallelle import. Met een bevolking van 24 miljoen is Taiwan een van de meest kosmopolitische en welvarende markten in Azië die openstaat voor geïmporteerde alcoholische producten. Bier is goed voor het leeuwendeel van de verkoop van alcoholische dranken in Taiwan.  De invoer van Belgisch bier in Taiwan vertoonde in 2022 een aanzienlijke groei, zowel in volume als in waarde. FIT-Taipei actualiseert daarom het Taiwan Beer Market Report voor geïnteresseerde Vlaamse exporteurs.

Het Taiwanese start-upecosysteem groeit ongelooflijk snel. Deze groei kan worden toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder overheidsinitiatieven, een toename van het kapitaal dat naar het ecosysteem stroomt, lokale bedrijven die actief betrokken zijn bij en investeren in de start-upscene. 

Nieuws

“Mobileheroes - Connectivity Innovation Challenge” is de langstlopende technologiewedstrijd in Taiwan. In 2024 is het doel om vernieuwende bedrijfsconcepten met een hoge technologische en innovatieve inhoud te introduceren aan de ICT-industrie in Taiwan. Er wordt gefocust op start-ups en kmo’s.

Taiwan is erin geslaagd de plaatselijke COVID-besmettingspercentages laag te houden totdat een meerderheid van de bevolking is gevaccineerd. Op een bevolking van 23 miljoen mensen telde Taiwan tot eind februari 2022 in totaal 20 480 geregistreerde gevallen en 850 sterfgevallen. De volledige vaccinatiegraad van de hele bevolking is gestegen tot 80% en de boostervaccinatiegraad tot 35%.

De nadruk blijft liggen bij epidemiepreventie en bestrijdingsmaatregelen zoals het dragen van maskers, lokalisatie per mobiele telefoon en het bewaren van sociale afstand. De Taiwanese autoriteiten voeren een uiterst voorzichtig beleid om tegemoet te komen aan de roep tot geleidelijke openstelling van de grenzen.