U bent hier

Nieuws

AseBio, de Spaanse biotechorganisatie, publiceert ook dit jaar zijn jaarboek. Zoals elk jaar geeft dit verslag een algemeen overzicht van de stand van zaken in de biotechnologiesector, met verschillende analyses van O&O-investeringen, de belangrijkste financiële operaties, de economische impact van de sector, het talent dat in de sector werkt en het biotechnologie-ecosysteem in Spanje, alsook studies over de perceptie van wetenschap en biotechnologie, en de wetenschappelijke en technologische productie gemeten in publicaties, patenten, en op de markt gebrachte producten en diensten.

SEOPAN (Association of Infrastructure Contractor and Concessionaires) publiceerde een nieuwe studie over de internationalisering van de Spaanse infrastructuurbedrijven. Deze nieuwe studie bevat o.a. gedetailleerde informatie over de 40 meest belangrijkste Spaanse infrastructuurbedrijven. Tevens vindt u een uitsplitsing met de meest relevante informatie van elk bedrijf, internationale activiteiten, economische gegevens en de belangrijkste contactpersonen.

Sinds een decennium is de Spaanse energiemarkt sterk onderhevig aan bedrijfsbewegingen. Grote investeringsfondsen en internationale energiegiganten hebben de meest relevante Spaanse energiebedrijven overgenomen. Is uw interesse opgewekt? Verneem hierna meer over de investeringen in de Spaanse energiesector.

Drijvende offshore-windenergie krijgt geleidelijk vorm in Spanje. Er werden al verscheidene projecten ingediend bij het Ministerie voor Ecologische Overgang en Demografische Uitdaging. Iberdrola wordt de grootste Spaanse speler in drijvende offshore-windenergie: deze Spaanse energiereus investeert ongeveer 3 miljard euro in de ontwikkeling van 1.000 MW in Galicië. Dit is dus het grootste project dat tot dusver is ingediend.

COVID-19 dwong bijna iedereen om thuis te telewerken, dit bood ook nieuwe opportuniteiten, zoals bijvoorbeeld je kantoor naar het buitenland verplaatsen. En dat maakt van Spanje een ideaal land voor het thuiswerken. De Spaanse Kamer van Koophandel in België organiseerde een webinar over 'Telewerken vanuit Spanje'.

Spanje wordt beschouwd als een zeer aantrekkelijk land voor buitenlandse investeerders omwille van zijn competitieve en geïnternationaliseerde economie. De Spaanse economie is zonder meer een interessante opportuniteit voor Vlaamse bedrijven die op zoek zijn naar professionele partnerschappen in het buitenland.

Het marktonderzoek, uitgevoerd door ICEX, Spaans export- en investeringsagentschap, verschaft informatie over het aanwervingsproces, alsook over de soorten contracten en de voorwaarden ervan, materiële wijzigingen van de arbeidsvoorwaarden, buitenlandse werknemers, uitzendbureaus in Spanje, processen in verband met de registratie bij de sociale zekerheid, de stimulansen en de bijdragen. Ook andere gegevens met betrekking tot werktijden, minimumloon en vereisten voor het openen van een centrum in Spanje zijn in deze marktstudie te vinden.

De chemische industrie wordt geprezen als de productiesector die wereldwijd de meeste groei zal kennen tussen nu en 2030, wat deze sector nog aantrekkelijker maakt voor investeerders en buitenlandse bedrijven.

'Foodtech' in Spanje is een groeiende sector. Het is een bekend feit dat Spanje een uitstekende gastronomie heeft. Het netwerk van de agrovoedingswaardeketen groeit jaar na jaar en breidt zich wereldwijd uit.

De Spaanse start-up scene bloeit verder open. 2020 is een interessant jaar geweest voor het Spaanse startup-ecosysteem. Ondanks het feit dat Spanje hard werd getroffen door de pandemie, die hele bedrijfstakken op zijn kop heeft gezet, is het toch in staat geweest om te reageren en is het geëindigd met een recordniveau van economische activiteiten bij de Spaanse start-ups.

De Spaanse audiovisuele productie beleeft momenteel een periode van sterke groei en stijgende erkenning. Regeringsleider Pedro Sánchez heeft deze week het nieuwe plan "Spanje, Europese audiovisuele draaischijf" gepresenteerd, dat van Spanje een toonaangevend land op het gebied van audiovisuele productie in het digitale tijdperk wil maken.

Pagina's