U bent hier

Nieuws

'Mobile World Congress' in Barcelona is één van de meest invloedrijke beurzen op vlak van connectiviteit. Tijdens MWC vindt er ook een start-up beurs plaats nl. 4YFN met meer dan 44.000 deelnemers. De 'Open Innovation Challenges' zijn evenementen die ontmoetingen faciliteren tussen corporates met een open innovatie-uitdaging en start-ups en andere technologische aanbieders die een oplossing kunnen bieden. De 'Open Innovation Challenges' worden gehouden tijdens verschillende sectorale evenementen, zoals MWC. Internationale bedrijven op zoek naar een partner worden dus uitgenodigd om vanaf 15 november 2023 hun technologische uitdaging voor te stellen. De volgende editie van MWC vindt plaats in Barcelona van 26 tot 29 februari 2024.

De gamingindustrie steeg in 2022 sneller dan verwacht. Voor 2023 wordt een omzet van 900 miljoen euro verwacht. Barcelona wordt vanaf 2025 gaststad om het wereldevent 'International Casino Exhibition' (ICE) te hosten.

Het Pools Nationaal Centrum voor Onderzoek & Ontwikkeling organiseert samen met Onderzoeks- en Innovatienetwerk van de Europese regio's een mutual learning event rondom de 5 EU-missies op 17 mei. Interessant voor bedrijven die in een triple helix model willen samenwerken met de publieke sector en academische instellingen om de ambitieuze doelstellingen van dit R&D-instrument van de Europese Commissie te realiseren.

AseBio, de Spaanse biotechorganisatie, publiceert ook dit jaar zijn jaarboek. Zoals elk jaar geeft dit verslag een algemeen overzicht van de stand van zaken in de biotechnologiesector, met verschillende analyses van O&O-investeringen, de belangrijkste financiële operaties, de economische impact van de sector, het talent dat in de sector werkt en het biotechnologie-ecosysteem in Spanje, alsook studies over de perceptie van wetenschap en biotechnologie, en de wetenschappelijke en technologische productie gemeten in publicaties, patenten, en op de markt gebrachte producten en diensten.

SEOPAN (Association of Infrastructure Contractor and Concessionaires) publiceerde een nieuwe studie over de internationalisering van de Spaanse infrastructuurbedrijven. Deze nieuwe studie bevat o.a. gedetailleerde informatie over de 40 meest belangrijkste Spaanse infrastructuurbedrijven. Tevens vindt u een uitsplitsing met de meest relevante informatie van elk bedrijf, internationale activiteiten, economische gegevens en de belangrijkste contactpersonen.

Sinds een decennium is de Spaanse energiemarkt sterk onderhevig aan bedrijfsbewegingen. Grote investeringsfondsen en internationale energiegiganten hebben de meest relevante Spaanse energiebedrijven overgenomen. Is uw interesse opgewekt? Verneem hierna meer over de investeringen in de Spaanse energiesector.

Drijvende offshore-windenergie krijgt geleidelijk vorm in Spanje. Er werden al verscheidene projecten ingediend bij het Ministerie voor Ecologische Overgang en Demografische Uitdaging. Iberdrola wordt de grootste Spaanse speler in drijvende offshore-windenergie: deze Spaanse energiereus investeert ongeveer 3 miljard euro in de ontwikkeling van 1.000 MW in Galicië. Dit is dus het grootste project dat tot dusver is ingediend.

COVID-19 dwong bijna iedereen om thuis te telewerken, dit bood ook nieuwe opportuniteiten, zoals bijvoorbeeld je kantoor naar het buitenland verplaatsen. En dat maakt van Spanje een ideaal land voor het thuiswerken. De Spaanse Kamer van Koophandel in België organiseerde een webinar over 'Telewerken vanuit Spanje'.

Pagina's