U bent hier

Nieuws

Spanje heeft een groot potentieel en een al goed uitgebouwde industrie voor fotovoltaïsche energieproductie. De ecologische transitie die de EU met de Green Deal voorstaat, biedt Spanje grote kansen om van de fotovoltaïsche sector een belangrijke economische groeimotor te maken en ook internationaal te scoren met haar knowhow en expertise. 

De Spaanse bouwsector is nog steeds niet volledig hersteld van de financiële crisis die het land een decennium geleden trof. Ook de huidige gezondheidscrisis heeft een stevige impact op de sector. Dankzij de fondsen uit het Europese herstelfonds wil de Spaanse overheid nu vaart brengen in de modernisering en verdere uitbouw van de Spaanse infrastructuur. Dit moet de verschillende Spaanse regio's beter met elkaar verbinden, maar het land ook nauwer connecteren met andere EU-landen. 

De belangrijkste supermarktketens in Spanje, dus zowel bedrijven met Spaans kapitaal als buitenlandse spelers, worden voornamelijk met Spaanse verse groeten en fruit bevoorraad. De meeste leveranciers zien deze praktijk als positief voor de perceptie van de klanten en het betekent een kostenverlaging voor het transport en de logistiek voor de supermarkten.

Na de strikte lockdown in Spanje van maart tot mei, zijn de besmettingscijfers nu weer in het hele land gestegen, vooral in de grote steden en de centrale regio's. Op dit moment heeft Spanje een van de hoogste besmettingspercentages in Europa, wat betekent dat het land zich nog steeds in een zeer onzekere situatie bevindt. Verplaatsingen tussen steden en regio's zijn toegestaan (behalve in sommige steden die nu opnieuw in lockdown zijn), terwijl de grenzen open blijven, hoewel sommige Europese landen toegangsbeperkingen hebben voor mensen die vanuit Spanje inreizen.

Van 28 september tot 1 oktober vindt de volgende editie van de AseBio Investor Day 2020 plaats. Het digitale event wordt georganiseerd door AseBio (de Spaanse sectororganisatie van biotech bedrijven), in samenwerking met het Spaanse Biotechnologie Platform, met ondersteuning van het Spaanse ministerie van Wetenschap, Innovatie & Universiteiten, het Spaanse Instituut voor Buitenlandse Handel en het project BioVoices.

Pagina's