U bent hier

Nieuws

Singapore heeft sinds de start ingezet op ‘trace, track, test & quarantine’ en kon zo de epidemie voor lange tijd zeer sterk beperken. Toen Covid-19 echter uitbrak in de slaapzalen van de gastarbeiders, zijn het aantal besmettingen sterk gestegen. Na 2 maanden lockdown (in Singapore Circuit Breaker genoemd), 6 maanden fase 2 ging op 28 december Fase 3 van start wat inhoudt dat ipv met 5, met 8 pesonen per dag kan worden samengekomen. Ook werken op kantoor werd langzaam uitgebreid naar 75% maximum capaciteit. Professionele events kunnen tot 50 personen, grotere events kunnen zolang er met bubbels van 50 gewerkt wordt mits voorafgaandelijk akkoord en met inachtneming van de lokale maatregelen en het testen van de deelnemers. Het dragen van een masker blijft verplicht. De grenzen blijven voorlopig zo goed als gesloten voor bezoekers. Op 7 mei 2021 ging na een week met 66 lokale transmissies Singapore weer naar fase 2 maatregelen, gyms werden gesloten, het aantal contacten bepert tot 5 per dag, en dit tot minstens eind mei 2021.  

https://www.ibanet.org/Regional_Fora/Regional_Fora/Asia_Pacific_Forum/Doing-business.aspxDe International Bar Association IBA publiceerde in september 2020 de eerste editie van het handboek “Doing Business in Asia Pacific: Business regulations”. Het gaat om een uitgebreide studie over onderwerpen die buitenlandse investeerders aanbelangen. Elf landen komen apart aan bod: Australië, China, Hongkong, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Singapore, Zuid-Korea, de Filipijnen en Vietnam.

EU Gateway Business Avenues, een business platform tussen de Europese Unie en Zuidoost-Azië, biedt de mogelijkheid om op haar website gratis een aantal interessante sectoranalyses te raadplegen met betrekking tot onder meer Singapore, Indonesië en de Filippijnen.

B-DNA Pte Ltd is een Singaporese onderneming, opgericht door een unieke alliantie van een 15-tal Belgische architecten, duurzame en ‘smart building’- ingenieursbureaus en fabrikanten van design- en bouwproducten. BDNA, gevestigd in Singapore, is het vertegenwoordigingskantoor van deze bedrijven voor Zuidoost-Azië en faciliteert hun ontwikkeling in de regio.