U bent hier

Singapore in cijfers

Deze landenpagina werd met de grootste zorg samengesteld maar houdt nog niet overal rekening met de meest recente gevolgen van de coronacrisis.
Officiële naam
Republic of Singapore
Hoofdstad
Singapore (5,7 miljoen inwoners)
Oppervlakte
668 km² (= 0,02 x België)
Aantal inwoners
5,7 miljoen
Staatshoofd
President Ms Halimah Yacob
Regeringsleider
Eerste Minister Lee Hsien Loong
Taal
Engels, Mandarijns, Maleisisch, Tamil
Munt
Singapore Dollar Wisselkoers

Economische informatie

Bruto Binnenlands Product (BBP)
467 miljard USD (583 miljard USD in België)
BBP/Capita
82.808 USD (49.927 USD in België)

Bilaterale handel met Vlaanderen

We hebben voor u per land een analyserrapport over de bilaterale handel met Vlaanderen. 

Daarnaast stellen we alle detailscijfers van de Vlaamse buitenlandse handel ter beschikking voor eigen analyse.

Ga naar de analyserapporten       Raadpleeg de detailcijfers

Economische vooruitzichten

Het ministerie van Handel en Industrie van Singapore (MTI) geeft aan dat de economie in 2020 zal dalen tussen de 6% en 6,5% maar in 2021 wordt een herstel verwacht van 4% tot 6%. 

In 2020 zijn er echter grote verschillen van kwartaal tot kwartaal. Het eerste kwartaal van 2020 kende slechts een kleine contractie van 0,3% (Singapore had zijn 1e Covid case op 26 Januari 2020), maar het was het 2e kwartaal dat o.a. omwille van de lockdown een daling kende van 13,3% YoY, het 3e kwartaal was de daling al geminderd tot 5,8%.

Er zijn sectoraal grote verschillen te noteren. Het meest getroffen was de bouwsector met een daling van 60% YoY in 2Q2020 en 46,6% YoY in 3Q2020, dit door enerzijds de grote uitbraak in de slaapzalen van de gastarbeiders (47% van de arbeiders kreeg Covid19), de lockdown, en het uitstellen van projecten door zowel privé sector als overheid. Transportation & storage sector daalde met 29,6% YoY in 3Q2020, vooral ook door het stilvallen van de luchtvaart voor passagiers. Hotels en food services daalde ook met 24% YoY in het 3e kwartaal, en ook dat ligt in lijn met het stilvallen van bezoekers in Singapore.

De sectoren die wel groeiden zijn o.a. ITC (+2% YoY 3Q2020), Finance & Insurance (+3,2%) en Manufacturing groeide met 10% YoY dankzij de productie van electronics, biomedische producten, en precision engineering (semiconductors).

Voor 2021 wordt verwacht dat sectoren die afhankelijk zijn van internationaal reizen en bezoekers (luchtvaart, toerisme, retail & groothandel), zwak zullen blijven presteren zolang niet zonder restricties kan gereisd worden.

Meer weten:

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Singapore