U bent hier

Exporteren naar Singapore

CORONAVIRUS

UPDATE 3/12/2021

Singapore heeft sinds de start ingezet op ‘trace, track, test & quarantine’ en kon zo de epidemie voor lange tijd zeer sterk beperken. De strategie was proberen om 0 gevallen te hebben, dankzij gesloten grenzen, strenge maatregelen en met serieuze consequenties bij het niet naleven van de maatregelen. Het was een strategie die zeer goed gewerkt heeft met als gevolg dat tot augustus 2021 er minder dan 100 slachtoffers waren gevallen. Nu beschouwt Singapore de pandemie als 'endemisch', met meer dan 86% van de bevolking volledig gevaccineerd en een delta variant die moeilijker in te tomen is, stijgt het aantal gevallen snel (gemiddeld meer dan 3000 gevallen/dag in oktober 2021, maar gehalveerd tegen eind november 2021) maar blijft naar globale normen het aantal zware zieken en doden beperkt, hoewel de druk toch verhoogt op het ziekenhuiswezen. Vaccinatie is vrijwillig in Singapore maar meer en meer toegang wordt voorbehouden tot enkel gevaccineerden zoals bijvoorbeeld restaurants, shopping centra, attracties,... Vanaf 1 januari 2022 kunnen ook enkel gevaccineerden aan het werk blijven op de werkplek tenzij de ongevaccineerde bereid is dagelijks een test te laten doen in een geaccrediteerd test centrum op eigen kosten. Hoewel Singapore een aantal VTL (vaccinated Travel lanes) heeft geopend met een 27 landen is België daar niet bij. Daardoor kunnen zakenmensen uit België Singapore niet betreden (tenzij bij hoge uitzondering).

Blijf up-to-date en lees meer over hoe Singapore de Coronacrisis aanpakt in ons Singapore Covid-19 nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Singapore

Blijf op de hoogte over alles in Singapore

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Food & Hotel Asia is uitgegroeid tot de belangrijkste internationale vakbeurs voor de voedingsindustrie in Zuidoost-Azië. Deelnemen aan Food & Hotel Asia is een uitgelezen kans om nieuwe contacten te leggen, de markt te verkennen en uw bestaande contacten te verstevigen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van maandag 5 september 2022 tot donderdag 8 september 2022
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Uw veiligheid en gezondheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. De Singapore Airshow is veruit de belangrijkste internationale lucht- en ruimtevaartbeurs in de Asia-Pacific regio en een uitgelezen forum om kennis te maken met de talrijke mogelijkheden van de snelgroeiende Aziatische luchtvaartindustrie. De beurs biedt zeer interessante netwerkopportuniteiten voor luchtvaartbedrijven die de Aziatische markt actief willen bewerken en/of op zoek zijn naar lokale partners. De volgende editie van dit tweejaarlijkse event gaat door van 15 t.e.m. 20 februari 2022 in het Changi Exhibition Centre te Singapore. Na de last minute annulatie van de Belgische deelname aan de editie 2020 (omwille van Covid-19) zullen FIT, Agoria/FLAG, Awex & Skywin in 2022 opnieuw van de partij zijn met een 'Belgian Aerospace' paviljoen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Lucht- en ruimtevaart
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van dinsdag 15 februari 2022 tot vrijdag 18 februari 2022
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze studie van ons kantoor in Singapore geeft een overzicht van de bakkerijsector in het land. Het rapport richt zich op de consumptietrends, belangrijke spelers en kansen voor Vlaamse exporteurs in de sector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Saladplate is een belangrijk online platform en groothandelmarkt waarop producenten van voedsel, dranken en horecaproducten kunnen verkopen aan importeurs, distributeurs en agenten op de lokale markt in verscheidene Aziatische landen.

Het platform werd in 2020 opgericht door Informa markets, de grootste organisator van handelsbeurzen in Azië. Informa heeft een database met meer dan 400.000 aankopers.

In de maand november van dit jaar organiseert Saladplate een hybride evenement waarbij chocolade uit verscheidene landen zal worden voorgesteld aan aankopers uit verschillende landen in Azië.

Saladplate heeft België uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement, een uitnodiging waarop we graag ingaan.

We roepen Vlaamse chocoladefabrikanten en -exporteurs met interesse in Azië (vooral Greater China en Zuidoost Azië) bij deze dan ook op om zich kandidaat te stellen voor deelname aan het evenement. 

Nieuws

Licht aan het einde van de tunnel?! Singapore heeft sinds de start van de epidemie ingezet op ‘trace, track, test & quarantine’ en een quasi volledige sluiting van de grenzen, en heeft zo naar internationale standaarden, het aantal COVID-slachtoffers sterk kunnen beperken (eind augustus 2021 waren er nog altijd minder dan 100 doden in totaal, maar dit cijfer is sindsdien wel opgelopen). Er is zwaar ingezet op vaccinaties en vandaag kan Singapore zich als één van de best gevaccineerde landen ter wereld profileren. Een zeer voorzichtige en langzame heropening van de samenleving en het openen van de grenzen uit geselecteerde landen, staat nu op het programma.