U bent hier

Exporteren naar Singapore

CORONAVIRUS

UPDATE 15/06/2020

Singapore had sinds de start ingezet op ‘trace, track, test & quarantine’ en kon zo de epidemie voor lange tijd zeer sterk beperken. Toen Covid-19 echter uitbrak in de slaapzalen van de gastarbeiders, zijn het aantal besmettingen sterk gestegen. Maar ook daar is kordaat ingegrepen en na 2 maanden van lockdown (‘circuit breaker’), is Singapore terug in fase 1 van de heropstart. Zeer voorzichtig weliswaar, sociale contacten zijn nog steeds verboden en winkels blijven gesloten (behalve voedingswaren). Fase 2 start op 19 juni, hierbij zullen bijeenkomsten tot 5 personen mogelijk zijn. Toegang tot Singapore blijft grotendeels onmogelijk met uitzondering van terugkerende Singaporezen en PRs/EPs (mits voorafgaande toestemming). De wekelijkse vluchten met China blijven doorgaan maar zijn voorbehouden voor 'essential business' en overheidspersoneel, mits inachtneming van de protocollen (testen bij vertrek, testen bij aankomst, voorafgaandelijke toestemming,...).

Blijf up-to-date en lees er meer over hoe Singapore de Coronacrisis aanpakt in ons Singapore Covid-19 nieuwsbericht. en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Singapore

Blijf op de hoogte over alles in Singapore

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Deze missie kadert binnen het Europees programma “EU Gateways – Business Avenues” en focust specifiek op de sectoren “healthcare & medical technologies” in Singapore en Indonesië. Vijftig Europese bedrijven zullen als deelnemer worden geselecteerd voor een programma van 1 week in beide landen dat zal bestaan uit b2b’s, networking events, plaatsbezoeken en deelname aan de Medical Fair Asia 2020 die loopt van 9 tot 11 september in Singapore. De inschrijvingen voor deze actie zijn afgesloten.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Indonesië en Singapore
Wanneer
Van zondag 6 september 2020 tot vrijdag 11 september 2020
Waar
Singapore , Singapore
Organisatie
EU Gateway | Business Avenues
Update 19 maart 2020 : De Singapore International Water Week & World Cities Summit wordt verdaagd naar 20-24 juni 2021. Flanders Investment & Trade biedt u, in navolging van eerdere deelnames, opnieuw de mogelijkheid om aanwezig te zijn op de Singapore International Water Week (SIWW), een belangrijk internationaal forum voor de waterindustrie, met een vermaard congres en een zgn. "Water Expo", waar tal van innovatieve technologieën worden gepresenteerd. Dit event vindt tegelijk plaats met de Clean Enviro Summit Singapore (CESS) en de World Cities Summit (WCS). Die ganse week staat dan ook in het teken van alles wat met water, urbanisatie en cleantech te maken heeft.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Energie, ict, logistiek en transport, milieu en overheid
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van zondag 20 juni 2021 tot donderdag 24 juni 2021
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze studie van ons kantoor in Singapore geeft een overzicht van de bakkerijsector in het land. Het rapport richt zich op de consumptietrends, belangrijke spelers en kansen voor Vlaamse exporteurs in de sector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Singapore had sinds de start ingezet op ‘trace, track, test & quarantine’ en kon zo de epidemie voor lange tijd zeer sterk beperken. Toen Covid-19 echter uitbrak in de slaapzalen van de gastarbeiders, zijn het aantal besmettingen sterk gestegen. Maar ook daar is kordaat ingegrepen en na 2 maanden van lockdown (‘circuit breaker’), is Singapore terug in Fase 1 van de heropstart. Zeer voorzichtig weliswaar, sociale contacten zijn nog steeds verboden en winkels blijven gesloten (behalve voedingswaren). Fase 2 start op 19 juni, hierbij zullen bijeenkomsten tot 5 personen mogelijk zijn. Toegang tot Singapore blijft grotendeels onmogelijk met uitzondering van terugkerende Singaporezen en PRs/EPs (mits voorafgaande toestemming). De wekelijkse vluchten met China blijven doorgaan maar zijn voorbehouden voor 'essential business' en overheidspersoneel, mits inachtneming van de protocollen (testen bij vertrek, testen bij aankomst, voorafgaandelijke toestemming,...).

Elke crisis heeft ook sommige positieve gevolgen. De recente Covid-19 crisis heeft op alle vlakken heel verstrekkende gevolgen, maar kan voor sommige bedrijven ook opportuniteiten creëren. Singapore had eerder al aangekondigd dat het tegen 2030,  30% van Singaporese nutritionele noden zelf wil produceren. Dat zou een enorme verhoging zijn van de huidige 5% lokale productie. Klimaatsverandering, gezondheidscrisissen, handelsoorlogen, ... Singapore gaat er van uit dat we in de toekomst wel meerdere onderbrekingen in de logistieke ketens kunnen verwachten en wil daarop voorbereid zijn. Vlaanderen kan daarop inspelen.