U bent hier

Exporteren naar Singapore

CORONAVIRUS

UPDATE 16/09/2021

Singapore heeft sinds de start ingezet op ‘trace, track, test & quarantine’ en kon zo de epidemie voor lange tijd zeer sterk beperken. De strategie was proberen 0 gevallen te hebben, dankzij gesloten grenzen en strenge maatregelen en met serieuze consequenties bij het niet naleven van de maatregelen. Het was een strategie die zeer goed gewerkt heeft met als gevolg dat tot juni 2021 er minder dan 50 slachtoffers gevallen zijn. Nu beschouwt Singapore de pandemie als 'endemic', met meer dan 81% van de bevolking volledig gevaccineerd, en een delta variant dat moeilijker in te tomen is, stijgt het aantal gevallen maar blijft naar globale normen het aantal zware zieken en doden zeer beperkt. Toch blijven een aantal maatregelen bestaan zoals bijvoorbeeld, enkel gevaccineerden (of met een recente test) kan men op restaurant, maximaal 5 contacten per dag, 50% capaciteit in kantoren. Ook de toegang tot Singapore is nog steeds gesloten voor korte termijn bezoekers en quarantaine verplicht van meestal 14 dagen in een quarantaine hotel (er is nu een uitzondering voor belgen met een geldige verblijfsvergunning die onder bepaalde voorwaarden thuis hun quarantaine mogen doen). Er is sinds begin September ook een proefproject tussen Duitsland en Singapore om vrij te kunnen reizen zonder quarantaine en om gelijk welke reden, dus ook voor korte termijn bezoekers of zakenreizigers, mits bepaalde voorwaarden (dedicated flights en de laatste 21 dagen in geen enkel ander land dan Singapore of Duitsland geweest te zijn).

Blijf up-to-date en lees meer over hoe Singapore de Coronacrisis aanpakt in ons Singapore Covid-19 nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Singapore

Blijf op de hoogte over alles in Singapore

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19. Food & Hotel Asia is uitgegroeid tot de belangrijkste internationale vakbeurs voor de voedingsindustrie in Zuidoost-Azië. Deelnemen aan Food & Hotel Asia is een uitgelezen kans om nieuwe contacten te leggen, de markt te verkennen en uw bestaande contacten te verstevigen.
Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van maandag 28 maart 2022 tot donderdag 31 maart 2022
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Het Singapore Fintech Festival is één van de belangrijkste Fintech evenementen in de wereld. Met meer dan 60.000 (virtuele) bezoekers is het dé tradeshow van Singapore, de fintech-hub van Azië. Omwille van de huidige COVID-beperkingen gaat dit evenement, net als vorig jaar, door in digitale vorm. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Deze actie gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelsector
Financiële diensten en ict
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van maandag 8 november 2021 tot vrijdag 12 november 2021
Waar
Online, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze studie van ons kantoor in Singapore geeft een overzicht van de bakkerijsector in het land. Het rapport richt zich op de consumptietrends, belangrijke spelers en kansen voor Vlaamse exporteurs in de sector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Saladplate is een belangrijk online platform en groothandelmarkt waarop producenten van voedsel, dranken en horecaproducten kunnen verkopen aan importeurs, distributeurs en agenten op de lokale markt in verscheidene Aziatische landen.

Het platform werd in 2020 opgericht door Informa markets, de grootste organisator van handelsbeurzen in Azië. Informa heeft een database met meer dan 400.000 aankopers.

In de maand november van dit jaar organiseert Saladplate een hybride evenement waarbij chocolade uit verscheidene landen zal worden voorgesteld aan aankopers uit verschillende landen in Azië.

Saladplate heeft België uitgenodigd om deel te nemen aan dit evenement, een uitnodiging waarop we graag ingaan.

We roepen Vlaamse chocoladefabrikanten en -exporteurs met interesse in Azië (vooral Greater China en Zuidoost Azië) bij deze dan ook op om zich kandidaat te stellen voor deelname aan het evenement. 

Nieuws

Licht aan het einde van de tunnel?! Singapore heeft sinds de start van de epidemie ingezet op ‘trace, track, test & quarantine’ en een quasi volledige sluiting van de grenzen, en heeft zo naar internationale standaarden, het aantal covid slachtoffers sterk kunnen beperken (augustus 2021, nog steeds minder dan 100 doden in totaal). Sinds april 2021 is zwaar ingezet op vaccinaties en vandaag kan Singapore zich als best gevaccineerd land ter wereld profileren. Tijd voor een zeer voorzichtige en langzame heropening van de samenleving en het openen van de grenzen uit geselecteerde landen, staat nu op het programma.