U bent hier

Exporteren naar Singapore

CORONAVIRUS

UPDATE 26/04/2022

Na een lange en strikte periode van corona maatregelen, heft Singapore op 26 April 2022 bijna alle resterende maatregelen op (voor gevaccineerden en kinderen). Het dragen van mondmaskers binnen (openbaar transport, winkels, restaurants,...) blijft verplicht. Alle andere maatregelen en beperkingen voor het reizen naar Singapore worden opgeheven (in zoverre u gevaccineerd bent). Er is dus geen nood meer aan een covidtest voor vertrek.

Blijf up-to-date en lees meer over hoe Singapore de Coronacrisis aanpakt in ons Singapore Covid-19 nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Singapore

Blijf op de hoogte over alles in Singapore

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Food & Hotel Asia is uitgegroeid tot de belangrijkste internationale vakbeurs voor de voedingsindustrie in Zuidoost-Azië. Deelnemen aan Food & Hotel Asia is een uitgelezen kans om nieuwe contacten te leggen, de markt te verkennen en uw bestaande contacten te verstevigen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van maandag 5 september 2022 tot donderdag 8 september 2022
Waar
Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Dit jaar tekent Flanders Investment & Trade opnieuw present op Singapore FinTech Festival met een fysieke onthaalstand. Singapore Fintech Festival is één van de belangrijkste fintech evenementen in de wereld.
Doelsector
ICT
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van woensdag 2 november 2022 tot vrijdag 4 november 2022
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze studie van ons kantoor in Singapore geeft een overzicht van de bakkerijsector in het land. Het rapport richt zich op de consumptietrends, belangrijke spelers en kansen voor Vlaamse exporteurs in de sector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Op 23 mei 2022 kondigde de Maleisische overheid een exportstop aan voor kippenproducten. De reden ligt in de verdere stijging van de prijzen op de lokale markt en de poging om die prijzen te stabiliseren. Singapore haalt één derde van de kippenproducten uit Maleisië en hoewel de plaatselijke overheid benadrukt dat het een tijdelijke maatregel is, zoekt men alternatieven. Dit opent zeker en vast opportuniteiten voor Vlaamse bedrijven.

Licht aan het einde van de tunnel?! Singapore heeft sinds de start van de epidemie ingezet op ‘trace, track, test & quarantine’ en een quasi volledige sluiting van de grenzen, en heeft zo naar internationale standaarden, het aantal COVID-slachtoffers sterk kunnen beperken (eind augustus 2021 waren er nog altijd minder dan 100 doden in totaal, en in februari 2022 nog steeds minder dan 1000). Er is zwaar ingezet op vaccinaties en vandaag kan Singapore zich als één van de best gevaccineerde en ge'boosterde' landen ter wereld profileren. Een zeer voorzichtige en langzame heropening van de samenleving en het openen van de grenzen uit geselecteerde landen, waar helaas België niet op staat (ook omwille van het ontbreken van een rechtstreekse vlucht).