U bent hier

Exporteren naar Singapore

CORONAVIRUS

UPDATE 23/03/2020

Na China was Singapore één van de eerste landen waar het coronavirus COVID-19 werd waargenomen eind januari 2020. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de overheid van Singapore om de verspreiding tegen te gaan.
Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Singapore. Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Lees meer in het dossier Coronavirus.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Singapore

Blijf op de hoogte over alles in Singapore

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Deze missie kadert binnen het Europees programma “EU Gateways – Business Avenues” en focust specifiek op de sectoren “healthcare & medical technologies” in Singapore en Indonesië. Vijftig Europese bedrijven zullen als deelnemer worden geselecteerd voor een programma van 1 week in beide landen dat zal bestaan uit b2b’s, networking events, plaatsbezoeken en deelname aan de Medical Fair Asia 2020 die loopt van 9 tot 11 september in Singapore. U kan zich online kandidaat stellen voor deelname aan de missie tot 30 april 2020; voor ondersteuning bij de online applicatieprocedure kan u terecht bij coaching.network@eu-gateway.eu .
Doelsector
Gezondheid en farma
Doelmarkt
Indonesië en Singapore
Wanneer
Van zondag 6 september 2020 tot vrijdag 11 september 2020
Waar
Singapore , Singapore
Organisatie
EU Gateway | Business Avenues
Flanders Investment & Trade biedt u, in navolging van eerdere deelnames, opnieuw de mogelijkheid om aanwezig te zijn op de Singapore International Water Week (SIWW), een belangrijk internationaal forum voor de waterindustrie, met een vermaard congres en een zgn. "Water Expo", waar tal van innovatieve technologieën worden gepresenteerd. Dit event vindt tegelijk plaats met de Clean Enviro Summit Singapore (CESS) en de World Cities Summit (WCS). Die ganse week staat dan ook in het teken van alles wat met water, urbanisatie en cleantech te maken heeft.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Energie, ict, logistiek en transport, milieu en overheid
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van zondag 5 juli 2020 tot donderdag 9 juli 2020
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze studie van ons kantoor in Singapore geeft een overzicht van de bakkerijsector in het land. Het rapport richt zich op de consumptietrends, belangrijke spelers en kansen voor Vlaamse exporteurs in de sector.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Singapore was één van de eerste landen die getroffen werden door het SARS-Cov-2 virus en heeft vrij snel beperkende maatregelen genomen om de verspreiding in te dijken. Sinds 1 februari kan men de toestand online dagelijks opvolgen op de website van het ministerie van Volksgezondheid. Naast het aantal gevallen, de historiek en de connecties van alle gevallen, kan men ook de genomen maatregelen aantreffen die gaan van het beperken van toegang tot Singapore tot hoe KMO's en bedrijven zich moeten aanpassen.

Elke crisis heeft ook sommige positieve gevolgen. De recente Covid-19 crisis heeft op alle vlakken heel verstrekkende gevolgen, maar kan voor sommige bedrijven ook opportuniteiten creëren. Singapore had eerder al aangekondigd dat het tegen 2030,  30% van Singaporese nutritionele noden zelf wil produceren. Dat zou een enorme verhoging zijn van de huidige 5% lokale productie. Klimaatsverandering, gezondheidscrisissen, handelsoorlogen, ... Singapore gaat er van uit dat we in de toekomst wel meerdere onderbrekingen in de logistieke ketens kunnen verwachten en wil daarop voorbereid zijn. Vlaanderen kan daarop inspelen.