U bent hier

Exporteren naar Singapore

CORONAVIRUS

UPDATE 15/12/2020

Singapore had sinds de start ingezet op ‘trace, track, test & quarantine’ en kon zo de epidemie voor lange tijd zeer sterk beperken. Toen Covid-19 echter uitbrak in de slaapzalen van de gastarbeiders, zijn het aantal besmettingen sterk gestegen. Na 2 maanden lockdown (in Singapore Circuit Breaker genoemd) en 6 maanden Fase 2 van de heropstart (maximaal 5 personen, thuiswerken, masker dragen) werd fase 3 aangekondigd voor 28 December 2020 waarbij de belangrijkste versoepeling is dat met 8 personen mag worden samengekomen. Singapore blijft gesloten voor short term visitors, op enkele zeer beperkte uitzonderingen na.

Blijf up-to-date en lees meer over hoe Singapore de Coronacrisis aanpakt in ons Singapore Covid-19 nieuwsbericht en het dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Singapore

Blijf op de hoogte over alles in Singapore

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Update 7 december 2020 : De beursorganisator liet weten dat de vakbeurs Food & Hotel Asia, eerder al uitgesteld vanwege Covid-19 en uiteindelijk verplaatst naar 2-5 maart 2021, definitief wordt geannuleerd. De volgende reguliere editie wordt gepland 28-31 maart 2022. Food & Hotel Asia is uitgegroeid tot de belangrijkste internationale vakbeurs voor de voedingsindustrie in het Zuidoost-Azië. Deelnemen aan Food & Hotel Asia is een uitgelezen kans om nieuwe contacten te leggen, de markt te verkennen en uw bestaande contacten te verstevigen.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van dinsdag 2 maart 2021 tot vrijdag 5 maart 2021
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Stel nu uw producten voor aan aankopers in Singapore tijdens deze hybride mini food fair.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Singapore
Wanneer
Van maandag 22 maart 2021 tot vrijdag 2 april 2021
Waar
Singapore, Singapore
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Fevia en VLAM.

Marktstudies

Deze studie van ons kantoor in Singapore geeft een overzicht van de bakkerijsector in het land. Het rapport richt zich op de consumptietrends, belangrijke spelers en kansen voor Vlaamse exporteurs in de sector.

Nieuws

Singapore had sinds de start ingezet op ‘trace, track, test & quarantine’ en kon zo de epidemie voor lange tijd zeer sterk beperken. Toen Covid-19 echter uitbrak in de slaapzalen van de gastarbeiders, zijn het aantal besmettingen sterk gestegen. Na 2 maanden lockdown (in Singapore Circuit Breaker genoemd) zijn ze nu in Fase 2 van de heropstart, waarbij sociale contacten tot maximaal 5 personen beperkt worden en thuiswerken het nieuwe normaal is. Vanaf 28 december gaat Fase 3 van start. In praktijk zal er niet zoveel veranderen behalve dat er dan met 8 personen zal kunnen samengekomen worden. Ook zal er geëxperimenteerd worden met diverse grotere bijeenkomst (in groepen van 50). Het dragen van een masker blijft verplicht. De grenzen blijven voorlopig zo goed als gesloten voor bezoekers.