U bent hier

Senegal in cijfers

Deze landenpagina werd met de grootste zorg samengesteld maar houdt nog niet overal rekening met de meest recente gevolgen van de coronacrisis.
Officiële naam
Republiek Senegal
Hoofdstad
Dakar (3,52 miljoen inwoners)
Oppervlakte
196.722 km² (= 6,4 x België)
Aantal inwoners
15 miljoen
Staatshoofd
President Macky Sall
Taal
Frans (officieel), Afrikaanse talen
Munt
CFA-frank (XOF) Wisselkoers

Economische informatie

Bruto Binnenlands Product (BBP)
25 miljard USD (522 miljard USD in België)
BBP/Capita
1.472 USD (45.189 USD in België)

Economische vooruitzichten

De Senegalese economie, die zeer open staat voor de wereld, ondervindt de volle impact van de COVID-19 pandemie en het Russisch-Oekraïense conflict op de wereldeconomie.Ondanks de wil en de inspanningen van de autoriteiten om zelfvoorzienend te worden, is Senegal sterk afhankelijk van de import van tarwe uit Rusland en Oekraïne. 
Het land kent momenteel een sterke inflatie en een aanzienlijke stijging van de kosten van levensonderhoud, waardoor de gehele Senegalese bevolking, en in het bijzonder de meest kwetsbare categorieën, worden getroffen. Dit zorgt voor sociale en politieke spanningen in de samenleving wat al tot uiting kwam tijdens de rellen in maart 2021.
De regering heeft verschillende maatregelen genomen om de koopkracht te ondersteunen en de prijsontwikkeling te beheersen. Op internationaal niveau vraagt president Sall om een verhoging van de bijzondere trekkingsrechten en om schuldverlichting. 
Ondanks deze moeilijke economische context, wordt er toch een groei van de Senegalese economie voorspeld voor 2023. Deze groei zou voornamelijk veroorzaakt worden door investeringen in de beloftevolle mijnsector en in de olie- en gassector. 

 

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Senegal