U bent hier

Nieuws

De piek van de derde golf is ondertussen voorbij en er is opnieuw een daling waar te nemen maar het blijft op dit moment te vroeg om al over een algemene verbetering in het hele land te spreken. 

Vooral kmo's hebben het tijdens de eerste golf en ook daarna zwaar te verduren gekregen aangezien de meeste steunmaatregelen gericht waren op de zware industrie. Tijdens de tweede en (nu) derde golf koos de Russische regering ervoor niet in lockdown te gaan, onder andere om de economie niet te zwaar te treffen. 

Reizen van en naar Rusland blijft voor de meeste EU-burgers nog steeds grotendeels onmogelijk waarbij enkel bepaalde categorieën van mensen of burgers van bepaalde landen toegang krijgen tot Rusland.. 

De Sverdlovsk regio bevindt zich op 1700 kilometer van Moskou en is een hoogontwikkeld economisch gebied met goede perspectieven voor Vlaamse exporteurs. De plaatselijke economie is gebaseerd op grondstof- en metaalontginning, door de aanwezigheid van goud, platina, bauxiet, ijzer, e.a. Maar de regio heeft nog andere troeven.

Lenta, de vierde grootste retailer van Rusland, maakte onlangs bekend de 161 winkels van Billa Rusland te kopen voor €215 miljoen. De Duitse retailer was vooral actief in Moskou en de Moskou regio. De aankoop moet de aanwezigheid van Lenta in deze economisch sterke regio versterken.

Sint-Petersburg voert de ranglijst van cosmeticaverkoop in Rusland aan. Per hoofd van de bevolking wordt er € 102 per jaar uitgegeven aan cosmetische en schoonheidsproducten. Meer dan 50 nieuwe drogisterijen zullen voor het einde van dit jaar de deuren openen in de stad. 

Mediagroep RBC en National Credit Ratings hebben opnieuw een ranking opgesteld van de beste Russische regio's om te leven. De ranking maakt het mogelijk regio's te vergelijken en moet ook ondernemers en investeerders helpen om betere strategische beslissingen te nemen. 

Pagina's