U bent hier

Exporteren naar Rusland

CORONAVIRUS

UPDATE 02/07/2020

Ook Rusland werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Russische overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Rusland.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Rusland

Blijf op de hoogte over alles in Rusland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Het aantal besmettingen gaat stilaan naar omlaag in Moskou en de piek zou voorbij zijn (hoogste aantal besmettingen in Rusland werd geregistreerd op 11 mei). Ook het totaal aantal besmettingen per dag in Rusland vertoont een neerwaartse trend. Het ministerie van Economie liet op 28 mei weten dat het Russische BNP in april met 12% was gedaald in vergelijking met dezelfde maand het jaar daarvoor. De grootste daling vond plaats in de sectoren die het moesten hebben van de vraag van consumenten. De Russische Centrale Bank voorziet een krimp van 4 tot 6 procent van het BNP in 2020 om in 2021 weer te stijgen met 3,2%. De financiële positie van Rusland is dit keer een stuk beter dan tijdens de vorige crisissen wat hoop biedt op een relatief snel herstel. De staatssteun is echter vooral op de grote bedrijven gericht waardoor het vooral de kmo’s zullen zijn die in de klappen zullen delen.

Raifeissenbank is een van de drie grootste banken in Rusland met uitsluitend buitenlands kapitaal. Hun specialisten gaven op 17 juni tijdens een webinar in Moskou hun visie op de macro-economische ontwikkelingen in Rusland na de coronacrisis. Hun presentatie vindt u in bijlage.