U bent hier

Exporteren naar Rusland

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Rusland

Blijf op de hoogte over alles in Rusland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Rusland ligt op het vlak van broeikasoppervlakte ver achter op de ontwikkelde EU-landen, Japan en Turkije. Spanje heeft de grootste concentratie broeikassen in Europa. Japan staat op de tweede plaats en Turkije staat op de derde plaats in deze ranglijst. De totale oppervlakte met broeikassen in Rusland bedraagt slechts 2.600 ha.

Het voedselverbod dat Rusland in 2014 invoerde als tegenmaatregel tegen westerse sancties, trok veel nieuwe investeerders aan in deze sector. Investeerders met een andere achtergrond (landbouw, foodretail, bouw) kwamen in de glastuinbouwsector terecht en begonnen te investeren in broeikassen. In de afgelopen vijf jaar is het totale broeikassenareaal met 1.000 ha toegenomen. Grote groentetelers zijn van plan om in 2020 deze sector verder uit te breiden. Eind 2020 zal in Rusland 250 ha nieuwe broeikassen in gebruik worden genomen. Maar het uitbreidingstempo vertraagt omdat de groenteteeltmarkt verzadigd raakt.

Lees meer in bijgaand overzicht over deze specifieke sector in Rusland en verneem ook welke de mogelijkheden er zijn voor Vlaamse bedrijven.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De Bashkir Exhibition Company BVK is gastheer van de 30e Internationale gespecialiseerde tentoonstelling en forum AgroComplex op 17-20 maart 2020 in de stad Ufa, Rusland.

De beurs stelt machines en apparatuur tentoon voor de landbouw- en voedselverwerking, veterinaire diensten en veeteelt, geavanceerde tuinbouw- en smart-farmingtechnologieën, veeteelt en bodembewerking, logistiek en processen om de energie-efficiëntie te optimaliseren. De belangrijkste activiteiten van het businessprogramma van de beurs zijn het Forum en de plenaire sessie 'New Technologies in the Agroindustrial Complex: Industry 4.0' en 25 werkgroepen met rondetafels, paneldiscussies, technologie- en bedrijfspresentaties, enz.