U bent hier

Exporteren naar Rusland

CORONAVIRUS

UPDATE 08/10/2021

Ook Rusland werd en wordt getroffen door corona. De situatie heeft een impact op economische activiteiten. Ondertussen kunnen Belgen opnieuw met het vliegtuig naar Rusland reizen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Rusland

Blijf op de hoogte over alles in Rusland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze FIT-landenexperten in Centraal- en Oost-Europa.
Doelmarkt
Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Hongarije...
Wanneer
Van maandag 11 oktober 2021 tot vrijdag 22 oktober 2021
Waar
Online, Rusland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Rusland? Neem dan deel aan deze multisectorale groepszakenreis. Flanders Investment & Trade bereidt voor u een afsprakenprogramma op maat voor. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Rusland
Wanneer
Van zondag 28 november 2021 tot vrijdag 3 december 2021
Waar
Sint-Petersburg, Nizjnij Novgorod, Rusland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Rusland mag dan nog een lange weg af te leggen hebben maar het land zet steeds meer in op innovatie om de transitie te maken naar een gedigitaliseerde kenniseconomie. Sint-Petersburg speelt hierbij als kennishub een vooraanstaande rol. De stad telt verschillende topuniversiteiten, onderzoekscentra en clusters en talrijke acceleratoren en incubatoren zijn er actief om start-ups te begeleiden bij de commercialisering van hun technologie. Ook hebben grote bedrijven als Sber Bank, Gazprom of retailer Lenta initiatieven opgezet om jong talent te laten groeien. Lees er meer over in dit portret van het innovatielandschap in Ruslands tweede stad.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

OST Group, een Russisch bedrijf, zoekt contact met flocking specialisten, Vlaamse fabrikanten van materialen ontworpen voor industrieën die zich bezighouden met het beplakken van dozen, boekbinden, verpakking, drukkerijen, grafische kunst en grafische vormgeving.

Nieuws

PIR-EXPO is het grootste event voor de HoReCa-sector in Rusland. De sector werd zwaar getroffen door de pandemie, maar toonde zijn veerkracht op dit event. 

Het lijkt erop dat er een vierde golf in de maak is. Zowel de sterftecijfers als de besmettingen met COVID-19 gaan in Rusland opnieuw de hoogte in. 

Vooral kmo's hebben het tijdens de eerste golf en ook daarna zwaar te verduren gekregen aangezien de meeste steunmaatregelen gericht waren op de zware industrie. Tijdens de volgende golven koos de Russische regering ervoor niet in lockdown te gaan, onder andere om de economie niet te zwaar te treffen. 

Reizen van en naar Rusland blijft voor de meeste EU-burgers nog steeds moeilijk waarbij enkel bepaalde categorieën van mensen of burgers van bepaalde landen toegang krijgen tot Rusland.