U bent hier

Exporteren naar Rusland

CORONAVIRUS

UPDATE 20/01/2022

Ook Rusland werd en wordt getroffen door corona. De situatie heeft een impact op economische activiteiten. Ondertussen kunnen Belgen opnieuw met het vliegtuig naar Rusland reizen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Rusland

Blijf op de hoogte over alles in Rusland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade tekent present op AgroComplex in Ufa (Rusland). Deze beurs zal zich voornamelijk richten op de agrarische sector en zal worden bijgewoond door een groot aantal industriële professionals uit de agro-industriële complex- en voedselverwerkingssector. De volgende categorieën producten en diensten komen aan bod: transformatieprocessen van het agro-industriële complex; introductie van digitale technologieën in de landbouw; ontwikkeling van de zuivelindustrie; technologische upgrade van de agrarische sector; slimme oplossingen voor veredeling, gewas- en zaadproductie; geavanceerde technologieën voor veeteelt; personeelsopleidingstechnieken en andere diensten met betrekking tot landbouw.
Doelsector
Agro-industrie en dieren, machines, verpakking en voeding en dranken
Doelmarkt
Rusland
Wanneer
Van dinsdag 22 maart 2022 tot vrijdag 25 maart 2022
Waar
Ufa, Rusland
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Rusland? Ontdek ze met onze groepszakenreis naar Moskou en Krasnodar! Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van COVID-19.
Doelmarkt
Rusland
Wanneer
Van maandag 3 oktober 2022 tot vrijdag 7 oktober 2022
Waar
Moskou, Krasnodar, Rusland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Bier is een van de populairste alcoholische dranken in Rusland. Wil u graag meer weten over deze markt, de belangrijkste spelers en de voornaamste trends en uitdagingen? Dan mag u deze studie van ons kantoor in Moskou absoluut niet ongelezen laten. 

Visserij is in bepaalde Russische regio's traditioneel een belangrijke economische pijler. Het potentieel is ruim aanwezig, maar er moet nog flink wat water door de zee vloeien vooraleer dit ten volle waargemaakt wordt. Interesse om uw netten uit te werpen? Dan brengt deze paper van ons kantoor in Sint-Petersburg u alvast een stukje dichter bij de rijkste visgronden. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Het lijkt erop dat de piek van de vierde golf voorlopig voorbij is maar de nieuwe omikronvariant werd ondertussen ook in Rusland gesignaleerd wat de verdere situatie onvoorspelbaar maakt nu er aanwijzingen zijn dat de besmettingen binnenkort weer de hoogte zullen inschieten.

Vooral kmo's hebben het het voorbije anderhalf jaar zwaar te verduren gekregen aangezien de meeste steunmaatregelen gericht waren op de zware industrie. Tijdens de volgende golven koos de Russische regering ervoor niet in volledige lockdown te gaan, onder andere om de economie niet te zwaar te treffen. 

De wereldwijde coronapandemie en diens disruptieve impact op de internationale handelsstromen hebben ertoe geleid dat trafiek uit het oosten vaker via het spoor naar Europees Rusland gebracht wordt. Dit opent kansen voor de Noordwest-Russische havens om uit te groeien tot een belangrijke transithub voor goederen met de Baltische staten en Noord-Europa als bestemming.