U bent hier

Exporteren naar Rusland

CORONAVIRUS

UPDATE 16/02/2021

Ook Rusland werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Russische overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Rusland.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Rusland

Blijf op de hoogte over alles in Rusland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Rusland? Neem dan deel aan deze multisectorale groepszakenreis. Flanders Investment & Trade bereidt voor u een afsprakenprogramma op maat voor. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelmarkt
Rusland
Wanneer
Van vrijdag 1 oktober 2021 tot zondag 31 oktober 2021
Datum onder voorbehoud!
Waar
Kaliningrad, Nizhny Novgorod, Rusland
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Rusland mag dan nog een lange weg af te leggen hebben maar het land zet steeds meer in op innovatie om de transitie te maken naar een gedigitaliseerde kenniseconomie. Sint-Petersburg speelt hierbij als kennishub een vooraanstaande rol. De stad telt verschillende topuniversiteiten, onderzoekscentra en clusters en talrijke acceleratoren en incubatoren zijn er actief om start-ups te begeleiden bij de commercialisering van hun technologie. Ook hebben grote bedrijven als Sber Bank, Gazprom of retailer Lenta initiatieven opgezet om jong talent te laten groeien. Lees er meer over in dit portret van het innovatielandschap in Ruslands tweede stad.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De toestand in Moskou is de laatste weken opvallend verbeterd en de beperkende maatregelen werden ondertussen bijna allemaal opgeheven. Ook in de meeste andere regio's gaan de (officiële) cijfers de goede richting uit.

Vooral kmo's hebben het tijdens de eerste golf en ook daarna zwaar te verduren gekregen aangezien de meeste steunmaatregelen gericht waren op de zware industrie. Hoewel behalve het coronavirus ook de lage olieprijs Rusland parten speelde, was de economische krimp in 2020 kleiner dan deze in vele West-Europese landen. Reizen van en naar Rusland is voor EU-burgers nog steeds grotendeels onmogelijk waarbij enkel bepaalde categorieën van mensen toegang krijgen tot het land. 

Veel Russische steden worden gekenmerkt door een groot aantal verlaten en bouwvallige industriële sites die soms midden in de stad liggen. Moskou is volop bezig met de sanering van deze sites uit de Sovjettijd. Ze worden omgevormd tot moderne multifunctionele ruimtes. De investeringen bieden ook kansen aan Vlaamse toeleveranciers van technologie, materialen en knowhow. Lees er meer over in het nieuwsbericht.