U bent hier

Exporteren naar Rusland

We volgen de situatie op de voet. Een overzicht van de sancties tegen Rusland en impact kunt u raadplegen in ons dossier 'Sancties Rusland'. Voor dringende vragen, mail naar exportadvies-rusland@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Rusland

Blijf op de hoogte over alles in Rusland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Bier is een van de populairste alcoholische dranken in Rusland. Wil u graag meer weten over deze markt, de belangrijkste spelers en de voornaamste trends en uitdagingen? Dan mag u deze studie van ons kantoor in Moskou absoluut niet ongelezen laten. 

Visserij is in bepaalde Russische regio's traditioneel een belangrijke economische pijler. Het potentieel is ruim aanwezig, maar er moet nog flink wat water door de zee vloeien vooraleer dit ten volle waargemaakt wordt. Interesse om uw netten uit te werpen? Dan brengt deze paper van ons kantoor in Sint-Petersburg u alvast een stukje dichter bij de rijkste visgronden. 

Nieuws

De besmettingen schoten in februari opnieuw de hoogte in door de verspreiding van de omikronvariant maar de curve is momenteel opnieuw afgezwakt en blijft laag.

Vooral kmo's hebben het de voorbije twee jaar zwaar te verduren gekregen aangezien de meeste steunmaatregelen gericht waren op de zware industrie. Tijdens de opeenvolgende golven koos de Russische regering ervoor niet in volledige lockdown te gaan, onder andere om de economie niet te zwaar te treffen. 

De Europese Unie kondigde op 23 februari een bijkomend sanctiepakket af tegen Rusland. Nu dit land vandaag aan een militaire operatie tegen Oekraïne begonnen is, zal dit sanctiepakket nog verder uitgebreid worden. Minister-president Jambon besliste op 24 februari om alle lopende vergunningen voor dual use goederen of gerelateerde goederen tijdelijk op te schorten. Hieronder vindt u het persbericht dat hierover verspreid werd.