U bent hier

Exporteren naar Rusland

CORONAVIRUS

UPDATE 16/09/2020

Ook Rusland werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Russische overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Rusland.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Rusland

Blijf op de hoogte over alles in Rusland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Op 25 augustus organiseren wij een digitale infosessie waarbij wij inzoomen op het zakendoen tussen EU en Rusland tijdens en post coronacrisis. - Verwelkoming en introductie sprekers door Voka West-Vlaanderen - Stand van zaken met betrekking tot BE – RU handelsrelaties & belemmeringen, huidige situatie rond COVID-19 crisis en impact op het zakendoen, - Handelsbelemmeringen: o Douane in Rusland (korte toelichting op de werking, verplichte documentatie bij invoer) o EU handelsbelemmeringen - Handelsopportuniteiten in Rusland voor West-Vlaamse ondernemingen post coronacrisis - BE – RU Projects corner door Russian Federation Chamber of Commerce - Q&A

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelmarkt
Rusland en België
Wanneer
Woensdag 30 september 2020
Waar
Kortrijk
Organisatie
Voka West-Vlaanderen

Marktstudies

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

De coronapiek in Rusland werd al een tijdje geleden bereikt en na een lange periode met een lichte neerwaartse trend daalt het dagelijkse aantal besmettingen niet langer en gaan de cijfers opnieuw (ietwat) de hoogte in. De vrees voor een tweede golf groeit.

Volgens Rosstat (de Russische dienst statistiek) daalde het BNP met 3,6% gedurende de eerste zes maanden van 2020 ten opzichte van het jaar ervoor. Het beschikbare inkomen daalde met 3,7 procent in dezelfde periode terwijl de lonen met 2,9% stegen.

Volgens het ministerie van Economie zal de recessie dit jaar beperkt blijven tot ongeveer 4 procent van het bbp. Toch heeft de coronacrisis vooral de Russische kmo’s zware klappen toegebracht. Hoewel de meeste steunmaatregelen gericht zijn op de industrie en de staatsbedrijven, heeft de Russische regering daarom een reeks steunmaatregelen in het leven geroepen om de sector nieuw leven in te blazen. Vorige crisissen hebben geleerd dat er na verloop van tijd een status quo optreedt waarbij de markt zich stabiliseert.

De beurs Flowers vond dit jaar plaats in het Crocus Expo aan de rand van Moskou van 8 tot 10 september en is één van de eerste beurzen die na het begin van de corona-epidemie in Moskou eind maart 2020 fysiek plaatsvond.