U bent hier

Exporteren naar Rusland

CORONAVIRUS

UPDATE 23/03/2020

Ook Rusland werd recent getroffen door het coronavirus COVID-19. Het aantal besmettingen neemt toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Russische overheid om de verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelen kunnen een impact hebben op economische activiteiten en op zakenreizen naar Rusland.
Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Rusland

Blijf op de hoogte over alles in Rusland

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Flanders Investment & Trade ontvangt op 29 mei 2020 de eigenaars van Praline RUS, een van de belangrijkere importeurs voor Belgische kwaliteitschocolade en confiserie.

Inschrijven voor deze actie is niet meer mogelijk.

Doelsector
Voeding en dranken
Doelmarkt
Rusland
Wanneer
Vrijdag 29 mei 2020
Waar
Brussels
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Russische landbouw heeft zich de laatste jaren snel ontwikkeld en de vleessector heeft hierbij een grote rol gespeeld. Bijgaande studie geeft een kort overzicht van alle vleessoorten en bespreekt de mogelijkheden die er zijn voor de Vlaamse firma's.

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Ook Rusland werd getroffen door het coronavirus COVID-19.

Het aantal besmettingen neemt snel toe, en daarmee ook de preventieve maatregelen van de Russische overheid om de verspreiding tegen te gaan. Op 31 maart werden 500 nieuwe gevallen geregistreerd waarvan 378 in Moskou. Zo komt het totaal aantal besmettingen op 2337 waarvan 1613 in Moskou.  In de regio rond Moskou werden 119 besmettingen vastgesteld. Ter vergelijking: In Sint-Petersburg werden totnogtoe 98 besmettingen opgetekend.

Er stierven ondertussen (gegevens op 31 maart) 11 mensen in Moskou ten gevolge van het corona-virus. In Rusland staat het totaal aantal overlijdens op 17 (2 in Sint-Petersburg, 1 in Penza, 1 in Pskov,  1 in Orenburg en 1 in Vladimir)

Er zijn belangrijke reisbeperkingen die een reis naar Rusland op dit moment zo goed als onmogelijk maken. Tot 1 mei werd de inreis van buitenlanders in Rusland zwaar aan banden gelegd waarbij niemand de grens over mag (ook niet met een geldig visum) behalve bepaalde categorieën van mensen zoals diplomaten. Sinds 27 maart zijn alle reguliere en chartervluchten opgeschort en worden er enkel nog vluchten ingelegd om Russen te repatrieren.