U bent hier

Kansrijke sectoren

Deze landenpagina werd met de grootste zorg samengesteld maar houdt nog niet overal rekening met de meest recente gevolgen van de coronacrisis.

Assemblage en distributie 

Wat betreft assemblage en industrie is Paraguay een interessant land omwille van de lage kosten en de aantrekkelijke voordelen die het land kan bieden aan buitenlandse bedrijven die willen investeren in het land. Paraguay is lid van de Mercosur, dit is de op 3 na grootste "interne markt ter wereld" na de EU, Verenigde Staten en Japan. Het doel van Mercosur is om vrije handel en verkeer van goederen, personen en kapitaal te bevorderen en vergemakkelijken.

Een groot voordeel van deze overeenkomst is dat producten kunnen gelabeld worden als "made in Paraguay/Mercosur" en dit slechts met een lokale bijdrage van 40%, aan het eindproduct. Het product kan dan op zijn beurt weer taksvrij geëxporteerd worden naar een andere lid van het Mercosur verdrag.

Bouwsector

Zowel de bouwsector als de industriële sector in Paraguay kenden afgelopen jaren een stevige groei. Deze groei betekende ook een stijging in de vraag naar bouwmaterialen. De lokale producenten van deze onafgewerkte materialen kunnen echter niet voldoende produceren om te voldoen aan de noden van de bouwsector.

De groeiende vraag naar de bouw van industriële hallen en opslagplaatsen voor de landbouwsector heeft ervoor gezorgd dat er een waar tekort is aan cement, beton en roofing systemen. Lokale bouwfirma's zijn ook op zoek naar producten van hogere kwaliteit, die niet beschikbaar zijn op de nationale markt. Voor grote projecten wordt er vaak ook beroep gedaan op knowledge and knowhow, projectmanagement, technische ondersteuning van buitenaf.

Landbouw

De landbouwsector in Paraguay is nog steeds de belangrijkste steunpilaar van de economie. Het land is een van 's werelds grootste exporteurs van stevia, soja en rundsvlees. Binnen de sector worden er echter nog vaak traditionele landbouwtechnieken gebruikt en met oud materiaal gewerkt. Deze exponentieel groeiende sector brengt veel opportuniteiten met zich mee voor bedrijven die de sector kunnen voorzien van meststoffen, bestrijdingsstoffen, machines en materiaal.

Infrastructuurwerken

De Paraguayaanse overheid is volop bezig met de uitbreiding en optimalisering van het wegennetwerk doorheen heel het land. Er zijn echter nog veel onverharde wegen die niet voldoen aan de logistieke noden van het land. Paraguayaanse wegenbouwbedrijven beschikken echter niet over de capaciteit om alle lopende en toekomstige projecten aan te nemen en dit brengt kansen met zich mee voor buitenlandse bedrijven die zich in het aanlegproces een rol zien spelen. Op dit moment worden er ook plannen gemaakt om een nieuwe luchthaven aan te leggen, een mooie kans voor buitenlandse berdrijven om ondersteuning te bieden op vlak van infrastructuur, software, luchtvaartcontrolesystemen en logistiek. 

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Paraguay