U bent hier

Paraguay in cijfers

CORONAVIRUS

UPDATE 18/03/2020

Om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, kondigde Paraguay maatregelen aan. De Paraguayaanse overheid heeft bekendgemaakt dat de grenzen van het land totaal afgesloten blijven tot en met 31 maart 2020. Deze regel geldt evenwel niet voor goederentransport.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.
Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
De informatie op deze landenpagina werd met de grootste zorg samengesteld maar houdt nog geen rekening met de gevolgen van de coronacrisis.
Officiële naam
Republiek Paraguay
Hoofdstad
Asunción (2,36 miljoen inwoners)
Oppervlakte
406.752 km² (= 13 x België)
Aantal inwoners
7 miljoen
Staatshoofd
Presidente Mario Abdo Benítez
Taal
Spaans en Guarani
Munt
Guaraní (PYG) Wisselkoers
Belangrijke steden
Encarnación, Ciudad del Este, Concepción, Pilar

Economische informatie

Bruto Binnenlands Product (BBP)
38 miljard USD (533 miljard USD in België)
BBP/Capita
5.381 USD (46.414 USD in België)

Economische vooruitzichten

De afgelopen 15 jaar kende Paraguay een sterke economische groei, gemiddeld 4,5% per jaar. Met dit percentage kroont Paraguay zich tot één van de sterkste groeiers in vergelijking met andere landen in de regio. Deze economische groei speelt een zeer grote rol in de armoedebestrijding van het land. Sinds 2003 is het percentage van mensen die in extreme armoede leven gehalveerd. Over diezelfde periode kende het land bijna een verdubbeling van de middenklasse.

Naarmate de economie van het land blijft groeien, blijven de vooruitzichten positief. De economische groei is te danken aan de grote vraag naar consumptiegoederen, zowel in de private sector als in de publieke sector. Het land deed afgelopen jaren meer en meer beroep op geïmporteerde goederen, dit zal in de toekomst enkel toenemen naarmate de koopkracht van bevolking stijgt.

De centrale bank, samen met de nieuw verkozen overheid in augustus 2018 zijn ervan overtuigd dat het land in de toekomst nog meer welvaart voor alle Paraguayanen zal genereren. Met een sterk en realiseerbaar plan om inflatie te bestrijden en internationale handel te bevorderen zien vele economen een positieve toekomst voor het land.

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Paraguay