U bent hier

Exporteren naar Oezbekistan

CORONAVIRUS

UPDATE 02/11/2020

Sinds 15 oktober zijn de autoriteiten van het land begonnen met het geleidelijk verzwakken van de quarantaine maatregelen tegen COVID-19.
De beperkingen op het voertuigenverkeer en het verbod op lokale lucht- en spoorverbindingen werden opgeheven en het openbaar vervoer werd weer opgestart. Ook het internationale luchtverkeer werd hervat. Uzbekistan Airways en Turkish Airlines zijn bij de eerste om weer vluchten naar en van Tasjkent uit te voeren. Cafés en restaurants, musea, bioscopen zijn weer open alsook enkele hotels en caterings bedrijven.
Invoer en uitvoer van goederen is en blijft mogelijk, maar men moet rekening houden met vertragingen bij douane en de dienst certificatie van de Oezbeekse overheid.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is C

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Oezbekistan

Blijf op de hoogte over alles in Oezbekistan

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf in Oezbekistan & Kazachstan. Wij verzorgen voor u een afsprakenprogramma op maat. Uw gezondheid en veiligheid primeren. Dit event gaat door onder voorbehoud van de evolutie van Covid-19.
Doelmarkt
Kazachstan en Oezbekistan
Wanneer
Van maandag 4 oktober 2021 tot vrijdag 8 oktober 2021
Waar
Nur-Sultan, Almaty, Tashkent, Kazachstan
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met AWEX.

Nieuws

De nieuwsbrief Oezbekistan van oktober 2020 bevat naast de klassieke onderwerpen (politiek, wetgeving, economie en financiën) ook meer informatie over de maatregelen van de overheid om het Coronavirus te bestrijden alsook de plannen/projecten om de bevolking, de economie, het toerisme en het bedrijfsleven tijdens en na deze pandemie te ondersteunen.

Ook Oezbekistan is getroffen door het coronavirus. De eerste besmette persoon kwam op 15 maart vanuit Frankrijk in Tasjkent aan. Op 02 november 2020 telde Oezbekistan 67.156 gevallen van Covid-19 en werden er 570 overlijdens gemeld.
Sinds 15 oktober zijn de autoriteiten van het land begonnen met het geleidelijk versoepelen van de quarantaine maatregelen en beperkingen naarmate de besmettingen en ziekenhuisopnames verminderen.