U bent hier

Marktstudies

Gemiddeld eten de Noren jaarlijks zo'n 200 kg groenten en fruit. Ze hechten steeds meer belang aan een evenwichtige en gezonde voeding. Ondanks het gezondere dieet is de regelgeving rond import van groenten en fruit verstrengd. Dit is vooral om de eigen productie te beschermen.

Wenst u zich op deze markt te begeven en zoekt u informatie? Lees dan zeker de marktstudie van ons kantoor in Oslo.

In Europa staat Noorwegen, samen met de andere Scandinavische landen, aan de top als het gaat over de consumptie van (room)ijs. De Noorse ijsproducenten verbruiken dan ook jaarlijks zo’n 60 miljoen liter melk. Denkt u eraan om (room)ijs te exporteren naar Noorwegen? Zoekt u plaatselijke partners? Lees er meer over in deze studie van ons kantoor in Oslo.

Noren zijn al jaren een voorloper als het gaat om e-mobiliteit. Nu al zijn e-wagens goed voor meer dan de helft van de verkoop van nieuwe auto's en die trend lijkt zich steeds maar door te zetten. Dit succes is natuurlijk voor een groot deel toe te schrijven aan de gulle stimuleringspakketten die de Noorse overheid ter beschikking kan stellen. Wil u graag meer weten over deze florerende sector in Noorwegen? Dan bent u aan het juiste adres bij deze door ons kantoor in Oslo opgestelde paper. 

Noorwegen is geen lid van de EU maar wel van de Europese Economische Ruimte wat ervoor zorgt dat het land deel uitmaakt van de interne markt. Belangrijke uitzondering hierop is de landbouw en de agro-voedingssector. Daardoor worden de lokale producten in hoge mate beschermd tegen buitenlandse concurrentie. De vleesimport in Noorwegen is dus beperkt en strikt gereglementeerd, maar dit wil niet noodzakelijk zeggen dat er geen opportuniteiten zijn. Lees meer in ons beknopt sectoroverzicht. 

De Noorse regering streeft naar een moderne en makkelijk toegankelijke gezondheidssector. De lokale productie is beperkt waardoor men beroep moet doen op geïmporteerde producten om aan de vraag te kunnen voldoen. Deze studie biedt u een korte inleiding tot deze kleine maar interessante markt. 

Hoe ziet de Noorse markt voor alcoholische dranken eruit en hoe is die het afgelopen jaar geëvolueerd? Met welke invoertarieven moet u rekening houden? Hoe kan u zich aanmelden bij Vinmonopolet? Welke instanties en verenigingen zijn belangrijk? 

De paper geeft een beknopt overzicht over de biologische voedingsmarkt in Noorwegen. Hoewel de biologische voeding nog geen groot marktaandeel heeft, wordt de vraag hiernaar steeds groter. Ontdek hoe de markt georganiseerd is.

De Noorse bouw- en constructiesector is een sleutelsector van de Noorse economie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (SSB) telde de Noorse bouw- en constructiesector in 2018 meer dan 58.500 bedrijven met een tewerkstelling van bijna 254.600 personen.

De eerste ontdekking van belangrijke olie- en gasvelden in het Noordzeegebied dateert van 1969. Noorwegen beschikt, binnen West-Europa, over de grootste gasreserves en is één van de belangrijkste gasleveranciers van Europa.

In deze studie vindt u meer informatie over de markt, vakverenigingen, vakbladen, vakbeurzen en een overzicht van de belangrijkste spelers binnen de olie- en gasindustrie in Noorwegen.

Beschrijving van de belangrijkste distributiekanalen in de schoenensector in Noorwegen.

Hoe is de schoenenmarkt georganiseerd in Noorwegen? Wat zijn de trends? Waar liggen de uitdagingen en de kansen? Wie zijn de belangrijkste spelers, vakorganisaties, ...? Ontdek het allemaal in de studie van ons kantoor in Noorwegen.

Pagina's