U bent hier

Marktstudies

De Noorse regering streeft naar een moderne en makkelijk toegankelijke gezondheidssector. De lokale productie is beperkt waardoor men beroep moet doen op geïmporteerde producten om aan de vraag te kunnen voldoen. Deze studie biedt u een korte inleiding tot deze kleine maar interessante markt. 

Hoe ziet de Noorse markt voor alcoholische dranken eruit en hoe is die het afgelopen jaar geëvolueerd? Met welke invoertarieven moet u rekening houden? Hoe kan u zich aanmelden bij Vinmonopolet? Welke instanties en verenigingen zijn belangrijk? 

De paper geeft een beknopt overzicht over de biologische voedingsmarkt in Noorwegen. Hoewel de biologische voeding nog geen groot marktaandeel heeft, wordt de vraag hiernaar steeds groter. Ontdek hoe de markt georganiseerd is.

De Noorse bouw- en constructiesector is een sleutelsector van de Noorse economie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (SSB) telde de Noorse bouw- en constructiesector in 2018 meer dan 58.500 bedrijven met een tewerkstelling van bijna 254.600 personen.

De eerste ontdekking van belangrijke olie- en gasvelden in het Noordzeegebied dateert van 1969. Noorwegen beschikt, binnen West-Europa, over de grootste gasreserves en is één van de belangrijkste gasleveranciers van Europa.

In deze studie vindt u meer informatie over de markt, vakverenigingen, vakbladen, vakbeurzen en een overzicht van de belangrijkste spelers binnen de olie- en gasindustrie in Noorwegen.

Beschrijving van de belangrijkste distributiekanalen in de schoenensector in Noorwegen.

Hoe is de schoenenmarkt georganiseerd in Noorwegen? Wat zijn de trends? Waar liggen de uitdagingen en de kansen? Wie zijn de belangrijkste spelers, vakorganisaties, ...? Ontdek het allemaal in de studie van ons kantoor in Noorwegen.

De Noren hechten steeds meer belang aan een evenwichtige en gezonde voeding. Via campagnes wil de Noorse regering het verbruik van groenten en fruit nog meer stimuleren. Lees meer in de paper van ons kantoor in Oslo.

Steeds meer Noren verkiezen chocoladeproducten en snoepgoed zonder suikers. In Noorwegen kopen grote winkelketens chocolade en snoepgoed rechtstreeks bij de Noorse producenten of via agenten.

Noorwegen staat niet alleen gekend om haar olie en natuur (bergen, fjorden, gletsjers, het noorderlicht), maar ook vanwege haar hoge levensstandaard en als één van de Noordse landen met de gelukkigste burgers ter wereld. Met een relatief kleine bevolking (5.356.789 inwoners) is de start-up scene vrij hecht. 

De laatste jaren is er een enorme verandering in het gedrag van de Noorse consument. Niet alleen is de koopkracht gestegen maar de verbruiker is ook op zoek naar variëteit, kwaliteit en design. Hoogkwalitatieve winterkledij en praktische, comfortabele sportkledij zijn sterk in aantrek. In 2019 was de totale kledingbranche goed voor een omzet van 30,1 miljard NOK.

Pagina's