U bent hier

Exporteren naar Noorwegen

CORONAVIRUS

UPDATE 12/10/2020

Het coronavirus blijft ook in Noorwegen aanwezig. Nadat het aantal nieuwe besmettingen afnam in de zomer, nemen deze momenteel weer sneller toe. Hierdoor worden de preventieve maatregelen van de Noorse overheid om de verspreiding van het virus tegen te gaan dan ook weer meer aangescherpt. In vele sectoren wordt er op afstand of met respect voor de afstandsregel gewerkt.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Noorwegen

Blijf op de hoogte over alles in Noorwegen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De Noorse bouw- en constructiesector is een sleutelsector van de Noorse economie. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (SSB) telde de Noorse bouw- en constructiesector in 2018 meer dan 58.500 bedrijven met een tewerkstelling van bijna 254.600 personen.

De eerste ontdekking van belangrijke olie- en gasvelden in het Noordzeegebied dateert van 1969. Noorwegen beschikt, binnen West-Europa, over de grootste gasreserves en is één van de belangrijkste gasleveranciers van Europa.

In deze studie vindt u meer informatie over de markt, vakverenigingen, vakbladen, vakbeurzen en een overzicht van de belangrijkste spelers binnen de olie- en gasindustrie in Noorwegen.

Nieuws

Het coronavirus COVID-19 heeft ook Noorwegen getroffen. Op 12/10/2020, zijn er iets meer dan 15.520 besmettingen op een bevolking van 5,374 miljoen. Nadat het aantal nieuwe besmettingen afnam, neemt het aantal besmettingen nu steeds sneller. De preventieve maatregelen van de Noorse overheid om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn dan ook weer enigszins aangescherpt.