U bent hier

Exporteren naar Noorwegen

Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Noorwegen

Blijf op de hoogte over alles in Noorwegen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Ontmoet onze vertegenwoordiger uit Noorwegen en bespreek - gratis - uw exportplannen. Onze landenexpert van Noorwegen komt samen met onze vertegenwoordigers uit Denemarken , Finland en Zweden . U kan ook met hen afspraken aanvragen.
Doelsector
Alle sectoren
Doelmarkt
Noorwegen
Wanneer
Van dinsdag 21 mei 2019 tot woensdag 29 mei 2019
Waar
België
Organisatie
Flanders Investment & Trade, samen met Unizo Vlaanderen en Voka.
Ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf in Noorwegen en Zweden. Wij verzorgen, samen met Voka-Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen, een begeleidingstraject in meerdere fases: u krijgt eerst een intake-gesprek, gevolgd door een workshop en daarna is er de groepszakenreis naar Noorwegen en Zweden. Enkele maanden na de groepszakenreis is er een evaluatiemoment voorzien met de hele groep.
Doelsector
Alle sectoren
Doelmarkt
Noorwegen en Zweden
Wanneer
Van zondag 13 oktober 2019 tot donderdag 17 oktober 2019
Waar
Stockholm, Zweden - Oslo, Noorwegen
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

Deze studie biedt u een overzicht van de voedingsdistributie in Noorwegen die sinds 2016 gedomineerd wordt door drie grote groepen en een kleinere.
Met uitzondering van de grootste groep, NorgesGruppen (meer een aankoopgroep), blijken de andere drie overkoepelende groepen de goederenstroom van producent naar consument te controleren.

Noorwegen is geen lid van de EU maar behoort wel sinds januari 1994 tot de Europese Economische Ruimte. Door de EER-overeenkomst is de invoer van industriële goederen geliberaliseerd, landbouwgoederen worden echter nog enigszins afgeschermd. Hoge invoertarieven, quota’s, sterke documentatie en controle verhinderen concurrentie met binnenlandse producten.