U bent hier

Exporteren naar Noorwegen

CORONAVIRUS

Sinds 12 februari 2022 werden alle restricties i.v.m. COVID-19 in Noorwegen opgeheven.
Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en de website van UDI en Helse Norge.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Noorwegen

Blijf op de hoogte over alles in Noorwegen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

De All Energy Exhibition & Conference in Glasgow (Scottish Event Campus, 10-11 mei 2023 ), die gelijktijdig plaatsvindt met het "Decarbonise" congres, is de grootste cleantech-beurs en conferentie in het Verenigd Koninkrijk en één van de belangrijkste in Europa, met vorige editie ruim 7000 deelnemers en meer dan 500 sprekers. De beurs focust op alles wat met hernieuwbare energie te maken heeft, gaande van energiesystemen, energietransitie, energie-efficiëntie, energieopslag en slimme netwerken, tot hydropower, offshore/onshore windenergie, bio-energie en mariene toepassingen. De belangrijkste doelmarkt van dit event is de Noordzeeregio (VK, Ierland, Scandinavië, Benelux, Duitsland, Frankrijk), maar ook andere landen, zoals de VS, Italië en China tekenen present. Gastregio Schotland is zelf ook zeer ambitieus inzake hernieuwbare energieën en wil tegen 2045 volledig "klimaatneutraal" zijn, zo'n vijf jaar eerder dan de streefdatum die de EU vooropstelt (2050).
Doelsector
Energie
Doelmarkt
Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Noorwegen
Wanneer
Van woensdag 10 mei 2023 tot donderdag 11 mei 2023
Waar
Glasgow, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade
Internationaal ondernemen betekent op zoek gaan naar opportuniteiten. FIT helpt u daarbij. Heeft u een specifieke markt op het oog en zoekt u inside informatie? Hebt u concrete vragen over uw strategie naar bepaalde landen of regio’s? Wilt u nakaarten over informatie of ondersteuning die u vanwege FIT ontving? Tijdens de International Business Weeks in september kan dat! Onze kantoren uit de regio Noord-Europa komen naar uw provincie en staan samen met uw adviseurs Internationaal Ondernemen voor u klaar. Dichtbij u!
Doelmarkt
Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland...
Wanneer
Maandag 25 september 2023
Waar
Leuven
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

2020 bleek, ondanks of dankzij de COVID-19-pandemie, een recordjaar voor de Noorse meubelbranche. De totale omzet van de meubelketens, die goed is voor 90% van de omzet in de sector, steeg met 14,1%. Dit was de hoogste stijging sinds 1986. In 2021 liep de omzet lichtjes terug, maar voor wie graag wil kennismaken met deze sector is de paper van ons kantoor in Oslo gegarandeerd een interessante introductie.

Hoewel nog niet helemaal terug op precoronaniveau herpakte de Noorse kledingbranche zich in 2021 en realiseerde een omzet van bijna 29 miljard kronen (+/- € 2,8 miljard). Deze paper van ons kantoor in Oslo is verplichte kost voor al wie op zoek is naar een goede introductie tot de Noorse kledingmarkt. U vindt o.m. antwoorden op vragen als: wat zijn de belangrijke tendensen? Wie domineert de markt? Hoe zit het met de lokale productie? Moet ik rekening houden met douanerechten wanneer ik in niet-EU-lidstaat Noorwegen wil verkopen? 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws