U bent hier

Exporteren naar Noorwegen

CORONAVIRUS

UPDATE 21/06/2021

Nadat het aantal nieuwe besmettingen in de zomer van 2020 sterk was afgenomen, stegen deze na de zomer opnieuw snel, waardoor preventieve maatregelen van de Noorse overheid om de verspreiding van het virus tegen te gaan weer werden aangescherpt. De maatregelen werden nog eens extra aangescherpt toen in maart 2021 het aantal nieuwe besmettingen, door de komst van de Alfa (Britse) coronavariant, in een zeer hoog tempo toenam. Inmiddels ziet het er echter naar uit dat het aantal besmettingen ook in Noorwegen sterk afneemt. Men is dan ook begonnen aan het exitstrategieplan, waarbij de Noorse samenleving in 4 stappen terug geopend zal worden, dat begin april 2021 door de regering is opgezet. In vele sectoren wordt nog altijd van op afstand of met respect voor de afstandsregels gewerkt, langzaam maar zeker worden de restricties versoepeld en krijgt Noorwegen weer een leven na COVID-19.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Noorwegen

Blijf op de hoogte over alles in Noorwegen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Acties en events

Onze Contactdagen gaan virtueel! Elk Vlaams bedrijf met internationale plannen kan tijdens de Virtuele Contactdagen een afspraak maken met onze landenexperten uit Noord-Europa.
Doelmarkt
Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland...
Wanneer
Van maandag 8 november 2021 tot vrijdag 19 november 2021
Waar
Online, Verenigd Koninkrijk
Organisatie
Flanders Investment & Trade

Marktstudies

De Noorse regering streeft naar een moderne en makkelijk toegankelijke gezondheidssector. De lokale productie is beperkt waardoor men beroep moet doen op geïmporteerde producten om aan de vraag te kunnen voldoen. Deze studie biedt u een korte inleiding tot deze kleine maar interessante markt. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Het coronavirus COVID-19 heeft ook Noorwegen getroffen. De derde coronagolf, die tegen eind februari 2021 begon, blijkt voorlopig de grootste golf voor Noorwegen. Het ziet er echter naar uit dat deze golf inmiddels zijn top heeft bereikt en inmiddels is de regering dan ook begonnen met het exitstrategieplan, waarbij de Noorse samenleving in 4 stappen terug geopend zal worden. Langzaam maar zeker worden restricties versoepeld en krijgt Noorwegen weer een leven na COVID-19.