U bent hier

Exporteren naar Noorwegen

CORONAVIRUS

UPDATE 30/11/2021

Het coronavirus COVID-19 trof Noorwegen voor het eerst op 26 februari 2020, sindsdien heeft het land, net als de rest van Europa, verschillende besmettingsgolven gekend. Midden april 2021 leek het echter de goede kant op te gaan en begon de regering met het exitstrategieplan, waarbij de Noorse samenleving in 4 stappen terug geopend moest worden. Uiteindelijk is de vierde stap, vanwege de opkomst van de deltavariant, nooit officieel bereikt. De regering heeft besloten om deze stap niet meer in gang te zetten, maar zich al naar gelang de situatie aan te passen. In veel sectoren wordt nog altijd van thuis uit of met respect voor de afstandsregels gewerkt. Eind december 2020 werd de eerste coronavaccinatie gegeven en inmiddels heeft bijna 79% van de bevolking zijn eerste vaccin ontvangen en is 71% van de bevolking volledig gevaccineerd. Vanwege de enorme toename heeft inmiddels ook 10,5% een boostervaccinatie gekregen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Noorwegen

Blijf op de hoogte over alles in Noorwegen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Noren zijn al jaren een voorloper als het gaat om e-mobiliteit. Nu al zijn e-wagens goed voor meer dan de helft van de verkoop van nieuwe auto's en die trend lijkt zich steeds maar door te zetten. Dit succes is natuurlijk voor een groot deel toe te schrijven aan de gulle stimuleringspakketten die de Noorse overheid ter beschikking kan stellen. Wil u graag meer weten over deze florerende sector in Noorwegen? Dan bent u aan het juiste adres bij deze door ons kantoor in Oslo opgestelde paper. 

Noorwegen is geen lid van de EU maar wel van de Europese Economische Ruimte wat ervoor zorgt dat het land deel uitmaakt van de interne markt. Belangrijke uitzondering hierop is de landbouw en de agro-voedingssector. Daardoor worden de lokale producten in hoge mate beschermd tegen buitenlandse concurrentie. De vleesimport in Noorwegen is dus beperkt en strikt gereglementeerd, maar dit wil niet noodzakelijk zeggen dat er geen opportuniteiten zijn. Lees meer in ons beknopt sectoroverzicht. 

Nieuws

Het coronavirus COVID-19 trof Noorwegen voor het eerst op 26 februari 2020, sindsdien heeft Noorwegen, net als in de rest van Europa, verschillende besmettingsgolven gekend. De regering heeft besloten om zich al naargelang de situatie aan te passen. In veel sectoren wordt nog altijd van thuis uit of met respect voor de afstandsregels gewerkt.

Eind december 2020 werd de eerste coronavaccinatie gegeven en inmiddels heeft bijna 79% van de bevolking zijn eerste vaccin ontvangen en is 71% van de bevolking volledig gevaccineerd. Vanwege de enorme toename kan het aantal besmettingen, heeft inmiddels ook 10,5% een boostervaccinatie gekregen.