U bent hier

Exporteren naar Noorwegen

CORONAVIRUS

UPDATE 21/04/2021

Het coronavirus blijft ook in Noorwegen aanwezig. Nadat het aantal nieuwe besmettingen in de zomer van 2020 sterk was afgenomen, stegen deze na de zomer opnieuw snel, waardoor preventieve maatregelen van de Noorse overheid om de verspreiding van het virus tegen te gaan dan ook weer werden aangescherpt. De maatregelen werden nog eens extra aangescherpt toen in maart 2021 het aantal nieuwe besmettingen, door de komst van de Britse coronavariant, in een zeer hoog tempo toenam. In vele sectoren wordt er dan ook nog altijd van op afstand of met respect voor de afstandsregels gewerkt. De Noorse regering blijft voorzichtig en dus blijven de restricties voorlopig gehandhaafd. Begin april 2021 heeft de regering een nieuw exitstrategieplan opgezet, waarbij de Noorse samenleving in 4 stappen weer terug geopend zal worden. Wanneer het exitstrategieplan van start gaat en hoe dit zal verlopen, hangt af van het aantal besmettingen, de capaciteit binnen de gezondheidszorg en het verloop van het vaccinatieprogramma.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Noorwegen

Blijf op de hoogte over alles in Noorwegen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

De Noorse regering streeft naar een moderne en makkelijk toegankelijke gezondheidssector. De lokale productie is beperkt waardoor men beroep moet doen op geïmporteerde producten om aan de vraag te kunnen voldoen. Deze studie biedt u een korte inleiding tot deze kleine maar interessante markt. 

Handelsvoorstellen en aanbestedingen

Nieuws

Het coronavirus COVID-19 heeft ook Noorwegen getroffen. De derde coronagolf, die tegen eind februari 2021 begon, blijkt voorlopig de grootste golf voor Noorwegen. Het ziet ernaar uit dat deze golf inmiddels zijn top heeft bereikt, maar de regering blijft voorzichtig. De preventieve maatregelen van de Noorse overheid om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zijn dan ook extra aangescherpt en blijven voorlopig gehandhaafd.