U bent hier

Exporteren naar Noorwegen

CORONAVIRUS

UPDATE 25/04/2022

Het coronavirus COVID-19 trof Noorwegen voor het eerst op 26 februari 2020. Sindsdien heeft Noorwegen, net als de rest van Europa, verschillende besmettingsgolven gekend. Inmiddels heeft Noorwegen de tot nu toe grootste besmettingsgolf (omikronvariant) achter de rug en werden alle restricties sinds 12 februari 2022 opgeheven. Er bestaat geen testverplichting meer, maar het wordt wel aanbevolen om een zelftest te doen wanneer u symptomen hebt. Eind december 2020 werd de eerste coronavaccinatie gegeven en inmiddels heeft bijna 93,1% van de bevolking (van 18 jaar en ouder) zijn eerste vaccin ontvangen en heeft bijna 91% van de bevolking (van 18 jaar en ouder) twee dosissen gekregen. 74,8% van de totale Noorse bevolking (5.425.270) heeft twee dosissen gekregen en 54,2% heeft een boostervaccinatie gekregen.

Blijf up-to-date en lees er meer over in ons nieuwsbericht en het Dossier Coronavirus.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is A

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Noorwegen

Blijf op de hoogte over alles in Noorwegen

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Marktstudies

Gemiddeld eten de Noren jaarlijks zo'n 200 kg groenten en fruit. Ze hechten steeds meer belang aan een evenwichtige en gezonde voeding. Ondanks het gezondere dieet is de regelgeving rond import van groenten en fruit verstrengd. Dit is vooral om de eigen productie te beschermen.

Wenst u zich op deze markt te begeven en zoekt u informatie? Lees dan zeker de marktstudie van ons kantoor in Oslo.

In Europa staat Noorwegen, samen met de andere Scandinavische landen, aan de top als het gaat over de consumptie van (room)ijs. De Noorse ijsproducenten verbruiken dan ook jaarlijks zo’n 60 miljoen liter melk. Denkt u eraan om (room)ijs te exporteren naar Noorwegen? Zoekt u plaatselijke partners? Lees er meer over in deze studie van ons kantoor in Oslo.

Nieuws

Het coronavirus COVID-19 trof Noorwegen voor het eerst op 26 februari 2020, sindsdien heeft Noorwegen, net als in de rest van Europa, verschillende besmettingsgolven gekend. Inmiddels heeft Noorwegen de tot nu toe grootste besmettingsgolf (omikronvariant) achter de rug en zijn alle restricties sinds 12 februari 2022 opgeheven. De regering heeft besloten om zich al naargelang de situatie aan te passen. Bijna 74,8% van de bevolking heeft twee dosissen gekregen en 54,2% heeft een boostervaccinatie gekregen.