U bent hier

Exporteren naar Noord-Macedonië

CORONAVIRUS

De regering in Noord-Macedonië heeft op 3 mei 2022 alle COVID-19 restricties opgeheven. COVID-19 wordt niet langer gezien als een bedreiging voor de samenleving in Noord-Macedonië. Blijf up-to-date en lees er meer over op de website van FOD Buitenlandse Zaken en op de website https://koronavirus.gov.mk/en.
Commercieel risico (A tot C)
A
C
Commercial risk is B

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Noord-Macedonië

Blijf op de hoogte over alles in Noord-Macedonië

Wil u geen enkel handelsvoorstel, nieuwsbericht of marktstudie missen? Via uw MyFIT account kiest u zelf de landen waarover u op de hoogte gehouden wilt worden.

Maak een MyFIT account aan en stel uw voorkeuren in

Nieuws

Noord-Macedonië heeft ambitieuze plannen voor de energietransitie. Dankzij de samenwerking met internationale financiële instellingen wordt er de komende jaren volop geïnvesteerd in decarbonisering. Op 10 en 11 juni 2024 vindt in de hoofdstad Skopje het Macedonian Energy Forum plaats waarop de toekomstplannen voor de lokale energiesector uitgebreid voorgesteld worden.

EIB Global, de financiële tak van de Europese Investeringsbank (EIB) voor activiteiten buiten de Europese Unie, investeerde in 2023 een recordbedrag van 1,2 miljard euro in de westelijke Balkan (365 miljoen euro meer dan in 2022). Hiermee wil EIB meer dan 6 miljard euro aan nieuwe investeringen in de regio mobiliseren gericht op Bosnië-Herzegovina, Kosovo, Montenegro, Noord-Macedonië en Servië.