U bent hier

Wet- en regelgeving

Producteisen

Veterinaire en fytosanitaire certificaten

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) is de bevoegde instantie voor het afleveren van veterinaire en fytosanitaire certificaten. Daarnaast heeft VWA ook een inspecterende rol.

Meer weten

Normen en certificering

Het kennisnetwerk voor normontwikkeling en normtoepassing op nationaal en internationaal niveau (NEN) ondersteunt in Nederland het normalisatieproces. NEN beheert ruim 34.000 normen. Dit zijn de in Nederland aanvaarde internationale (ISO, IEC), Europese (EN) en nationale normen (NEN). In totaal zijn er 17 beleidscommissies, ruim 500 normcommissies en ruim 170 subcommissies actief met in totaal bijna 5.000 normcommissieleden. Een goed beheer van de omvangrijke normencollectie en de afstemming tussen nationale, Europese en internationale normcommissies, vereist een zeer goede infrastructuur.

NEN, opgericht in 1916 door de Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel en het Koninklijk Instituut van Ingenieurs, is uitgegroeid tot een organisatie met circa 300 medewerkers en een omzet van 38 miljoen. De werkzaamheden van NEN zijn: het aanbieden van internationale, Europese en nationale normalisatie, het doen van onderzoek, het onderhouden van de infrastructuur voor het opstellen van normen, het beschikbaar stellen van de documenten, opleiding en advies over normen.

Meer weten

Specifieke vragen over reglementering?

Contacteer onze specialisten via reglementering@fitagency.be

Specifieke vraag of probleem?

Flanders Investment & Trade heeft een wereldwijd netwerk van experten dat uw bedrijf ter plaatse helpt.

Ontdek wat FIT voor u kan doen in Nederland