U bent hier

Nieuws

Vanaf 25 september kunnen cafés, restaurants, sport- en cultuurzalen opnieuw min of meer normaal werken, op voorwaarde dat de bezoekers een coronabewijs kunnen voorleggen (dubbele vaccinatie, een negatieve test of genezing van corona). Updates van de actuele situatie kan u vinden op de website van www.rivm.nl.

Vlaams-Nederlandse Handelsdag 2020 digitaal

Op 12 oktober 2020 vond de digitale versie van de Vlaams-Nederlandse Handelsdag plaats, een event georganiseerd door KvK (NL), Flanders Investment & Trade, de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, VOKA Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen en EEN. Wilt u de keynote herbekijken of downloaden, het rapport van Vlerick Hogeschool of de quizvragen en antwoorden downloaden? Lees dan verder.

Grensoverschrijdend ondernemen is een thema dat vooral in grensregio’s, zoals in Nederland en Vlaanderen, veel aandacht krijgt. Voor ondernemers in de grensregio’s is een buurland een grote potentiële nieuwe of uitbreidingsmarkt voor zowel afzet als arbeidskrachten. SEOR heeft een inventaris gemaakt van welke obstakels ondernemers van MKB/KMO-bedrijven kunnen tegenkomen bij grensoverschrijdend ondernemen in het grensgebied Noord-Brabant/Zeeland en Vlaanderen. Ook zijn mogelijke oplossingen en tips voor andere ondernemers in kaart gebracht. Lees meer in de studie.

Op 17 mei 2018 organiseerde Flanders Investment & Trade samen met de Nederlandse Kamer van Koophandel en Stad Antwerpen de 3e editie van de Vlaams-Nederlandse Handelsdag 2018. In 2017 was Nederland de belangrijkste handelspartner voor Vlaanderen. 160 beslissingsnemers van KMO’s, voornamelijk uit de sectoren ICT & health, Food/Agrofood en de creatieve sector grepen de kans om hun handelscontacten verder uit te breiden.

HORECAVA, de ontmoetingsplaats voor bedrijven die iets te bieden hebben in de Horeca-sector, was ook dit jaar weer zeer druk bezocht. De moeite om volgend jaar te ontdekken? Ontdek het in het verslag van Dirk Verlee, Vlaams economisch vertegenwoordiger in Den Haag die de beurs bezocht.

Wilt u zich meer verdiepen in de thema’s: cybersecurity, Digital Workplace, Privacy, Governance & Risk Management, Data Center & Infrastructure Optimisation, Cloud Computing, Data Growth & Storage Capacity en IT Service Management & Control, dan is een bezoek aan Data & Cloud de moeite waard.  

De vakbeurs Gastvrij Rotterdam gericht op de horecasector krijgt steeds meer bekendheid en is niet enkel een regionale vakbeurs. De 5de editie van de vakbeurs trok maar liefst 12.736 bezoekers.

De 28ste editie van de vakbeurs Foodspecialiteiten was opnieuw groter dan de voorbije jaren. Er stonden meer dan 250 enthousiaste exposanten uit binnen- en buitenland te poppelen om hun producten, voornamelijk delicatessen, te laten zien en/of proeven.

IBC2017, de grootste beurs voor technologie, entertainment en media, vierde dit jaar haar 50ste jubileum in de RAI Amsterdam. Alle hallen waren gevuld. De beurs was ook dit jaar, zonder twijfel, een groot succes.

Pagina's